Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eski İçişleri Bakanı Cahit Bayar son yolculuğuna uğurlandı

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle 87 yaşında hayatını kaybeden eski bakanlardan Burhan Cahit Bayar'ın cenazesi, Ankara'da toprağa verildi.

Eski İçişleri Bakanı Cahit Bayar son yolculuğuna uğurlandı
Eski İçişleri Bakanı Burhan Cahit Bayar, önceki gün Ankara’daki evinde hayatını kaybetti… 87 yaşındaki Bayar için bugün başkentte tören vardı.Burhan Cahit Bayar için ilk tören, İçişleri Bakanlığında düzenlendi.

“Allah kendilerinden, ailelerinden, evlatlarından razı olsun”
Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cahit Bayar'a Allah'tan rahmet diledi. Bayar'ın, bakanlığın her kademesinde zor görevler gerçekleştirdiğini anlatan Soylu, şöyle konuştu: “Şu anda ay yıldızlı bayrağa sarılı kıymetli bakanımız, bu memleketin zor dönemlerinde omuzlarında bu yükü taşıyabilenlerdendir. Allah kendilerinden, ailelerinden, evlatlarından razı olsun.
'Sadece milletin ve devletin sorumluluğunu almadı'
Sadece bu milletin ve bu devletin ağır sorumluluğunu değil, görüyorum ki ailesinin sorumluluğunu da aynı anlayışla taşımıştır. Bu vesileyle memleketimizin her köşesinde görev yapmış, kaymakamlıklar, valilikler, haricide görev almış ve bu bakanlıkta bakanlık görevini yerine getirerek, ülkesine ve milletine hizmetler etmiş kıymetli büyüğümüzü rahmetle yad ediyorum.”

Son yolculuğuna uğurlandı
Bayar'ın cenazesi, törenin ardından Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'ne getirildi.Eski Bakan Bayar için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cahit Bayar, Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Eski bakanlar da cenazedeydi
Cenaze törenine, Bayar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, eski bakanlardan Vecdi Gönül, Abdülkadir Aksu ve Beşir Atalay'ın da aralarında bulunduğu birçok bürokrat, siyasetçi katıldı.

Bayar'ın özgeçmişi
1935 yılında Sivas'ta doğan Bayar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Sivas Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.
Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapan Bayar, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve Mülkiye Müfettişliği yaptı.

Bulunduğu görevler
Bayar; Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Ankara, İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde büyükelçilik görevini de yürüten Cahit Bayar, 11 Ocak 1999 ve 29 Mayıs 1999 tarihleri arasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 56. Hükümeti'nde, İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English