Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Erbaş: Çadırlarda ve konteynerlerde sadece Kuran ile dini bilgiler eğitimi vermedik

Muğla'da Kuran kursları açılış programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çadırlarda ve konteynerlerde sadece Kuran ile dini bilgiler eğitimi vermediklerini belirterek, "Deprem felaketinin 4-6 yaş kurslarımızdaki çocuklarımızda meydana getirdiği izleri silebilmek için onlara ve ailelerine rehberlik ve manevi danışmanlık hizmetleri sunduk" dedi.

Erbaş: Çadırlarda ve konteynerlerde sadece Kuran ile dini bilgiler eğitimi vermedik
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce 2023-2024 eğitim-öğretim yılı Kuran kursları açılış programı bu yıl Muğla'da gerçekleştirildi. Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'ndaki program, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Konuşmasında 7'den 70'e her bir ferdi Kuran öğrenmeye davet eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizin her bir ilinde, ilçesinde, beldesinde, köyünde bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve Kur'an kurslarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Milletimizin 7'den 70'e her bir ferdini Kuran öğrenmeye davet ediyorum. En hayırlılardan olmaya, en hayırlı yolda bulunmaya, en hayırlı yolda yürümeye çağırıyorum. İnanıyorum ki Kuran sevdalısı necip milletimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da davetimize kulak verecek, çağrımıza icabet edecektir. Kur’an kurslarımızı inşa etmek için birbiri ile yarıştığı gibi Kur’an öğrenmek için de birbirleriyle yarışacaktır" dedi.

‘6 ŞUBAT DEPREMİNDE DE KURAN EĞİTİMİNE HİÇ ARA VERMEDİK'
Prof. Dr. Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak asırlık birikim ve tecrübeyle, milleti sahih dini bilgi ile buluşturmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirterek, "Milletimize her yıl daha etkin ve verimli hizmet sunmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Kendimizi zamanın ruhuna ve çağın şartlarına göre sürekli yeniliyor, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını hep göz önünde bulunduruyor, onlara daha iyi ve kaliteli bir hizmet sunmanın mücadelesini veriyoruz. En zor durumlarda bile Kur’an eğitimine devam etmenin rahmet ve bereket vesilesi olduğu bilinci ile hizmet üretiyoruz. Nitekim pandemi sürecinde çevrimiçi Kuran dersleriyle milletimizin evlerine misafir olarak eğitimlerimize devam ettik. Birçok ilimizde, ilçemizde, beldemizde ve köyümüzde büyük bir yıkıma sebep olan 6 Şubat depreminde de Kuran eğitimine hiç ara vermedik" dedi.

'REHBERLİK VE MANEVİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SUNDUK'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çadırlarda ve konteynerlerde sadece Kuran ve dini bilgiler eğitimi vermediklerini ifade edip, şöyle devam etti:

"Deprem felaketinin 4-6 yaş kurslarımızdaki çocuklarımızda meydana getirdiği izleri silebilmek için onlara ve ailelerine rehberlik ve manevi danışmanlık hizmetleri sunduk. Hem çocuklarımızın hem de ailelerinin acılarını dindirmek ve yaralarını sarmak için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle memleketimizin her bir yöresinden deprem bölgesine koşan, depremzede kardeşlerimize yardım eden ve onların dertlerine ortak olan tüm din görevlisi hocalarıma ve kadirşinas milletimize şükranlarımı sunuyorum. Din duygusu fıtridir. Bu ihtiyacı temin ise öncelikle anne ve babanın görevidir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English