Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İtalya ve Yunanistan, düzensiz göç konusunda Avrupa'dan ortak çözüm istedi

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Yunanistan ile hem Akdeniz hem de Balkanlar'daki düzensiz göç rotasından endişe duyduklarını, bu konuda özellikle Afrika'ya bakarak Avrupa Birliği'nden (AB) güçlü eylem sergilemesini istediklerini belirtti.

İtalya ve Yunanistan, düzensiz göç konusunda Avrupa’dan ortak çözüm istedi
Tajani, temaslarda bulunmak üzere Roma'ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile görüştü. İki bakan, bakanlıktaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Tajani, Atina ile Akdeniz bölgesinde güvenlik ve barış için birlikte çalışma gereği üzerinde anlaştıklarını belirterek, "Yasa dışı göç konusunda da AB düzeyinde birlikte çalışmalıyız. Yunanistan ve İtalya'nın mücadele etmesi gereken sorunlar var. Binlerce kilometrelik kıyılarımız, Avrupa'nın güney sınırını temsil ediyor ve ikimiz de göç konusunda Avrupai çözümler olsun istiyoruz." dedi.

İtalya'nın da Yunanistan'ın da kıyılarında güçlü şekilde göç baskısını hissettiğini ve yalnız bırakılmamaları gerektiğini ifade eden Tajani, "Biz hem Akdeniz rotasında hem de Balkan rotasındaki göç hususunda endişeliyiz. Bizim pozisyonumuz birliğin hiçbir üyesiyle bir tartışmaya girmek değil. İnanıyorum ki sorunları son günlerde konuştuk ve çözüldü ancak özellikle Afrika'yı göz önünde tutarak Avrupa'dan kısa, orta ve uzun vadeli güçlü bir eylem talep ediyoruz." diye konuştu.

Düzensiz göç sorununda Avrupa dayanışmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tajani, "Göç konusunda biz genel bir problemi ortaya koyduk. Bu, İtalya'nın Fransa ile olan sorunu değil, bunun bir yasal olup olmama sorunu olduğunu ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.

AB üyeleri arasında göç ve iltica gibi konulara ilişkin "Dublin düzenlemesi"nin kendisine "yorgun" göründüğünü dile getiren Tajani, "Şimdi aşılma riskiyle karşı karşıya ama Avrupa dayanışması göz ardı edilemez. Bana öyle geliyor ki güneydeki sınır ülkelerinden gelen bu çığlık kabul görmeye başladı. Sorunlar bir toplantıda çözülmez ancak Yunanistan, Malta, Slovenya'dan başlamak üzere bu konuda dayanışma gördüm." yorumunu yaptı.

Konuk Bakan da "Göçmenler konusunda, Yunanistan da İtalya gibi bu sorunla mücadele ediyor. Biz birlikte ön saflardayız ve uyum içinde çalışmalıyız." dedi.

Dendias ayrıca Tajani ile görüşmelerinde Libya gibi bölgesel gelişmeleri de ele aldıklarını, yarın Bingazi'yi ziyaret edeceğini bildirdi.

- Polonya'ya düşen füze

Tajani, Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne düşen füze konusunu endişeyle takip ettiklerini belirterek "Polonya'ya gelen füze ya da füzeler için Rusya'nın doğrudan bir dahli yok gibi görünüyor. Bu, bizi tansiyonu düşürmeye yönelik mesajlar vermeye itmeli." dedi.

Ukrayna'da barış için çalışmaları gerektiğinin altını çizen Tajani, "Barış, Ukrayna'nın teslim olması değil, Ukrayna’nın bağımsızlığı ve uluslararası hukuka saygı anlamına gelen adalet ilkesi temelinde ülkeler arasında bir anlaşmadır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuk Bakan Dendias da AB üyesi ve NATO müttefikleri Polonya'da yaşananlardan ötürü Yunanistan'ın dayanışmasını dile getirerek, "Görünüşe göre füzeler Rusya'dan fırlatılmamış ve bu daha hızlı şekilde tansiyonu düşürmeli ama esas sorun duruyor. O da Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü. Her ikisine de saygı duymak lazım. İşgalcinin kim olduğunu, kim işgal etti biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English