Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DOSD Meram'da aile içi iletişim anlatıldı

DOSD Meram, gerçekleştirdiği aylık periyodik seminerlerle, özel bireylerin aileleriyle uzmanları buluşturmaya devam ediyor. Aralık ayı seminerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Arslantaş ailelere; özel bireylerde anne, baba ve çocuk iletişimini anlattı.

DOSD Meram’da aile içi iletişim anlatıldı
Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’da, her ay mutat olarak gerçekleştirilen aile seminerlerinde Aralık ayının konusu ‘Özel Bireylerde Anne, Baba ve Çocuk İletişimi’ oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Arslantaş tarafından verilen seminere özel bireylerin aileleri katıldı. 
“AİLENİN ÇOCUĞA REHBERLİK ETMESİ GEREKİYOR” 
Kasım ayında başlayan seminerlerin ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dr. Süleyman Arslantaş seminerinde, aile bireyleri arasında sağlıklı iletişimin nasıl kurulabileceği ve çocukların başarıyı nasıl yakalayabilecekleri noktasında bilgiler verdi. Nereye ve hangi hedefe gideceğini bilmeyen ebeveynlerin çocuklara bir beceri kazandırılmasında da zorlanacağının altını çizen Dr. Süleyman Arslantaş, seminerinde şu bilgilere yer verdi; “İletişim ve öğrenme için ailelerin hedefleri olacak. Çocuğun durumuna göre sürelere bağlı kalarak hedefler belirlemelisiniz. Bu hedefler altı aylık ya da yıllık olabilir. Buna sizler karar vereceksiniz. Hedeflerimize nasıl ulaşacağımıza dair bir bakışımız ya da vizyonumuz olacak. Ebeveynlerin çocuğun nasıl öğreneceğine dair rehberlik etmesi gerekiyor. Onun nasıl çalışacağını aileler söylemeli. Eğer hedef ve amaç belli değilse anne babanın çabası boşuna bir emeğe dönüşür. İçinde yaşanılan sosyal ortam düşünmeyi şekillendirir. Çocuklar düşünmeyi, başkasının düşünmesini izleyerek değil, etkileşerek, yaparak, yaşayarak öğrenirler. İçinde bulunulan ortam ailedir. O ortamın içinde çocuğa yönelik düşünmeyi öğreneceği etkinlikler gerçekleştirilmelidir. Çocuğun somut yaşantılara ihtiyacı var. Aileler olarak sizler bunu sağlamalısınız.” (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English