Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu'ndan Kadınlar Günü'ne özel konser

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, kadın bestekarların önde gelen eserlerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde seslendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’ndan Kadınlar Günü’ne özel konser
Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'daki konserde, aralarında Leyla Hanım, Neveser Kökdeş, Melahat Pars, Mefharet Yıldırım, Semahat Özdenses ve Mehveş Hanım'ın da bulunduğu kadın bestekarların eserleri müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Eserleri, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu'nun kadın solistleri Aybige Demir Okan, Merve Kıvılcımer, Aynur Ezgi Yüksek ve Filiz Yıldızbaşoğlu Oral yorumladı.

"Onların eserlerini okurken heyecanlanıyoruz"

Konser öncesinde açıklama yapan solist Aybige Demir Okan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ederek, bu konseri bütün emekçi kadınlar için verdiklerini söyledi.

  Geniş bir repertuvara sahip olduklarını belirten Okan, "Bugün 4 solist, Neveser Kökdeş'ten Melahat Pars'a kadar birçok kadın bestekarın eserlerini seslendireceğiz. Çok heyecanlıyız. Onlar bize ışık oluyorlar daima. Onların eserlerini okurken heyecanlanıyoruz. Geçmişten çok güzel eserler bizlere gönderdiler. Onlar sayesinde de bugün burada bu konseri düzenliyoruz" dedi.

"Bütün eserlerimizi kadınlarımıza ithaf ediyoruz"

Solist Merve Kıvılcımer, kadınlara özel bir günde sahnede olmanın kendileri için gurur verici olduğuna vurgu yaparak, "Cumhurbaşkanlığı Korosu olarak kadın solistleri olarak bu akşamki bütün eserlerimizi kadınlarımıza ithaf ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Aynur Ezgi Yüksek de bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ederek, tüm dünya kadınları için eşitlik, adalet ve barışın olduğu güzel bir dünya hayal ettiğini belirtti.

"Eserlerin hepsi birbirinden güzel"

Filiz Yıldızbaşoğlu Oral ise kadın bestecilerin eserlerinin yer aldığı geniş bir repertuvar sunacaklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eserlerin hepsi birbirinden güzel ve kıymetli bizim için. Arkadaşlarımızla birlikte bu eserleri seslendirmeye çalışacağız. Bir kadın olarak tabii ki o duygulara tercüman oluyoruz, yaşıyoruz, yaşadığımızı düşünüyorum. Eserleri söylerken dinleyicilerimize de bu hislerimizi aksettirmeyi ümit ediyoruz. Mutlu, huzurlu, sevdiklerimizle birlikte yaşayacağımız güzel bir dünya olsun."

Mehmet Güntekin'in yönetimindeki konserde, kemanda Nalan Çakır, kemençede Yağmur Damla Bilgin, tamburda Ege Gamze Yıldız, kanunda Onur Cicin, utta ise Murat Bağdatlı yer aldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren konsere müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English