Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dışişleri Bakanlığı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü'nü kutladı

Dışişleri Bakanlığı, Türk dili konuşan bütün millet ve toplulukların 3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü'nü kutladı. Bu günün birliktelik ve dayanışma ruhunu güçlendirmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü’nü kutladı
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin (Türk Konseyi) kuruluşu amacıyla Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan arasında 3 Ekim 2009'da imzalanan Nahçıvan Anlaşması'nın yıl dönümünün üye ülkelerde Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü olarak kutlandığı hatırlatıldı.

Türk dili konuşan bütün millet ve toplulukların günü şu sözlerle kutlandı:

"Bu günün, ortak geçmişi olan halklarımızın ortak geleceğimize de inançla bakarak, birliktelik ve dayanışma ruhunu güçlendirmelerine vesile olmasını temenni ediyoruz. Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını yeniden tesis etmelerinin 30. yıl dönümünü idrak ettikleri bu yıl, Nahçıvan Anlaşması'nın 12. yıl dönümünü de ayrı bir coşku ve gururla kutluyor, Türk Konseyi’nin yeni üye ve gözlemcilerin katılımıyla genişlemesinden ve Türk cumhuriyetleri arasındaki iş birliğinin derinleşmesine katkı sağlamasından memnuniyet duyuyoruz."

“İstanbul Zirvesi'nin tarihi bir dönüm noktası olacağına inanıyoruz"

Geniş Avrasya coğrafyasına yayılmış bulunan Türk dünyasının, ortak dil, tarih ve kültürel değerlerine dayalı iş birliği iradesini temsil eden Türk Konseyinin, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgesinde ve ötesinde barış, refah ve istikrara hizmet etmeyi sürdüreceği vurgulandı.

Bu çerçevede, 27 Eylül'de İstanbul’da düzenlenen Afganistan konulu dışişleri bakanları toplantısının, Türk Konseyi’nin barış ve güvenliğe katkı konusundaki ortak iradesini ortaya koyduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şu sözlere de yer verildi:

"Bu yıl 12 Kasım’da düzenlenecek Türk Konseyi 8. Zirvesi'ne İstanbul’da ev sahipliği yapacağız. Türkmenistan’ın da gözlemci olarak katılacağı zirvede aile resmimiz tamamlanmış olacak. Türk Konseyi’nin önümüzdeki yıllarda gelişimine ilişkin önemli kararların da alınacağı İstanbul Zirvesi'nin Türk dünyasının birlik ve dayanışmasının daha da pekiştirilmesinde tarihi bir dönüm noktası olacağına inanıyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English