Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Evini depremzede aileye açan hayırsever, annesinin yanına yerleşti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde hayırsever kadın, evinde misafir ettiği depremzede ailenin rahatı için oğluyla annesinin yanına geçti.

Evini depremzede aileye açan hayırsever, annesinin yanına yerleşti
Dalyan Mahallesi'nde oğluyla yaşayan Serpil Savran, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evleri hasar görünce iki çocuklarıyla ilçeye gelen öğretmen Veli Gül ile eşi Arzu Gül'ün ev aradıklarından haberdar oldu.

Bunun üzerine Savran oğluyla bir üst katta oturan annesinin yanına yerleşerek, evinin kapılarını Gül ailesine açtı.

"Misafirlerimiz de memnun olmuştur inşallah, biz onlardan çok memnun olduk"
Savran, Almanya'da yaşarken mayıs ayında oğluyla ilçeye dönüş yaptığını söyledi.Depremin kendilerini çok etkilediğini, tüm Türkiye'yi üzüntüye boğan olay sonrası çocukları olan bir aileyi evinde misafir etmeye karar verdiğini anlatan Savran, "Böyle düşünürken misafirlerimizle tanıştım. Oturduğum daireyi misafirlerime verdim. Aileye, 'Evi eşyalarıyla birlikte istediğiniz gibi kullanın.' dedim. Yani insanlık ölmesin. Bundan sonrası için de elimden ne geliyorsa yapacağım." ifadesini kullandı.

Savran'ın annesi 78 yaşındaki Naciye Savran da depremin ardından sergilediği davranıştan dolayı kızıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Depremle herkesin bir şeyler yapma çabasına girdiğini aktaran Savran, "Evin varmış, yokmuş hiç önemli değil. Misafirlerimiz memnun olmuştur inşallah, biz onlardan çok memnun olduk." dedi.
Kendilerine evlerini açan hayırsever kadına minnettarlar
Yetkililer aracılığıyla tanıştıkları Savran ailesine teşekkür eden Veli Gül, deprem felaketinden ailece sağ olarak kurtuldukları için her zaman şükrettiklerini kaydetti.

Şiddetli depremden kurtulamayacaklarını düşündüklerini vurgulayan Gül, "Sarsıntı bitince hızlıca dışarıya çıktık. Ertesi gün ikinci sarsıntıyla ayaktaki diğer binalar da yıkıldı. Birçok bina hasar gördü, kullanılamaz hale geldi. Bizim bina da bunlardan birisi. Yıkılmadı ama kullanılamaz hale geldi." diye konuştu.

Akrabalarının olduğu Beyşehir'e gelmeye karar verdiklerini anlatan Gül, "Burada bize herkes yardımcı oldu. Yetkililer sürekli arayıp sordu. Serpil Hanım bizimle iletişime geçip, evini bize açtı. Çok duygulandık." dedi.

Arzu Gül de zorlu bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Sürekli artçılar yaşanıyordu. Babamın tek katlı müstakil evine gittik, ikinci deprem o vakit oldu. İkinci depremde oğlum daha çok korktu. Sürekli çığlıklar vardı, çocuklarım korkudan titriyordu. O günü ve geceyi arabada geçirdik. Hasar gören evimize henüz 1 Ekim'de taşınmıştık. Hala evi görmeye gelenler oluyordu. Çocuklarım iki gün boyunca konuşmadı, yemek yediremedik. Bu zorlu günleri devletin ve milletin desteğiyle atlatmaya çalışıyoruz. Geçici olarak Beyşehir'e yerleşmeyi düşünürken Serpil Hanım sağ olsun bize evini açtı. Biz eşyalı kiralık daire arıyorduk, onu bulamayınca bize kendi evini verebileceğini söyledi."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 35
  • 11
  • 1
  • 0
  • 5
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English