Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremde yapılan inşa çalışmalarından 8 bin 122 hak sahibi faydalanacak

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da yapılan inşa çalışmalarından 8 bin 122 hak sahibinin faydalanacağını açıkladı.

Depremde yapılan inşa çalışmalarından 8 bin 122 hak sahibi faydalanacak

Adana Valisi Köşger, 6 Şubat depremlerinin birinci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşanan depremlerin ülkeyi derinden etkilediğini belirtti.

 

Felaketin üzerinden bir yıl geçtiğini ve kayıpların acısının hala yüreklerinde olduğunu vurgulayan Köşger, şunları kaydetti:

 

"Hepimiz biliyoruz ki giden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir. Bunun için hepimize düşen görevler var. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi tüm binalarımızın kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yani bilimin, fennin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir. Meydana gelen iki deprem neticesinde ilimizde 13 binamız yıkılmış, 3 bin 297 binamız ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelmiştir. İlimizde 418 vatandaşımız Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına sabırlar diliyorum."

 

Köşger, çok geniş bir alanda ve kısa aralıklarla meydana gelen bu iki büyük depremin ardından ilk andan itibaren devletin büyük ve güçlü bir refleks gösterdiğini, dünya standartlarında arama kurtarma çalışmaları başlatıldığını belirtti.

 

Ağır hasarlı binaların yüzde 43'ü yıkıldı

Adana'da arama kurtarma çalışmalarının ardından vatandaşlar için tehlike yaratan ağır hasarlı binaların yıkım faaliyetlerinin başlatıldığını anımsatan Köşger, şöyle devam etti:

 

"Geçen süre zarfında ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri yüzde 43 oranında tamamlanmıştır. 2 bin 40 binada ise yıkımlar devam ediyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılamak üzere ilimiz genelinde TOKİ tarafından toplam 3 bin 204 afet konutu inşa edilmekte. Bu konutların 1589'unun şubat ayı içerisinde teslim edilmesi planlanmaktadır. Yapılan inşa çalışmalarından toplam 8 bin 122 hak sahibi vatandaşımız faydalanacaktır. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin temel amacı depremzede hemşehrilerimizin yaralarını bir an evvel sarmak. Çalışmalarımızı bu gayeyle aralıksız sürdürüyoruz."

 

Köşger, afetzede vatandaşların yarasını saran, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve Türk milletine teşekkür etti.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English