Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kuzey Makedonya'nın Gostivar şehrindeki Saat Camisi'ni ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kuzey Makedonya'nın Gostivar şehrindeki Saat Camisi'ne ziyarette bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kuzey Makedonya’nın Gostivar şehrindeki Saat Camisi’ni ziyaret etti
Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erbaş, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki programının ikinci gününde Makedonya İslami İlimler Fakültesi ile İsa Bey Medresesi'ni ziyaret etti.

Türkiye tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden Tophane Yeni Camisi'nde incelemelerde bulunan Erbaş, buradan Gostivar'a hareket etti.

Gostivar Müftüsü Sabahudin Zendeli ile görüşen Erbaş, daha sonra Saat Camisi'nde öğle namazını kıldı.

Namazdan sonra Gostivarlılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileten Başkan Erbaş, "Balkanlar, İstanbul'dan yaklaşık yüzyıl önce İslam'la tanıştı. O gün bugündür bu topraklarda ezan sesleri yükseliyor. Bugün Üsküp’ten buraya gelinceye kadar minareleri seyrede seyrede gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadık. Allah sizlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Üsküp'ün, Gostivar'ın İstanbul'dan, Bursa'dan farkı olmadığını belirten Erbaş, "Burada da ezan sesleri yükseliyor, orada da. Birliğimiz, beraberliğimiz o kadar büyük ki, o kadar iç içeyiz ki Rabbim bu birliğimizi, beraberliğimizi hiçbir zaman bizlerden uzak eylemesin." diye konuştu.

- "Çocuklarımız camilerden istifade ederek peygamber efendimizin güzel örnekliğini öğrenecekler"

Müslümanların Hz. Muhammed'in örnekliğini kıyamete kadar rehber edinmeleri gerektiğinin altını çizen Erbaş, şöyle devam etti:

"Onun örnekliğinden istifade ederek Müslümanlığımızı en güzel şekilde yaşamaya çalışacağız. Çocuklarımız camilerden istifade ederek peygamber efendimizin güzel örnekliğini öğrenecekler. Onlar doğduklarında sağ kulaklarına ezan okuyor, sol kulaklarına kamet getiriyoruz. Ne demiş oluyoruz? 'Sen Müslümansın, son nefesine kadar İslam'ın ilkelerine göre yaşayacaksın' mesajını çocuklarımızın kulaklarına okuyoruz. Son nefeslerine kadar İslam'la şereflenmelerini sağlamak için temelleri bu şekilde atıyoruz. İşte İslam'la yoğrulan bu topraklarda yaşayan siz Müslüman kardeşlerimiz bu geleneklerimize, bu ilkelerimize riayet ederek yaşıyorsunuz. Rabbim kıyamete kadar bizi bu anlayıştan uzak tutmasın."

Konuşmasının ardından caminin bahçesindeki Hafızlık ve Güzel Kur'an Okuma Enstitüsünü ziyaret eden Erbaş, öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erbaş'a, Kuzey Makedonya İslam Dini Birliği Başkanı Şakir Fetahu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı ve Üsküp Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Mesten eşlik etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English