Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Engelli basketbolcu Havva, hem kulübü hem de milli takım için çalışıyor

Bedensel engelli Havva Selvihan Uzun, 15 yıldan bu yana giydiği milli formayla istikrarlı performansı ve elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor.

Engelli basketbolcu Havva, hem kulübü hem de milli takım için çalışıyor
Belinde su kesesiyle doğan ve kesenin patlaması sonucu 1,5 aylıkken engelli kalan Havva, ailesinin yönlendirmesiyle 12 yaşında basketbolla tanıştı.

Sporla tanıştıktan sonra hayata yeniden tutunan Havva (28), gösterdiği performansla 13 yaşında milli takıma seçildi.

Milli takım formasıyla sayısız maça çıkan Havva, Ceylanpınar Belediyesi Engelliler, Kuzey Kıbrıs Turkcell Engelliler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 68 Aksaray Belediyesi Bedensel Engelliler Spor Takımı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Spor kulüplerinin formasını giydi.

Bir çocuk annesi Havva, spordaki başarısının yanı sıra Mersin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümündeki eğitimini sürdürüyor.

Havva Selvihan Uzun, sezon başında transfer olduğu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi ekiplerinden Hatay Büyükşehir Belediyespor ve Tekerlekli Sandalye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başarısı için ter döküyor.

"Benim için kızımdan sonraki en önemli şey basketbol"
Milli oyuncu Havva Selvihan Uzun, AA muhabirine, 12 yaşından bu yana tekerlekli sandalye basketbol takımlarında görev aldığını söyledi.

Küçük yaşlardan bu yana milli takım formasını büyük bir gururla giydiğini anlatan Havva, "Milli takımda olmak sandalyede olmakla aynı şey aslında. Kendimi özgür bir kuş gibi hissediyorum. Milli takımda 4 numaralı formamla ilk beşte temsil ediyorum. Benim için kızımdan sonraki en önemli şey basketbol." diye konuştu.

Havva, milli takımda kalıcı olmasını düzenli ve disiplinli çalışmasına borçlu olduğunu belirtti.

Hem kulübü hem de milli takımın başarısı için antrenmanlarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Havva, şunları kaydetti:

"Kadın milli takımıyla 2018'de Avrupa şampiyonu olduk. Yine milli takımla üçüncülüğüm oldu. Gittiğim Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu maçlarında 6 kez üst üste en iyi sporcu ödülünü aldım."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English