Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Diplomasi Akademisi Projesinin sertifika töreni gerçekleştirildi

Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen Diplomasi Akademisi Projesinin kapanış ve Sertifika Töreni gerçekleştirildi.

Diplomasi Akademisi Projesinin sertifika töreni gerçekleştirildi

Diplomasi Akademisi Projesi, Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal konulardaki uluslararası aktörlerle, mevcut ve geçmişe yönelik sorunların; gençlerin yenilikçi fikirleri ile çözümlerinin geliştirilmesini hedefledi.

Dört gün süren Akademide, Türk Dış Politikası, Kamu Diplomasisi, Türkiye'nin Kalkınma Politikası, Çatışma Çözümü ve Arabuluculuk, Genel Protokol Kuralları, Diplomatik Yazışma ve Müzakere Teknikleri, Araştırma Metotları ve Etik, Türkiye'de Toplum ve Siyaset, Uluslararası Düzenler ve Örgütler, Dünya Siyasetinde Güncel Konular ve Dünya Ekonomisinde Krizler gibi birçok alanda eğitimler gençlere sunuldu. 

 

Diplomasi Akademisindeki eğitimler; Prof. Dr. Abdulkadir Buluş, Prof. Dr. Önder Kutlu, Doç. Dr. İslam Can, Prof. Dr. Arif Behiç, Prof. Dr. Yusuf Sayın, Rukiye Ülkü Demircioğlu, Prof. Dr. Erhan Örselli, Prof. Dr. Tahsin Karabulut ve Fatih Arslanpınar tarafından gerçekleştirildi. 

Projenin kapanış lansmanı Meram Gençlik Merkezi’nde düzenlendi. Düzenlenen programda gençlerin karar alıcı mekanizmalar içerisinde daha çok var olmasını istediğini ifade eden Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği Başkanı Furkan Sel: “Bugün burada Diplomasi Akademisinde eğitim alan gençlerimizi; 2030’lu – 2050’li yıllarda bir diplomat, bir kaymakam, bir milletvekili olarak bölgesinin, ülkesinin, coğrafyasının ve Dünya'nın gidişatını değiştirecek önemli karar ve inisiyatif alacağı anlarda, aklına bugün aldığı eğitimlerin gelmesini, kendini bugünden itibaren gelecek vizyonunda oluşturmuş olduğu hedef ve hayalleri dizayn ederek yaşamasının bir başlangıcı olarak görüyoruz. Bu sebeple bugün mezun verdiğimiz üniversite öğrencileri aslına bakıldığında, geleceğin kaymakamları, diplomatları, milletvekilleridir. Bu minvalde kendi geleceğini kendi şekillendiren gençlerin var olması gerektiğine inanıyoruz. ” dedi. 

Diplomasi Akademisi Katılımcıları Sertifikalarını; Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Özgür Karayazılı, Meram Gençlik Merkezi Müdürü Dilek Ceviz, Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği Başkanı Furkan Sel ve Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği Kurucu Başkanı Fatih Arslanpınar’dan aldı.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English