Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Erzincan depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Erzincan'da, 31 yıl önce meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 653 kişi törenle anıldı.

Erzincan depreminde hayatını kaybedenler anıldı
Erzincan Belediyesince, 13 Mart 1992'de meydana gelen depremin 31. yılı dolayısıyla Terzibaba Mezarlığı'ndaki deprem şehitliğinde anma töreni düzenlendi.

Vali Vekili Mehmet Deniz Arabacı, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Ekinci, bazı siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ile vatandaşların katıldığı anma töreninde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Arabacı, törende yaptığı konuşmada, kentin 1939 ve 1992'de yaşadığı depremlerle bu acıyı en iyi bilen illerden biri olduğunu söyledi.

Yöneticiler olarak üstlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Arabacı, "Erzincan halkı gerçekten çok yardımsever. Ben 1,5 yıldır bu şehirde yaşıyorum, nüfuzumuzun çok üzerinde yardımlarda bulunduk. Bunu biz koordine ettiğimiz için çok iyi biliyorum. Kabaca söylemek gerekirse 'damdan düşenin halinden damdan düşen anlar'. Erzincan halkı bu konuda gereken hassasiyeti göstermiştir." şeklinde konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun da 13 Mart 1992 depreminde 653 vatandaşın şehit verildiğini hatırlattı.

Deprem kuşağı üzerinde bulunan kenti depremlere karşı hazırlıklı hale getirebilmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Aksun, şunları kaydetti:"Yatay mimarinin sürdürülmesi ve 1992 öncesi yapı stokunun yenilenmesi için ilgili raporlar bakanlığı sunuldu. Erzincan'da kentsel dönüşümünün tamamlanması gerektiği bilinci ile hareket etmekteyiz. Başta AFAD, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Erzincan'ı depreme hazır hale getireceğimize hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Çalışmalarımız başladı ve komisyonumuz kuruldu. Şu anda oluşturulan komisyonumuz kentte incelemelerini sürdürüyor. Risk analizi olumsuz çıkan binalarımız için de gereken yapılacaktır."

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise kentte riskli binaların tespiti için komisyon kurulduğunu belirtti.

Çok acil bir şekilde komisyonun çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Karaman, "Bu komisyonun çalışmaları neticesinde milletvekili olarak devlet katında ne yapılması gerekiyorsa bunlara hazırız. Depreme hazır olan Erzincan'ı daha da hazır hale getirerek depremle birlikte yaşamayı bir an önce öğrenmek zorundayız." dedi.

Okul bahçelerine çok amaçlı salonlar yapılacak
Kentteki okulların ise depreme dayanıklı olduğunu vurgulayan Karaman, şöyle devam etti:
"Velililerimize buradan seslenmek istiyorum, bizim okullarımız depreme dayanaklı. Geçen hafta Milli Eğitim Bakanımız ile yaptığımız görüşmede bütün okul bahçelerine çok amaçlı yeni spor salonlarının yapılacağını söyledi. İşte gelecekte depremin ardından burası aynı zamanda barınma yeri olarak da kullanılacak. Kendisinin bize verdiği söz ile bu projeye önce Erzincan'dan başlayacaklarını belirtti. Depremlerin hemen ardından toplanma ve yaşam alanların mutlaka hazır hale getirilmesi gerekir."

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır da depreme en hazırlıklı şehrin Erzincan olduğunu vurgulayarak, "Erzincan depreme en hazırlıklı şehirler arasında ama buna rağmen yine de eksikliklerimiz var. Bir an önce eski binaları kentsel dönüşüm değil de depremsel dönüşüm, bunu böyle konuşmak lazım, bu binaların derhal dönüşümünü gerçekleştirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Arabacı ve beraberindekiler, deprem şehitliğine çelenk, depremde hayatlarını kaybedenlerin mezarlarına da karanfil bıraktı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English