Son Dakika Haberler

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)’nın üyelerine ve stajyerlerine yönelik eğitim faaliyetleri, ‘SGK Denetim usul ve esasları ile işveren uygulamaları’ bilgilendirme semineriyle devam etti. Bilgilendirme sunumu SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılan seminere Oda üyeleri ve stajyerleri katıldı.

Eğitim faaliyetleri devam ediyor
Seminer açılış konuşmasını yapan Konya SMMMO Başkanı Abdil Erdal;” Üyelerimize ve stajyerlerimize yönelik eğitim faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Bir taraftan söz verdiğimiz projeleri masaya yatırıyor, diğer taraftan eğitim ve gelişim için planlarımızı yapıp hayata geçiriyoruz. Kısa süre içerisinde eğitimden sosyal faaliyetlere, teknolojiden stajyerlerimiz için olan faaliyetlerimize kadar birçok faaliyette planlamamızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İlk olarak 21.Anadolu Odaları Eğitim seminerimizi 9-12 Ekim tarihlerinde Antalya’da gerçekleştireceğiz. Şu anda Anadolu odaları eğitim seminerimizin kayıtları Türkiye geneli katılımla tamamen dolmuş durumda. Ayrıca Tesmer yönetim kurulumuz göreve yeni gelmesine rağmen Mali Müşavirlik sınavlarına yönelik etüt eğitimleri, kurs programları ve Yeminli Mali Müşavirlik sınavlarına yönelik hazırlık ve ihtisas eğitimlerimizin kararlarını hızlı bir şekilde alarak eğitim müfredatını hazırladık ve eğitim kayıtları hızla alınarak eğitimlerimiz uygulanmaya başladı. Bu dönem eğitimlerimizi içerik olarak biraz daha geliştirerek hem eğitmen kadrosunda hem de kurs içeriğinde değişiklikler yaptık. Ayrıca ihtisas eğitimlerine de önem veriyoruz. Yatırım teşvik mevzuatı ve indirimli kurumlar vergisi uygulaması eğitimimize meslektaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. 5 grup halinde eğitim planımız hazırlandı ve 2 grubun eğitimini tamamladık. Bunun yanında ekim ayı içerisinde İnşaat Sektöründe Muhasebe ve Vergi Uygulamaları konulu ihtisas eğitimimizi gerçekleştireceğiz Ayrıca YMM Sınavlarına hazırlık ve ihtisas kursumuzda halen devam ediyor. KGK Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli eğitim programımıza da yoğun ilgi devam etmekte ve bu yıl için 3 kez düzenlediğimiz eğitim programına dün başlandı. Bizim amacımız meslektaşıyla bütünleşen, meslektaşına her türlü eğitim imkanlarını sunan, mesleki eğitime ve gelişime destek veren bir yönetim modelini uygulamak. İnşallah sizlerin de desteğiyle bu amacımıza ulaşacağız” şeklinde belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz ise Kurumun en önemli görevleri arasında kayıt dışı istihdam, sahte sigortalılık, sahte iş yeri tespiti, iş kazası incelemesi, asgari işçilik tespiti gibi konularda denetmenler ve müfettişler vasıtasıyla denetim ve teftişin yer aldığını belirterek yapılan denetimlerin sigortalı hak sahibi, iş veren ve sosyal güvenlik kurumunun hak ve etkinlikleri açısından çok yönlü denetim sistemini kapsadığını ve yapılacak olan sunumda SGK tarafından yapılan denetimlerde iş veren, işveren vekili, iş yeri çalışanları ve Mali Müşavirler tarafından yapılan iş ve işlemlerde dikkat edilmesi gereken hususların aktarılacağını belirtti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 3
  • 2
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English