DOLAR : 46,363₺
EURO : 53,598₺
STERLİN : 62,196₺
GRAM : 6.559₺
ÇEYREK : 10.899₺
CUMHURİYET : 42.873₺
GREMSE : 106.624₺
Güncel

Depremde hasar gören 161 yıllık cami bayram namazıyla ibadete açılacak

Eklenme: 19.03.2026 - 15:25

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar gören Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Dervişiye Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından bayram namazıyla yeniden ibadete açılacak.

Depremde hasar gören 161 yıllık cami bayram namazıyla ibadete açılacak
Reklam alanı

Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan ve 1865 yılında inşa edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2016'da restorasyonu yapılan Dervişiye Camisi'nin çatısı ile minaresi depremde yıkıldı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yeniden ayağa kaldırılan 161 yıllık camide çalışmalar tamamlandı.

Orijinal mimarisine sadık kalınarak restorasyonu yapılan cami, yarın bayram namazıyla yeniden ibadete açılacak.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 1
😊 1
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 3 tepki

Yorum Yap