Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremde ağır hasar gören siteden 16 gün sonra kurtarılan kedileri "Pablo"ya kavuştular

Diyarbakırlı Karakaplan çifti, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede 16 gün mahsur kalan kedileri Pablo'ya ekiplerin yoğun çalışması sonucu kavuştu.

Depremde ağır hasar gören siteden 16 gün sonra kurtarılan kedileri “Pablo“ya kavuştular
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla kentte merkez Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı 35 yapının yıkımı için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda merkez Yenişehir ilçesinde ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından dün başlayan yıkıma, içeride kedilerin olduğunun tespit edilmesi üzerine ara verilerek hayvanları kurtarma çalışması başlatıldı.

AFAD ekiplerince alana getirilen vinç aracılığıyla sitedeki binanın katlarına yerleştirilen kafesler sayesinde dün gece kurtarılan "Pablo" isimli kedi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavisinin ardından sahipleri Pelda ve Velat Karakaplan çiftine teslim edildi.
Çift, 16 gün sonra merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'ndeki evlerinde kedileri "Pablo"nun bakımlarını yaptı, toparlanması için mama verdi.

Pelda Karakaplan, deprem öncesi Pablo'yu Galeria İş Merkezi'nin üstündeki sitede oturan arkadaşına bir süre kalması için verdiklerini söyledi.

Depremde arkadaşının kurtulduğunu, kedisinin ise hasarlı binada mahsur kaldığını anlatan Karakaplan, şöyle konuştu:

"Onu oraya bırakmanın getirdiği bir sorumluluk vardı. Çok kötü hissediyorduk. Çıkarıldığında biz orada değildik. Sonra hemen barınağa gittik. Barınakta ilk muayenesi yapılmıştı. Ondan sonra veteriner hekime götürdük. Pablo'nun durumu iyi. Sadece biraz kilo verdi kızımız. Kedimizin sağ çıkması için çok bekledik. Yoğun çabalar sayesinde Pablo'ya kavuştuk. Çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz."
Velat Karakaplan ise kediyi ilk eve getirdiklerinde duş aldırdıklarını ve bakımını yaptırdıklarını dile getirdi.

Pablo'nun sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Karakaplan, "Biraz ürkek ve çekingen ancak bu süreci birlikte atlatacağımıza inanıyoruz. Pablo, hayatımızın her alanında. Benimle işe geliyor. Markete birlikte gidiyoruz. Ailemizin neşesi. Pablo, ikinci çocuğumuz sayılır. Kendisine kavuştuğumuz için çok mutlu ve sevinçliyiz ancak biraz da hüzünlüyüz. Çok arayan soran oldu. Özellikle bu süreçte bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Pablo'yu çok sevdiklerini kaydeden Karakaplan, şöyle dedi:

"Biraz ayrı kaldık. Öyle bir kedi ki durduğu yerde asla miyavlamaz, sesini etmez ve tepki dahi vermez. Umudu kesmiştik. Gelen güzel bir haberle umudumuz yeşerdi. Zor günlerdi. Kedimize kavuştuk. Şu an gayet mutlu, huzurlu, yanımızdan ayrılmıyor. Bu süreçte çok yalnız kaldı. Biz sevgi ve şefkati yeniden aşılamaya çalışacağız."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English