DOLAR : 42,97₺
EURO : 50,53₺
STERLİN : 58,15₺
GRAM : 6.282,84₺
ÇEYREK : 10.321,68₺
CUMHURİYET : 40.957,42₺
Güncel

Deprem bölgesindeki veteriner hekim muayenehanelerine esneklik

Eklenme: 08.03.2023 - 09:52

Depremlerde zarar gören veteriner hekim muayenehane ve polikliniklerinin sahip olması gereken bazı teknik şartlar, 6 Şubat 2024'e kadar aranmayacak.

Deprem bölgesindeki veteriner hekim muayenehanelerine esneklik
Reklam alanı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik, veteriner hekimler tarafından açılmış veya açılacak muayenehane ve polikliniklerin sahip olması gereken asgari teknik, hijyen ve sağlık şartları ile bu yerlerin açılma, çalışma ve denetlenmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Yönetmeliğe, deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki veteriner hekim muayenehane ve polikliniklerine ilişkin geçici madde eklendi.

Buna göre, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde zarar gören ruhsatlı veteriner hekim muayenehane veya polikliniklerinde, 6 Şubat 2024'e kadar bazı asgari ve teknik şartlar aranmayacak.

Bu kapsamda, muayenehane ve poliklinik bölümleri için belirlenen hekim, muayene ve malzeme odalarının sayı ve büyüklük kriterleri istenmeyecek.Yönetmelik, 6 Şubat'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap