Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Edebiyatımızın güçlü şairleri Türkiye Yazarlar Birliği’nde anıldı

Türk edebiyatının önemli şairlerinden merhum Mevlâna İdris Zengin (1.)ve A. Cahit Zarifoğlu (36.) vefat yıl dönümlerinde Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin düzenlediği panelde anıldı.

Edebiyatımızın güçlü şairleri Türkiye Yazarlar Birliği’nde anıldı
H. Salih Zengin ağabeyi Mevlâna İdris Zengin’i ve yeğeni İbrahim Zarifoğlu’nun da Cahit Zarifoğlu’nu anlattığı program İl Halk Kütüphanesi Salonunda yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin Cumhuriyetin 100.yılı münasebetiyle düzenlediği ve Selçuklu Belediyesi’nin “Fikrin varsa adres burası” projesi kapsamında destek verdiği “İki Güzel Şairin Ardından” adlı programda Salih Zengin iki Maraşlı önemli şair ve yazarı anıyoruz. İkisi de çocuk edebiyatçısıdır ve çok ortak noktaları, dostlukları var” dedi.

Cahit Zarifoğlu’nun bıraktığı büyük boşluğun yıllardır kapanmadığına vurgu yapan Zengin “Rahmetli Mevlâna İdris'in bıraktığı acı henüz çok taze. Şair ve yazarlar bu âleme sığmayan şeylerin sevdasını içinde taşıdıkları için büyük insanlardır. Onlar bu dünyanın gidişatına bir manada karşı duran sözleriyle, duruşlarıyla, hissiyatlarıyla bu dünyanın dışında konumlandıkları için bizler; o insanları kaybettiğimizde, bulunduğumuz zeminin durduğumuz yerin sağlamlığından şüphe duymaya başlarız” diye konuştu.

İbrahim Zarifoğlu ise amcası merhum Cahit Zarifoğlu’nun kitlelere hitap eden, bir cemiyet oluşturup, bilinç inşa etmeye azmetmiş bir şair olduğuna vurgu yaparak “O bir Afganistan şairi ve İslâm şairiydi. İşine o kadar bağlı idi ki akrabalarına bile gerektiği kadar zaman ayıramadı, ilgi kuramadı” dedi. Salih Zengin, Mevlâna İdris Zengin’den “Sis Oldu Şarkılar” adlı şiirle konuşmasına başladığı gibi “Ay Söylevi” isimli  şiirini seslendirerek konuşmasını tamamladı.

Panel sonunda H. Salih Zengin, İbrahim Zarifoğlu ile programın düzenleyicisi Hatice Kübra Öğür’e katılım beratları ile Selçuklu motifli çini plâketlerini TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Konya Eski Milletvekili Ahmet Sorgun, Prof. Dr. Abdullah Harmancı, Karaman eski belediye başkanı şair Dr. Kâmil Uğurlu ve Odunpazarı Eski Belediye Başkanı şair Burhan Sakallı takdim etti.(Veli Şengül)

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English