Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Dijitale Kalpten Bağlı Aile" kitabı Millet Kütüphanesi'nde tanıtıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Dijitale Kalpten Bağlı Aile" kitabının tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde yapıldı.

“Dijitale Kalpten Bağlı Aile“ kitabı Millet Kütüphanesi’nde tanıtıldı
Programda konuşan RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, RTÜK olarak her platformda çocukların kırmızı çizgileri olduğunu dile getirdiklerini vurguladı.

Kurul olarak çocukların ve gençlerin fiziksel, ruhsal ve ahlaki gelişimlerini olumsuz etkileyecek yayınlar başta olmak üzere her türlü hassasiyeti gözettiklerini belirten Uslu, "Kamuoyunda bizlerin sürekli ceza veren bir kurum gibi lanse edilmenin aksine, daha çok düzenleme faaliyetleriyle çocuklarımızı, gençlerimizi medyada korumak, korunmaya muhtaç olan kesimleri korumak için elimizden gelen çalışmaları yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Uslu, RTÜK olarak "Akıllı İşaretler" ve "İyi Uykular Çocuklar" gibi projeler başta olmak üzere çocuklar ve gençlerin korunması için birçok çalışmaya imza attıklarını hatırlattı.

"Dijitale Kalpten Bağlı Aile" kitabının ebeveynlerin, medya sektörünün, bu alana kafa yoran akademisyenlerin çalışmalarına ışık tutacağını belirten Uslu, "Kurum olarak bu eserin bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Basım ve dağıtımında RTÜK'ün de rol alacağı kitabımızda sadece çocukların değil, ebeveynlerin de dijital dünyaya ayak uydurmaları gerektiğine dair önemli tespitler var." ifadelerini kullandı.

Bir ebeveyn olarak çocukların medyayı kullanma becerileri konusunda her gün şaşkınlık yaşadığını dile getiren Uslu, şöyle devam etti:"Anne, babalar olarak dijitali, çocuklardan daha iyi takip edebilecek, dijitallere daha yoğun vakıf olabilecek yeterli bilgileri barındırmamız gerekiyor. Bu bağlamda bu kitapların, değerli eserlerin ebeveynlere önemli yol gösterici bir rehber olacağı kanaatindeyim."

Uslu, RTÜK tarafından basılacak kitabın 81 ildeki üniversitelere, okullara ve halk kütüphanelerine ücretsiz ulaştırılacağını bildirdi.Ayrıca basılan kitap ve eklerinde, "KTO Karatay Üniversitesi ve RTÜK işbirliği ile hazırlanmıştır. Para ile satılamaz." ibaresi yer alacak.

Kitap ebeveynler için yol haritası niteliğinde
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Dijitale Kalpten Bağlı Aile kitabının ebeveynler için adeta bir yol haritası niteliğinde olduğunu belirtti.

Kitabın, ebeveynlere, çocukların dijital dünyada tutarlı, sağlıklı ve dengeli bir ilişki geliştirmelerine yardımcı olabilecek stratejiler sunacağını dile getiren Ortaç, kitabın çocuklara ulaştırılması için oldukça çaba harcayacaklarını söyledi.

Dijitale Kalpten Bağlı Aile Kitabı'nın Editörü Dr. Nabat Garakhanova ise kitabın 2 senelik bir emeğin sonucu olduğunu kaydetti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English