Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Esentepe Koleji öğrencilerinin YKS Başarısı

Esentepe Koleji öğrencilerinin YKS Başarısı
18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve Temel Yeterlilik Sınavına 3 Milyon 243 Bin 425, Alan Yeterlilik Sınavına 2 Milyon 56 Bin 512 üniversite adayının girdiği YKS sonuçları açıklandı. 

YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylar 27 Temmuz’da başlayacak tercih işlemlerine hazırlanırken, öğrencilerini sınava hazırlayan okullarda da hazırlık dönemi ve sınav sonuçlarının değerlendirmeleri yapılmaya başlandı.  

Yıllardır ortaokul LGS sınavlarında Türkiye 1.si ve kitlesel başarıda da yüzde 100 ü yakalayarak Türkiye’de ilk 10 u yakalayan Esentepe Koleji, Lise üniversite giriş sınavlarında da ortaöğretimdeki başarını Esentepe Fen ve Anadolu Lisesine de taşıdı. Geçen yıl Esentepe Koleji Fen ve Anadolu Lisesi ilk 500’e 2 öğrenci ile yer alırken, bu yılda ilk 500’de 3, ilk 1000’de 4 öğrenci ile yer alarak mezun olan öğrencileri ilk 1000 de %6’sı girerken bu yıl yüzde 8’i ilk 1000 e öğrencilerin adını yazdırarak başarısı çizgisini yukarıya taşıdı. Sınava giren Esentepeli öğrencilerin, yüzde 12’i ilk 5.000’e, yüzde 20’si ilk 10.000’e, yüzde 40’ı ilk 25.000’e, yüzde 64’ü ilk 50.000’e girme başarısını gösterdiler. Bütün mezun öğrencilerimiz 4 yıllık fakültelere yüzde 100 girme başarısını elde ettiler.

Kurulduğu 2000 yılından bu yana öğrencilerinin LGS ve YKS’de elde ettiği başarılı sonuçlarla Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm devlet ve özel okulları kapsayan başarılı okullar sıralamasında birçok kez ilk 10 okul arasında yer almayı başaran Esentepe Koleji’nde, YKS’de %100 başarı oranının yakalanmasıyla yüzler güldü. 

Esentepe Kolejinden YKS’ye katılan tüm öğrencilerin AYT’de ülke ortalamasının üstünde doğru cevap sayılarıyla üst yüzdelik dilimlerinde yer alan puanlar aldığını belirten Esentepe Koleji yöneticileri, yakalanan grup başarısının kurumları için son derece önemli olduğunu söyledi. 
Sınavda bireysel başarılarıyla  Konya’da ve Türkiye’de öne çıkan Türkiye 163’üncüsü Tuluhan Çiloğlu, Türkiye 322’ncisi Ömer Faruk Topçu, Türkiye 472’ncisi Mehmet Ali Çiftçi ve Türkiye 779’uncusu İrem Beste Topal ile hem öğretmenlerinin hem de okul arkadaşlarının gurur duyduğunu vurgulayan Esentepe Koleji Yöneticileri şu ifadelere yer verdi: “4 evladımızın 3 Milyon 243 Bin aday arasında ilk 1000 girme başarısında öğretmenleri ve kendi gayretleri kadar arkadaşlarının da katkısı var. Esentepe Koleji olarak biz kitlesel başarı olmadan bireysel başarının da gelmeyeceğini biliyoruz ve tüm öğrenci gurubumuzu hem çalışma disiplini hem akademik olarak aynı seviyede tutmaya çalışıyoruz. Çünkü tüm gurubun seviyesi yükselince biraz daha fazla gayret gösteren evlatlarımız bireysel başarıyı da yakalıyor. Kurum olarak 4 evladımızın Türkiye’de derece yapması bizi sevindirdi, en az onlar kadar sevindik, biz öğretmenlerini gururlandırdı, en az aileleri kadar gururlandık. Ancak bizi en çok sevindiren, mutlu eden YKS’ye giren tüm öğrencilerimizin başarı eşiğini aşan, ülke ortalamasına göre üst yüzdelik dilimlerinde yer almalarını sağlayan puanlar alması oldu. Tercih işlemleri biter bitmez de evlatlarımızın bu sene yaşattığı gururun verdiği heyecan ve şevkle onların kardeşlerini gelecek yıl ve yıllar için sınavlara ve hayata hazırlamaya başlayacağız” dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 3
  • 2
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English