Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Danimarkalı aktör Mikkelsen'e "Saraybosna'nın Kalbi" Onur Ödülü verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

SARAYBOSNA (AA) – Danimarkalı film yıldızı Mads Mikkelsen, 28'incisi düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nde (SFF) layık görüldüğü "Saraybosna'nın Kalbi" Onur Ödülü'nü Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıl gecikmeli olarak aldı.


Mikkelsen, Bosna Hersek'te düzenlenen SFF'de kırmızı halı geçişi sırasında yaptığı konuşmada, "İlk kez burada bulunuyorum. Zaman geçirmek için çok az vaktim vardı. Festivale katıldığım için çok mutluyum. Şaşırtıcı büyüklükte bir festival. Burada 7 gün kalıp tüm şehri görmek isterdim ama yarın dönüyorum ancak buraya tekrar geleceğim." diye konuştu.


Thomas Vinterberg tarafından yönetilen, başrolünde Mikkelsen'in yer aldığı, Onur Savaşı filminin gösterimi öncesi, Mikkelsen'e sinema sanatına yaptığı olağanüstü katkılardan dolayı "Saraybosna'nın Kalbi" Onur Ödülü verildi.


- 4 kategoride toplam 51 film yarışacak


12 Ağustos'ta başlayan ve 19 Ağustos'a kadar sürecek festivalde sinemaseverler, 62 ülkeden 230 filmi izleme imkanı bulacak.


SFF'de 5 TRT ortak yapımı ve 1 TRT ödüllü filmi olmak üzere 6 TRT filmi de yer alıyor.


"Saraybosna'nın Kalbi" isimli ödüllerin verileceği festivalde 4 kategoride toplam 51 film yarışacak. "Uzun metrajlı" film kategorisinde 8, "kısa film" kategorisinde 10, "belgesel film" kategorisinde 22 ve "öğrenci filmleri" kategorisinde 11 filmin yer alacağı festivalde, 20 film dünya prömiyeri, 8 film uluslararası, 1 film Avrupa, 21 film bölgesel ve 1 filmin de Bosna Hersek prömiyeri gerçekleştirilecek.


"Uzun metrajlı" film kategorisinde ödül için "A Ballade", "Men of Deeds", "Riders", "Six Weeks", "Klondike", "Corsage", "Serviam - I Will Serve" ve "Safe Place" filmleri yarışacak.


- SFF, dünyaca ünlü isimleri ağırladı


Bosna Hersek'te 1992-1995'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve başkent Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın merkezi haline getirmek amacıyla düzenlenen Saraybosna Film Festivali, çeyrek asırlık tarihi boyunca dünyaca ünlü birçok ismi ağırladı.


SFF'ye bugüne kadar Robert de Niro'dan Angelina Jolie'ye, Brad Pitt'ten Orlando Bloom'a, Daniel Craig'den John Malkovich'e, Morgan Freeman'dan Nuri Bilge Ceylan'a dünyaca ünlü çok sayıda isim katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English