Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğunun öncelikle Müslümanların omuzlarında olduğunu belirterek, "Gazze’nin kurtuluşu da Kudüs’ün özgürlüğü de Doğu Türkistan’ın felahı da Müslümanların vahdetine, dayanışmasına ve birlikte hareket etmesine bağlıdır" dedi.
Üsküdar'daki Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İslam Araştırmaları Merkezi'nde (İSAM) düzenlenen "İslam Alimleri İftar Buluşması"nda konuşan Erbaş, ramazanın hayırlara vesile olmasını diledi.
Filistin'de yaşanan katliamların yüreklerde açtığı derin yaralarla ramazana girildiğini belirten Erbaş, "Gazze, yazıklar olsun ki bütün dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olmaktadır. Hukuk, ahlak, vicdan, tüm insani değerler Gazze'de enkaz altında kalmıştır. Gözü dönmüş siyonist katiller, aylardır Gazze'de soykırım suçu işlemektedir." diye konuştu.
Tahrif edilmiş bir inanç, sapkın bir ideoloji ve kirli bir siyasetten beslenen siyonizmin, insanlık için en büyük tehdit haline geldiğini söyleyen Erbaş, bu tehdidi bertaraf edecek yeni bir uluslararası inisiyatife ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Dünyanın yeni bir hukuk ve ahlak inşasına muhtaç olduğunu vurgulayan Erbaş, "Zira bugün Gazze'de yaşananlar, mevcut haliyle uluslararası yapıların işlevsizliğini bütün açıklığıyla ortaya çıkarmıştır. Bu noktada önemle ifade etmeliyim ki İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğu öncelikle Müslümanların omuzlarındadır. Gazze’nin kurtuluşu da Kudüs’ün özgürlüğü de Doğu Türkistan’ın felahı da Müslümanların vahdetine, dayanışmasına ve birlikte hareket etmesine bağlıdır. Ramazan ayının bu anlamda yeni bir uyanışa ve dirilişe vesile olmasını temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.
"İnisiyatif alamamak İslam alemini vahim bir acziyete sürüklüyor"
Müslümanların en temel sorununun parçalanmışlık olduğunun altını çizen Erbaş, ırk, mezhep, meşrep kavgalarının, istismarcı terör örgütlerinin ve vekalet savaşlarının Müslüman beldeleri fitne ve tefrikanın, acı ve ıstırabın merkezi haline getirdiğini söyledi.
En temel konularda ortak bir inisiyatif alamamanın İslam coğrafyasını vahim bir acziyete sürüklediğini vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:
"Beraber hareket ettiğinde, gücünü ve imkanlarını birleştirdiğinde, özgüven ve cesaret ile akılcı politikalar ürettiğinde Müslümanlar, tüm sorunlarını çözecek ve daha iyi bir dünyaya da öncülük edecektir. Dolayısıyla yapılması gereken, öncelikle tüm Müslümanlar olarak birbirimize kenetlenmektir. Birbirimize inanmak, güvenmektir. Eğitim, aile, gençlik, çevre, gıda, ekonomi, teknoloji gibi konularda ve bütün alanlarda işbirliğini en güçlü hale getirmektir. Zalimlere, emperyalistlere karşı ortak hareket etmektir. Dini teşkilatlar, sivil toplum örgütleri, fıkıh kurulları ve benzeri yapılanmalarla ortak çalışmalar yapmaktır. Bu anlamda alimlerimizin ümmete rehberlik etmeleri hayati öneme sahiptir."
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Bu diyanet İşleri Başkanı olduğundan beri camiye gitmiyorum evde kılıyorum hiç olmassa daha huzurlu kılıyorum bu başkan konuştuğu ile yaşadıkarı farklı ve asla samimi bulmuyorum kendisi şatafat içerisinde çoğu müslüman açlıkla mücadele ediyor
6-7 yıldızlı oteller de tatiller yaptınız devletin parasıyla. vatandaş zor geçinirken .bizi sen soğuttun dinden
bütün sorumlu sizsiniz milleti dinden soğuttunuz böldünüz sen müslümansın sen gavur
He baştakiler sultan sen gibi vatandaş rezil oldu aç susuz hayatta kalma peşinde sizler 500 arabalı konvoyla bir eliniz yağda bir eliniz balda nasıl oluyor bu Müslümanlık kur koruma faizi helal tokinin banka faizi helal fetvaları yaşam tarzları
Yorum Yap
Kasımda 502 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi
Türbedarlık geleneği "tuz" ikramıyla devam ediyor
MEB taşra teşkilatına yönelik görevde yükselme sınavı başvuru süresi uzatıldı
Yeni asgari ücret için takvim işliyor
Konya'da kız kaçırma iddiası kanlı bitti!
Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor
Bakan Fidan: Gazze'de sürekli ihlal edilen bir ateşkesle karşı karşıyayız
Bakan Bayraktar: Türkiye'de her bir saatte yaklaşık 10 dönüm güneş tarlası kuruyoruz
Afyonkarahisar-Konya kara yolunda beton mikserine çarpan otomobil hurdaya döndü! Sürücü hayatını kaybetti
Otomobil patladı, feci şekilde can verdi
Akşam saatlerinde apartman yangını! 9 kişi hastaneye kaldırıldı
Bakan Memişoğlu yurt dışına giden hekim sayısını açıkladı
Haber Ara