DOLAR : 42,96₺
EURO : 50,50₺
STERLİN : 58,13₺
GRAM : 6.273,23₺
ÇEYREK : 10.305,90₺
CUMHURİYET : 40.894,70₺
Güncel

En büyük gergedan böceği Konya'da

Eklenme: 14.07.2015 - 18:07

Kamuoyunda adı sık geçen ve maddi değeri olduğu iddia edilen Gergedan Böceğinin en büyüğü Konya Tropikal Kelebek Bahçesinde sergileniyor. Boyu 17 santimetre olan böcek ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

En büyük gergedan böceği Konya'da
Reklam alanı
Konya merkez Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılan Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesinde ziyaretçiler kendi türü içindeki en büyük Gergedan Böceğini görmek için müzeye akın ediyor.  
 
Konuyla ilgili olarak Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Doğa Bilimi Uzmanları “Konya Tropikal Kelebek Bahçemiz içinde yer alan Böcek Müzemizde yüzlerce çeşit böcek var. Ziyaretçilerimiz özellikle Gergedan Böceğini görmek için yoğun çaba harcıyor. Televizyon ve gazetelerde bu böceklerin maddi değeri olduğu ve alınıp satıldığı ile ilgili haberler arttıkça Gergedan Böceğinin de ziyaretçi sayısı arttı. Bakanlık yetkililerinin de uyardığı gibi bu böceklerin maddi bir değeri yok” dediler.
 
BÖCEĞİN ÖZELLİKLERİ
 
Özellikle son günlerde adı sık sık geçen ve çok yüksek maddi değerle alınıp satıldığı haberleri ile dikkatleri üstüne çeken Gergedan Böceği doğanın çöpçüleri arasında yer alıyor.
 
Kınkanatlılar türünün en büyükleri arasında yer alan Gergedan Böceği çürümüş ağaç parçaları ile besleniyor.
 
Özellikle Kuzey Afrika’da çokça görülen Gergedan Böceğini Türkiye’de de görülebiliyor.
 
Gergedan Böceği ağız kısmında yer alan uzantısı ve vücudunu kapatan koruyucu kın ile tanınıyor.
 
.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorumlar

  • D D 3815 gün önce

    EĞER BU BÖCEĞİN NESLİ TÜKENİRSE BUNUN TEK SORUMLUSU BASINDIR.

  • hasan uysal 3815 gün önce

    "Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesinde ziyaretçiler kendi türü içindeki en büyük Gergedan Böceğini görmek için müzeye akın ediyor". ÇOK ABARTILI OLMAMIŞ MI SİZCE DE?

Yorum Yap