Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremin acı hikayesi: Ağlayamıyorum

Asrın felaketi depremlere Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan Tatar ailesinde baba Yusuf (38) ve oğlu Ahmet Efe (8) enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti. Vücudunda yanıklar oluşan anne Rabia (27) ile sol bacağı kasık bölgesinden kesilen Emin Derda ise Konya Şehir Hastanesinde tedavi altında tutuluyor.

Depremin acı hikayesi: Ağlayamıyorum
Depremde baba ve oğlu öldü, anne ve küçük oğlu tedavi altında Annenin vücudunda yanıklar oluştu, küçük oğlunun bacağı kesildi.

Anne Rabia Tatat eşinden helallik istediğini büyük oğlunun ise ‘anne ben uyuyacağım’ dedikten sonra bir daha uyanamadığını söyledi. 

6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketi depremlere Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan Tatar ailesinin oturduğu 5 katlı apartman çöktü. Enkaz altında kalan baba Yusuf ve oğlu Ahmet Efe hayatlarını kaybetti. Anne Rabia ve küçük oğlu Emin Derda ise sağ kurtuldu.

VÜCUDUNDA YANIKLAR OLUŞTU
Deprem sırasında sobanın üzerindeki güğümün üzerinde devrilmesi sonucu vücudunda yanıklar oluşan anne Rabia ve oğlu Emin Derda Konya Şehir Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

Anne Rabia Tatar yapılan deri nakilleri ile toparlama dönemine girdi. Sol bacağında ciddi derecede ezilme bulunan Emin Derda’nın ise bacağı kasık bölgesinden itibaren kesildi. Anne ve oğlunun yanık merkezindeki tedavisi ise sürüyor. 
EŞİMDEN HELALLİK İSTEDİM
Rabia Tatar, deprem anını şu sözlerle anlattı: “Deprem esnasında eşim büyük oğlumu bende küçük oğlumuzu yanımıza aldık. Çocuklarımızı kucağımıza aldıktan sonra daha adım atmamıza fırsat bulamadan soba bacası üstümüze geldi ardından duvar yıkıldı.  Bu esnada sobanın üzerinde bulunan kaynar su dolu güğüm benim olduğum yere döküldü. Ben ve oğlum yandık. Eşimin ilk andan itibaren durumu ağırdı. Eşimden helallik istedim. Konuşamadı sadece elimi sıkabildi ve sonrasında eşim o anda hayatını kaybetti.  Çocuklarımın korkması için onlarla oyun oynamaya başladım. Dışarıdan bize sesler geliyordu. Fakat bizim bağırma seslerimizi kimse duymuyordu. Enkazdan ikinci gün çıkarılabildik. Büyük oğlum Efe, ‘Anne ben uyuyacağım’ dedi.
Nereden bilebilirdim ki bir daha uyanmayacak. Bende uyumuştum o esnada, uyandığımda oğluma seslendim ama artık yaşamıyordu.Küçük oğlunu kaybetme korkusu da yaşadığını belirten Rabia Tatar, “Riskli bir alan olduğundan dolayı enkazdan çıkarılmamız yaklaşık 9,5 saat sürdü. Küçük oğlum Emin Derda’yı da kaybetme korkusuyla ‘Eğer oğlumu sağ kurtaramayacaksanız beni de çıkarmayın buradan’ diye bağırıyordum. Çok şükür ki rabbim Derda’yı bana bağışladı. Oğlumun iki sefer kalbi durdu buna rağmen hayatta kalmayı başardı. Fakat onundan bacağı kesildi” 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3
  • 11
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English