Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremden bir gün önce yangın çıkan apartmandaki enkazdan kurtuldular

Hatay'da depremden bir gün önce yangın çıkan ancak sakinlerinin oturmaya devam ettiği aile apartmanı, saatler sonra 7,7 büyüklüğündeki sarsıntıda yıkıldı.

Depremden bir gün önce yangın çıkan apartmandaki enkazdan kurtuldular
Defne ilçesi Subaşı Mahallesi Çevre Yolu'nda 3 katta 8 dairesi bulunan binanın ikinci katında kimsenin yaşamadığı daire, 5 Şubat'ta çıkan yangında hasar gördü.
Apartmandaki 3 erkek kardeş ve aileleri, bu dairede küçük çapta hasara yol açan yangından saatler sonra merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depreme uykuda yakalandı.
Yıkılan apartmanın enkazından kendi imkanları ve çevredekilerin yardımlarıyla 11 kişi kurtuldu ancak yangının çıktığı dairenin yanındaki dairede yaşayan kardeşlerden biri ile eşinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Depremde amcası ve yengesini kaybeden bina sakinlerinden Mahmut Mengüllüoğlu, depremden bir gün önce yangın çıkınca ilk müdahaleyi yaptıklarını, alevleri gelen itfaiye ekibinin söndürdüğünü söyledi.

Diğer dairelerin yangından etkilenmediğini belirten Mengüllüoğlu, "Binadakiler yalnızca dışarıdaki dumanı gördü. Hepsi de aşağı indi. Yani binayı o gün için boşalttık. İtfaiye söndürdükten sonra zararlı herhangi bir durum olmadığı için burada kalmaya devam ettik." dedi.

Çadırda yaşıyorlar
Mahmut Mengüllüoğlu, apartmanda kendisi, annesi ve babasının yanı sıra kardeşinin eşi ve çocukları, iki amcası ve iki yengesi ile kuzenleri olmak üzere 13 kişinin yaşadığını dile getirdi.
Mengüllüoğlu, gece deprem nedeniyle yıkılan evin enkazından kendi imkanlarıyla çıktıktan sonra annesi, babası, yanan dairenin üst katındaki amcası Hurşit, yengesi Semire, kuzenleri Fevzi ve Nevzat Mengüllüoğlu'nu kurtardıklarını anlattı.
Rusya'da yaşayan kardeşinin eşi ve çocuklarına da ulaştıklarını kaydeden Mengüllüoğlu, şöyle konuştu: "Yangın çıkan dairenin yanındaki dairede oturan yengemle amcam sizlere ömür, enkaz altında kalıp öldüler. Bu yangının çıktığı yer ve yanındaki farklı boyalı yer tek binaydı. Enkaz alanı komple 500 metrekareydi, evin hacmi. Diğer amcamın (yangın çıkan dairenin sahibi) başka bir mahallede kendine ait bir evi vardı, orada yaşıyordu. Onlar da geldi, enkaz günü sağ olsun yardım ettiler ama elimizden gelen bir şey yok, giden gitti. Yalnızca yanan dairede zarar vardı, duman is vardı. Isıdan, dumandan prizler erimişti, küçük bir odadaki yatakları yanmıştı, başka hiçbir şey yoktu. "

Askerlerin verdiği çadırda yaşamaya başladıklarını, tüm ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Mengüllüoğlu, yardımlardan dolayı herkese teşekkür etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English