Ticaret Bakanlığı'nın, emlak alım satımında kayıt dışılığı önlemek amacıyla ilan platformlarında uygulayacağı "doğrulanmış ilan" düzenlemesi bugün itibarıyla uygulanmaya başlandı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından düzenlemeye ilişkin paylaşımda bulundu.
Emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesinin bugünden itibaren uygulanmaya başlandığını vurgulayan Bolat, "Yeni düzenlememizle beraber sahte ilanların, ilan kirliliğinin, tüketici mağduriyetlerinin, yetki belgesiz ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerinin önlenmesiyle piyasada fiyat istikrarının sağlanması amaçlanmaktadır. Başta emlak sektörümüz ve taşınmazlarını kiraya verecek vatandaşlarımız olmak üzere tüm ilgililerimizin yeni düzenlemeye hassasiyetle dikkat etmeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
Taşınmaz sahibi emlak işletmesini yetkilendirecek
Ticaret Bakanlığının, tüketici haklarını korumak, sahte ilanlarla vatandaşların karşılaştığı fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek, taşınmaz ticaretinde kayıt dışılığı önlemek amacıyla ilan platformlarında uygulayacağı "doğrulanmış ilan" düzenlemesi, emlakta bugün itibarıyla başladı.
Düzenleme kapsamında Bakanlıkça kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), bu tarihte devreye alınacak ve yılbaşından itibaren zorunlu olarak emlak ticaretinde uygulanacak.
Böylelikle, platformlardaki emlak ilanları, taşınmaz sahibi, bu kişinin birinci ve ikinci derece hısımları veya eşi tarafından verilebilecek ya da taşınmaz sahibince yetkilendirilen emlak işletmesince sunulabilecek.
Sistemle taşınmaz sahibi, emlak işletmesini e-Devlet'te oluşturulan ekrandan yetkilendirecek, bu ekrandan ilana konu taşınmazı, yetki vermek istediği emlak işletmesini ve süresini belirleyerek işlemini tamamlayabilecek.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
ne yaparsaniz yapin butun evler emlakcilarin elinde kiraya ev vermiyorda sanarsin satiyor 10 binlira etmeyen evlere 20 binlira fuat isteyip birde 1 kira bedeli kendileri istiyor dipozit istiyor ev sahibi evini 10 bine verecek bazi sahtekar emlakcilar haramzadeler biz 20 bine memura veririz sen karisma bize birak diyorlar nerde bu devlet bozmu bu ülke yaziklar olsun
Yorum Yap
Güllü'nün oğlu Tuğberk ifade verdi: "Camdan atacağım" sesi ablama ait!"
Konya'da kar yağışı! Bu ilçe beyaza büründü
FIFA eleştirilerin ardından 60 dolarlık Dünya Kupası bileti satacak
Konya dahil 39 ilde FETÖ'ye yönelik operasyon: 160 şüpheli yakalandı
Eğitime kar engeli
Belediye Başkanı'nın makam odasında dinleme cihazı bulundu: 2 kişi tutuklandı
Konya'da bir iş yerinde yangın çıktı! 1 kişi hayatını kaybetti
"Covid-19 salgını sürecinde BioNTech aşısı gelmediği" iddialarına yalanlama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Tarım ve Orman bakanlıklarının bütçesi kabul edildi
Markete patlayıcı madde atan 2 şüpheli tutuklandı
Bakan Göktaş: 68 ulusal ve uluslararası proje yürütüyoruz
Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter savcılıkta ifade verdi: Cinayetse alakası olan herkesten şikayetçiyim