DOLAR : 44,13₺
EURO : 51,41₺
STERLİN : 59,49₺
GRAM : 7.441,35₺
ÇEYREK : 12.286,76₺
CUMHURİYET : 48.774,70₺
Güncel

Elektrikli scooter yönetmeliği değişti

Eklenme: 02.12.2025 - 09:50

Elektrikli scooter yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; coğrafi çitleme, veri paylaşımı, izin süreleri, çağrı merkezi zorunluluğu ve yerli üretim şartı gibi başlıklarda yeni düzenlemeler yapıldı.

Elektrikli scooter yönetmeliği değişti
Reklam alanı

Elektrikli scooter yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapılan düzenleme ile "coğrafi çitleme" tanımı yönetmeliğe eklendi. Coğrafi çitleme kapsamında, belirli alanlara giriş veya bu alanlarda yapılabilecek eylemler yazılım üzerinden sınırlandırılacak.

Sürüşe başlanan scooterların konumu 3 dakikada bir, sürüşü bitenlerin konumu en geç 10 dakika içinde, sürüş dışı her hareketin ise konumu anlık bildirilecek.

E-scooter işletmecilerine verilen izin süresi ise 2 yıl olarak belirlendi. İşletmelerin 7 gün 24 saat hizmet verecek bir çağrı merkezi veya aynı işlevi görecek mobil uygulama bulundurması zorunlu hale getirildi.

İşletmeler, hizmet verecekleri scooterların en az yüzde 30'unu yerli üreticilerden temin edecek. Bu hüküm, 1 Temmuz 2026 tarihinde uygulamaya girecek. 


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap