Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremde kaybettiği kızlarıyla geçirdiği son Babalar Günü'nü gözyaşlarıyla anlattı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki evlerinin yıkılması sonucu iki kızını kaybetmesinin ardından eşi ve oğluyla Eskişehir'de hayatını sürdüren Adem Çöllü, evlatlarıyla geçen yıl Babalar Günü'nde yaşadıklarını unutamıyor.

Depremde kaybettiği kızlarıyla geçirdiği son Babalar Günü’nü gözyaşlarıyla anlattı
Karayolları'nda işçi olarak çalışan 57 yaşındaki Çöllü'nün ailesiyle yaşadığı 3 katlı bina, 6 Şubat'taki depremlerde yıkıldı. Baba Adem, eşi Sultan, kızları 21 yaşındaki Hatice Kübra ve 12 yaşındaki Kevser Nur Çöllü ikinci katında yaşadıkları binanın enkazı altında kaldı.

Adem ve Sultan Çöllü çifti depremden yaklaşık 4 saat sonra kendi imkanlarıyla enkazdan çıktı ancak Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ikinci sınıfta öğrenim gören kızı Hatice Kübra ile diğer kızı Kevser Nur hayatını kaybetti. Çöllü'nün 22 yaşındaki oğlu Ömer Faruk ise iş görüşmesi için geldiği Eskişehir'de bulunduğundan depreme yakalanmadı.

Eskişehir'e gelen çift, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Doğan Aslan Bey Yurdu'na yerleştirildi.
Yaşadıkları depremi ve evlatlarına özlemini AA muhabirine gözyaşlarıyla anlatan Adem Çöllü, enkazdan eşiyle güçlükle çıktıklarını, kızlarını ise kurtaramadıklarını söyledi.

Kızlarını kurtaramamanın acısını her zaman yüreğinde hissettiğini belirten Çöllü, şöyle devam etti:

"Hepsi çok değerliydi yavrularımın. 'Kızım' kelimesi yok ağzımda. Bulamıyorum öyle bir şey. Mutluluğu bulamıyorum. Çocuk büyüteceğim, okula göndereceğim. Yok öyle bir sevgi. Öyle bir duyguyu bulamıyorum. Benim çocuğum üniversiteye gidecek, büyüyecek. Ben mürüvvetini... Hayır, yok böyle bir şey. Nerelerde? Arıyorum o sevgiyi. Babalar Günü geldi. Babalar Günü'nde hangi çocuk bana 'baba' diyecek. Ben hangi çocuğa 'yavrum, kızım' diyeceğim? O sevgiyi bulamıyorum. O tadı, lezzeti göremiyorum."

"Nasıl o gün akşam edebilirim?"
Çöllü, iki kızının da asla kendisini üzmediğini, kırmadığını, çevrelerindeki herkesin sevgisini kazanarak dünyadan göçtüğünü dile getirdi.

Babalar Günü'nü artık düşünmek bile istemediğini vurgulayan Çöllü, "O günüm nasıl geçecek? Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı... Bayramın birini öksüz gibi geçirdim. Şimdi Kurban Bayramı geliyor. Nasıl geçer bu bayram? Babalar Günü'nü, ben o günü nasıl doldurabilirim? Nasıl o gün akşam edebilirim?" diye konuştu.

Kızlarının geçen yıl Babalar Günü'nde kendisine hediyeler verdiğini aktaran Çöllü, şu ifadeleri kullandı:

"Kızım Babalar Günü'nde çok güzel bir tespih almış, üzerine de kutusunu yaptırmış. Böyle ismimi yazdırmış. 'Babalar Günü'nüz kutlu olsun benim babacığım' diye. Enkazla o da gitti. Yavrumun eseri. Ne güzel bir tespihim vardı. Onu hiç unutmazdım. Yavrumun bana hediyesi diye elimde çekmezdim. Hep cebimde gezdirirdim. Unutamayacağım bir şey. Daha bana neler yapmadı o kızım. Bana gömlek aldı getirdi. Çok severdi beni. Ben de onu çok severdim. Küçük kızım bana gitmiş çorap almış. Babacığım 'Babalar Günü'n kutlu olsun' diye boynuma sarılıp sarılıp öptü. Okul bayramlarında, 23 Nisan'da diğer günlerde hep böyle resimleri vardı Kevser'imin. Nasıl unutabilirim eserlerini, nasıl unutabilirim o güzel şeylerini. Onların hepsi gözümün önünden perde perde geçiyor. Beni kahrediyor. Öldürüyor, bitiriyor. Arıyorum, özlüyorum. Çok özlüyorum. Çok göresim geldi ikisini de. Çok özlüyorum yavrularımı."

Çöllü, bundan böyle oğlu Ömer Faruk'un mutluluğunu görmenin tek tesellisi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English