Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Enkaz altındaki kadını saçını keserek kurtaran öğretmen, yaşananları anlattı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına destek veren beden eğitimi öğretmeni Cem Canbaz, enkazda iki gün kalan anne ve oğlunu kurtarmak için yürüttükleri çalışmayı ve sonrasında yaşananları anlattı.

Depremlerin ardından Hatay'da görev yapan Konya Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma ekibinden Canbaz, 6 gün boyunca enkazdakilere ulaşmaya çalıştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının koordinesinde Hatay'da yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine katılan Canbaz, depremin ikinci gününde enkazdan kurtardığı kadın ile oğlunu unutamıyor.

Canbaz'ın kurtarma çalışmasının ardından aileyle yaşadığı duygu dolu anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, enkazdan çıkarılan kadının oğlunun, "Hakkın ödenmez ağabey." diyerek sarılıp ağladığı anlar ve aile yakınlarının ekiplere teşekkür etmesi yer alıyor.
Anne ve oğlundan ses gelince çalışmalara başladılar
Anne ve oğlunu kurtarmak için yürüttükleri çalışmaları anlatan Canbaz, depremin hemen ardından Hatay'a intikal ettiklerini söyledi.

Depremin ilk günü enkaz alanlarını gezerken yıkılmış bir binanın önünde bazı vatandaşları gördüğünü belirten Canbaz, "Enkazın altında anne ile oğlunun olduğunu öğrenince hemen harekete geçtik. 'Sesimi duyan var mı?' diye bağırdıktan sonra bir kadının sesi geldi. 'Teyze, başka kimse var mı yanında?' diye seslenince, oğlu Bilal de ses verdi. Bulundukları yeri belirledikten sonra çalışmaya başladık." diye konuştu.
Saçları kolon ve kiriş arasına sıkışmış
Hazırlıkların ardından çok dikkatli çalıştıklarını vurgulayan Canbaz, şöyle konuştu:

"Çünkü enkazda yapacağınız milimetrik veya saliselik bir hata, canlı çıkaracağınız insanın ölümüne ya da sakat kalmasına neden olabiliyor. Teyzenin saçları kolon ve kiriş arasına sıkışmıştı. Başını hiçbir şekilde kıpırdatamıyordu. Çok zor bir çalışma koşulu vardı. Kirişi kırarak ve delerek teyzenin yüzünü açtıktan sonra onunla sohbet ettim. Dışarıdaki arkadaşlara makas bulmalarını söyledim. Saçlarını kestik. Ulaşamadığım saçları için de makası teyzenin parmaklarına takarak kesmesi için yardımcı oldum. Başını kurtardıktan sonra orada bir yaşam alanı oluşturduk. Önce teyzeyi, ardından da oğlu Bilal'i çıkardık. Çalışma yaklaşık 8 saat sürdü."

Canbaz, enkazda canlı birine ulaşmanın tarif edilemez bir mutluluk olduğuna dikkati çekti.
Konya Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü lideri Arif Solmaz da depremden hemen sonra 20 kişilik ekiple Hatay'a gittiklerini, enkazdan kurtardıkları insanlarla yaşadıklarını hayatı boyunca unutmayacaklarını dile getirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 14
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English