Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun: Hindutva tehlikesinden haberdar mıyız?

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Konya’ya geldi. Türkiye Yazarlar Birliği’nin konuğu olan Argun, burada dünya Müslümanlarının sorunlarını anlattı. Argun, Hindutva tehlikesine dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun: Hindutva tehlikesinden haberdar mıyız?
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin düzenlediği konferansta, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, dünya Müslümanlarının sorunlarını anlattı. Meram Belediyesi Tantavi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Kızılay Başkanı Hüseyin Üzülmez, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ve üyeler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu kültürel hayatın kesintiye uğramaması gerektiğine inandıklarını belirterek “Bu düşüncemizden hareketle, 15 yılı aşkın zamandır yaz aylarında da faaliyetlerimizi ısrarla yapıyoruz. Kültürel hayatın, sosyal ve içtimai hayatın bir kesintiye uğramaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ise TYB Konya Şubesi’nin sene boyunca güzel faaliyetlerini devam ettirdiğine vurgu yaparak “TYB programlarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu programlar sadece Konya kültürüne ve ilmine bir değer katmakla kalmıyor; bugünkü programın başlığında da anlaşılacağı üzere dünya Müslümanlarına, dünya insanlığına, dünyanın tamamına katkı sunan bir etki alanına sahip oluyor” şeklinde konuştu. 

Daha sonra kürsüye gelen isim Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun oldu. Argun şöyle konuştu:

DİB’DEN RAHATSIZ OLAN ÜLKELER VAR!

DİB Dış İlişkiler Biriminde mutat olarak yılda, çoğunluğu Müslüman olan ülkelerden yüzlerce yabancı heyet ve delegasyon misafir ediyoruz.  Aynı şekilde biz de Diyanet hariciyesi olarak dünyanın birçok yerindeki toplantılara iştirak ediyoruz. En iyimser ifade ile yılın 100-120 gününü yurt dışında geçiriyoruz. Dolayısıyla dünyanın dört bir köşesinde Müslümanlarla hemhal oluyor, onların dertleriyle hemdert oluyoruz.  Onlar da Türkiye’yi, buradaki dini kurumları, inovasyonu merak ediyor “Acaba biz de sizin tecrübenizden istifade ile kendi ülkelerimizde neleri gerçekleştirebiliriz?” sorusunu soruyorlar. Yabancı öğrencileri Türkiye’ye getiriyor, Uluslararası İmam Hatip liselerinde, İlahiyat fakültelerinde okutuyoruz.
Avrupa'da doğmuş büyümüş liseyi bitirmiş millet varlığımızın çocuklarını da Türkiye'ye getirip İlahiyat okutuyoruz. Sonra onları doğdukları ülkelere gönderip orada Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde istihdam ediyoruz. Yabancı, yani konuk öğrencileri de aynı şekilde adeta bir 20 yıllık yatırımdan sonra memleketlerine gönderiyor,  ülkelerde üst düzey görev almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bizim bu faaliyetlerimizden çok rahatsız olanlar da var. En son Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron “Türkiye'nin Arnavutluk'taki Müslümanları Türkleştirmesinden rahatsız olduklarını” söyledi.

BİRİNCİ BÜYÜK TEHLİKE İSLAM KARŞITLIĞI

Tarihte İslâm'ın varlığına kasteden büyük meydan okumalar olmuş; Haçlı savaşları Moğol istilaları, 19 yüzyıl sömürge dönemi gibi. Bunların hepsine karşı İslâm medeniyeti bir duruş ortaya koymak suretiyle, ulemanın bu problemleri iyi okuyabilmesi algılaması neticesinde varlığına kasteden fiziki olarak İslâm medeniyetini ortadan kaldırmak isteyen her türlü saldırıya cevap verebilmiş. Bugün de aynı şey geçerli. Günümüzde Müslümanların yaşadıkları meydan okumaları bir gözden geçirelim; bunların bir kısmı medeniyet içi meydan okumalar, bir kısmı da medeniyet dışı meydan okumalardır. Yani bir kısmı hariçten gelen tehlikeler, bir kısmı da bizim kendi içimizdeki problemlerdir. En önemlisi İslâm karşıtlığı problemidir. İslamofobi ifadesi tam olarak İslâm karşıtlığını ifade etmiyor. Çünkü İslâmofobi ifadesi, korkulması normalmiş gibi görünen fobilerden üretilmiştir.
TÜRKİYE’NİN DURUŞUNDAN KORKUYORLAR

Avrupa'da Fransa DEAŞ’a en fazla militan gönderen ülke ve Fransa'da 10 milyon Müslüman var. Yani Avrupa'da bir numaralı ülke. “DİB Avrupa'ya İmam göndermesin” diye bize açık açık söylüyorlar. “Bizim sadece Almanya'da bin tane camimiz var. Bu camilere Türkiye'den imam göndermezsek buralarda kim imamlık yapacak? İşte selefi ve vahhabi çizgideki insanlar gelecek, oradaki gençlerin aklına girecek; bunlardan bir kısmı Fransa'da olduğu gibi şiddeti referans alan terör örgütlerine katılacak. Bu sizin iç güvenliğinize halel getirecek. Diyanetin varlığı sizin din güvenliğinizin ve toplumsal güvenliğinizin bir sigortası, bunu neden görmek istemiyorsunuz?” diyoruz. “Biz bunu görüyoruz, ama sizin İslâm yorumunuz, sizin siyasi duruşunuz bize göre daha tehlikeli” diyorlar. “Siz iddia sahibi bir ülkesiniz. O iddianızdan dolayı bize göre DEAŞ’a katılanlardan daha tehlikelisiniz” diyorlar. 

İKİNCİ BÜYÜK PROBLEM HİNDUTVA’DIR

Hindutva Hint alt kıta yarımadasında ortaya çıkan bir ideolojik akım ve Hindistan'ı bir tanrı devleti haline getirmek isteyen bir ideolojidir. Şu anda Hindistan'da iktidardaki partinin resmi ideolojisi Hindutva’dır. Kısaca Hindu nasyonalizmidir. Hinduların, aynı Nazilerde olduğu gibi üstün bir ırka, aryan ırkına sahip olduğu olduğuna inanan ve buna inanmayan herkesi ötekileştiren ve onlara yaşam hakkı tanımayan bir ideolojidir. Ve dünyadaki en büyük Müslüman azınlık biliyorsunuz Hindistan'dadır. 400 milyon kardeşimiz var orada.
Hidutvalar, kendilerine dünyanın en büyük demokrasisi olduğu şekilde ifade ediyor. Fakat bir ülkede dünyanın en büyük Müslüman azınlığı var ki bunlar Hanefi Maturidi ve Nakşi'dir. Şu anda çok büyük bir tehdit ve tehlike altındadırlar. Bundan sonraki gençliğin gündeminde Hindistan Müslümanlarının dramı olacaktır. Hindutva temsilcilerinin İsrail'in Filistin'de Filistinlilere yaptığından farklı bir şey yok. Aşağı yukarı aynı şeyleri yapıyor, zulmediyorlar. Hindutvaların Nazilerle ve siyonizmle benzerliği ve ittifakı İslâm âleminin ikinci en büyük problemidir. Çok enteresandır Hidutvaların da arması, Naziler gibi gamalı haçtır.

Program sonunda Kızılay Başkanı Hüseyin Üzülmez Doç. Dr. Selim Argun’a özel tasarlanmış Mevlevi destar minyatürü takdim ederken, TYB yayınlarını da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu verdi. TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu’da İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’ye TYB yayınlarını hediye etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 1
  • 17
  • 8
  • 0
  • 10
  • 2
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English