Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Devlet Tiyatroları perdelerini çocuklar için açacak

Devlet Tiyatroları (DT), yarıyıl tatilinde perdelerini çocuklar için açacak.

Devlet Tiyatroları perdelerini çocuklar için açacak
DT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin dört bir köşesindeki çocuklara tiyatro sevgisi aşılamayı ve geleceğin tiyatro izleyicisini oluşturmayı hedefleyen DT, 9 bölgesinde toplam 19 çocuk oyununu minik sanatseverlerle buluşturacak.

Çocuk oyunlarıyla küçük izleyicilere yarıyıl tatilinde keyifli anlar yaşatmanın yanı sıra onların kültürel ve kişisel gelişimine de katkıda bulunmayı amaçlayan DT, toplam 63 temsil verecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu "Midas'ın Altınları"nı 22, 23 ve 29 Ocak'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde; "Yunus Diye"yi 22, 29 ve 30 Ocak'ta Şinasi Sahnesi'nde, 4, 5 Şubat'ta ise Pursaklar DT Sahnesi'nde; "Altın Kız"ı 22, 27, 28, 29 ve 30 Ocak'ta Altındağ Tiyatro Sahnesi'nde sergileyecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Suşa ile Kiki (Yer ile Gök Arasında)" 22 ve 23 Ocak'ta Fatih Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 3, 4, 6 Şubat'ta ise AKM Çok Amaçlı Salon'da; "Turta Girmemiş Orman" 23 Ocak'ta AKM Çok Amaçlı Salon'da; "Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adamın Hikayesi" 28, 29, 30 Ocak ve 3, 4, 5, 6 Şubat'ta Mecidiyeköy Büyük Sahne'de; "Siz Ne Dersiniz" 30 Ocak'ta AKM Çok Amaçlı Salon'da, 3, 4, 5, 6 Şubat'ta ise Üsküdar Tekel Sahnesi'nde; "Tıngır Mıngır Ülke" 3, 4 Şubat'ta Küçükçekmece CKSM Sahnesi'nde, 5, 6 Şubat'ta da Sancaktepe Sahnesi'nde; "Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde" 5, 6 Şubat'ta Fatih Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde perde açacak.

İzmir Devlet Tiyatrosunca sahnelenen "Kuzu Maydanoz'un Maceraları" 23 Ocak'ta Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde, 29, 30 Ocak, 5, 6 Şubat'ta ise Konak Sahnesi'nde; "Bremen Mızıkacıları'nın Hikayesi" 5, 6 Şubat'ta Bornova KM Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu "Tıngır Mıngır Ülke"yi 22, 23 Ocak'ta; "Sinco Akıllı Sincap"ı 29, 30, 31 Ocak'ta; "Küçük Prenses" ise 3 Şubat'ta Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde sahneleyecek.

Adana Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı "Bir Kümes Hikayesi" 29, 30 Ocak'ta Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi DT Sahnesi'nde minik sanatseverleri eğlendirecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosunca sahnelenen "Küçük Nasrettin" 30 Ocak ve 6 Şubat'ta Kayapınar Kültür Merkezi Sahnesi'nde temsil verecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı "Herkes İçin Keloğlan" 29, 30 Ocak'ta Haşim İşcan Kültür Merkezi DT Sahnesi'nde perde açacak.

Konya Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı "Nasreddin -İnadın Sonu-" 28, 29 ve 30 Ocak'ta Konya DT Sahnesi'nde izlenebilecek.

Van Devlet Tiyatrosu yapımı "Lyrobotonlu Kaplumbağa Silva" ise 6 Şubat'ta Van Kültür Merkezi Sahnesi'nde minik tiyatroseverlerle buluşacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English