Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneğince Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle bu yıl ilk kez düzenlenen "Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali" sona erdi.


Şenay Gürler'in sunuculuğunu üstlendiği kapanış töreni, Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde Beyoğlu Fitaş Sineması'nda gerçekleştirildi.


Törende bir konuşma yapan festival idari direktörü Filiz Dağ, gençlerin yaratıcı dünyasından ilhamla oluşturulan festivalin ortaya çıkmasından dolayı memnuniyetini belirtti.


Jüri başkanlığını usta yönetmen Alex Proyas'ın üstlendiği yarışmanın kazananı Abed Abest'in "Harem Ağası'nı Öldürmek" (Killing the Eunuch Khan) filmi olurken, ödülü Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan takdim etti. Birinci olan film, 25 bin liralık para ödülünün de sahibi oldu.


- Ulusal Uzun Metraj Ödülü'nü iki film paylaştı


Uzun Metraj Yarışması'nda jüri başkanı Ezel Akay, "En İyi Film" ödülünü oy birliğiyle iki filme birden vermeye karar verdiklerini belirtti. "En İyi Film Ödülü"nü Onur Ünlü'nün "Topal Şükran'ın Maceraları" ile Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal'ın "Kötü Kedi Şerafettin" filmi aldı.


Kazanan filmlere toplam 40 bin lira ödül takdim edildi.


Ali Kemal Çınar'ın "Gizli" filmi ise Mansiyon Ödülü'nün sahibi oldu.


- NFT Ödülleri Verildi


Dijital dünya ve bilim vurgusuyla yola çıkan Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nde NFT Ödülleri de sahiplerini buldu. Festivalin sponsorları olan Haliç Üniversitesi, Atlas Space, Akın Robotics, Migros Ticaret, Kia, HEFA, Gülerpack'e ödülleri verildi.


Basın dalında ise NFT Ödülleri, Cumhuriyet gazetesinden Başak Bıçak'ın, Yeni Şafak'tan Halime Kirazlı'nın, Anadolu Ajansından Salih Şeref ve Bidolu Sinema'dan Aslıhan Saraçoğlu'nun oldu.


Festivalin destekçilerinden Akın Robotics tarafından geliştirilen Mini Ada ve Robot Aras kapanış töreninde teknolojik bir şölen sundu.


Festival, 6 Ekim'e kadar Beyoğlu Fitaş ve Kadıköy olmak üzere İstanbul'un iki yakasında seyircilerle buluşmaya devam edecek.


Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali ile ilgili detaylı bilgi "us3f.com" adresinden edinilebilir.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English