Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Asker işini yapsın!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 'Ermenistan askeri kendi işini yapsın, Ermenistan sınırlarını korusun' dedi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Asker işini yapsın!
Darbe girişiminin ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 'Ermenistan askeri kendi işini yapsın, Ermenistan sınırlarını korusun' dedi.

Halka seslenen Paşinyan "ordunun anayasa karşıtı eylemine katılmak isyteyen insanlar oldu" dedi ve halkın askeri darbeye müsaade etmeyeceğini söyledi.

Paşinyan ayrıca "ordu politikaya müdahil olamaz halka itaat etmek zorunda" dedi.

"ONA HALK KARAR VERİR"
İstifa edip etmeyeceğine ilişkin tartışmalara halkın karar vereceğini söyleyen Paşinyan "Çünkü beni halk seçti" dedi.

Nikol Paşinyan destekçilerini bugün yerel saatle 16.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmaya çağırmıştı.

GENELKURMAY BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
Genelkurmay Başkanlığı'nın hükümetin istifasını isteyen bir açıklama yayımlamasının ardından, Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını duyurdu.

Paşinyan, Çarşamba günü de Genelkurmay İkinci Başkanı Tiran Kaçaryan'ı görevden almıştı.

Kaçaryan, Paşinyan'ın Rusya'nın gönderdiği İskender füzelerinin geçen yıl Dağlık Karabağ'daki çatışmalar sırasında hedefleri vurmadığı yönündeki iddialarıyla alay etmişti.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Genelkurmay İkinci Başkanı Kaçaryan'ın görevden alınmasına "net şekilde karşı çıkıldığı" belirtildi. Açıklamada, "Ermenistan Başbakanı ve hükümeti, Ermeni ulusu için kritik önem taşıyan mevcut kriz durumuyla ilgili makul kararlar alabilecek durumda değildir" denildi.

Açıklamada ayrıca, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin "görevdeki yetkililerin ordunun itibarını sarsmayı amaçlayan saldırılarına hoşgörü göstermeyeceği" vurgulandı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: KAYGILIYIZ
Rusya'dan ise Ermenistan'daki son gelişmelerle ilgili ilk açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi.

Gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirten Peskov taraflara sükunet çağrısı yaptı ve "Ermenistan'da yaşanan olayların tamamen ülkenin iç meselesi" olduğunu kaydetti.

İSTİFA BASKISI ALTINDAYDI
Nikol Paşinyan, geçen yıl Ermenistan'ın yenilgisiyle sonuçlanan Dağlık Karabağ savaşından sonra istifa baskısı altındaydı.

Paşinyan'ın istifası talebiyle ülkede bir haftadır protesto gösterileri düzenleniyor.

Salı günü Erivan'da binlerce kişinin katıldığı bir gösteride protestocular Paşinyan için "Hain" sloganları atmıştı.

Paşinyan'ın Kasım ayında altı hafta süren savaşın sonunda yenilgiyi kabul etmesinden sonra öfkeli kalabalıklar Meclis'i basmıştı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English