Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği Enerjide Yol Ayrımı Çalıştayı başladı

Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği Başkanı Selman Hasan Arslan: "Türkiye daha çok yerli daha çok yenilenebilir enerjinin peşine düşmelidir" "Yenilenebilir enerjiyi etkin ve verimli kullanabilirsek dışa bağımlılığımız azalacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği (EMARÇEB) ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Türkiye'nin daha çok yerli ve yenilenebilir enerjinin peşine düşmesi gerektiğini belirterek, "Yenilenebilir enerjiyi etkin ve verimli kullanabilirsek dışa bağımlılığımız azalacaktır." dedi.


EMARÇEB tarafından düzenlenen "Enerjide Yol Ayrımı Çalıştayı", Büyükçekmece Belediyesinin ev sahipliğinde ilçedeki bir otele yapıldı.


Çalıştayın açılışında konuşan EMARÇEB ve Edremit Belediye Başkanı Arslan, Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, enerjide dışa bağımlılığın yüzde 74 seviyesinde olduğunu, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacının neredeyse tamamını dış ülkelerden temin ettiğini söyledi.


Enerji üretiminin yarısının doğal gaza dayalı olduğunu ifade eden Arslan, enerjide dışa bağımlılığın, enerji güvenliğini de tehdit eden önemli bir faktör haline geldiğini vurguladı.


Enerji ihtiyacının günden güne arttığını belirten Arslan, petrol ve doğal gaz gibi fosil yakıtlardaki rezervlerin artık yetersiz kaldığını, bu yakıtların dünyanın bir bölgesinde yoğunlaşırken başka bölgelerde ise hiç bulunamadığını, bunun da bazı ülkeleri enerji bağımlısı hale getirdiğini kaydetti.


Ülkelerin enerji kapsamında alternatif kaynak arayışına girdiğini aktaran Arslan, şöyle konuştu:


"Türkiye daha çok yerli daha çok yenilenebilir enerjinin peşine düşmelidir. Başta güneş olmak üzere, rüzgar, hidroelektrik gibi kaynaklarımızın enerji portföyündeki payı artırılmalıdır. Yenilenebilir enerjiyi etkin ve verimli kullanabilirsek dışa bağımlılığımız azalacaktır. Türkiye jeopolitik yapısı ve 4 mevsim iklim ve yer şekilleriyle zengin enerji kaynağına sahiptir. Bu zengin kaynaklar Türkiye'nin mevcut enerji ihtiyacını karşılayabilecek ve enerjide dışa bağımlılığı azaltacak düzeydedir."


Enerji verimliliğinin artırılması konusunda yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Arslan, Almanya, Yeni Zelanda, Danimarka ve Fransa gibi ülkelerde yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji yatırımlarını kontrol altında tuttuğunu ve yerel yönetimler olarak kendilerinin de enerji alanında proje üretip yürütmek zorunda olduklarını söyledi.


CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da enerjinin bir tasarım işi olduğunu belirterek, Avrupa Birliği'nde bu konuda uzmanlaşmış kişilerle çalışmalar yaptıklarını anlattı.


Belediye başkanlarının çevreyle ilgili konularda "icra noktasında" olduklarına değinen Akın, "Çevreci olmak artık bir yaşam hakkı ve gerçek anlamda çevreci olmak zorundayız. Bizleri önce 2030'lara daha sonra 2050'lere taşıyacak enerji politikalarımızı başlattık." dedi.


Bugün sona erecek çalıştay kapsamında "Yenilenebilir Enerji ve Geleceğimiz" ile "Yerel Yönetimlerin Yenilenebilir Enerji Projeleri" konulu paneller gerçekleştirilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English