DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklandı: Gözler Merkez Bankası Başkanı ve MİT Müsteşarlığına çevrildi

Eklenme: 04.06.2023 - 09:48 Güncelleme: 04.06.2023 - 14:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonominin başına eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i getirdi. Dış işleri Bakanı Hakan Fidan oldu. Kabine açıklanırken gözler MİT Müsteşarlığı ve Merkez Bankası'na çevrildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklandı: Gözler Merkez Bankası Başkanı ve MİT Müsteşarlığına çevrildi
Reklam alanı
Beştepe'de kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede en çok dikkat çeken isimlerden birisi de MİT Başkanı Hakan Fidan oldu. Uzun yıllardır MİT'in 1 numaralı ismi olan Hakan Fidan, yeni Kabine'de Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

Yeni MİT Müsteşarı kim olacak?
Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı atanmasının ardından boşalan MİT Müsteşarlığı koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu. MİT Müsteşarı olarak en çok zikredilen isim İbrahim Kalın öngörülürken Yeni MİT Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atama yapmasının ardından belli olacak. 

Profil resmini değiştirdi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın profil resmini değiştirdi. Profil fotoğrafı sosyal medyada 'Yeni MİT Müsteşarı' yorumlarını getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabine üyelerini açıklarken yeni dönemde Türkiye ekonomisini yönetecek isimler de belirlenmiş oldu.

Ekonomide direksiyon Mehmet Şimşek'e emanet
Erdoğan'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine, daha önce de bakanlık ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı yapan Mehmet Şimşek atandı.
Merkez Bankası Başkanı Değişir mi?
Ekonomi ile ilgili tüm bürokratların seçim ve atamasını Şimşek'in yapacağı konuşuluyor. Hatta kulislerde Şimşek'in Merkez Bankası'nın başına, ABD'de Banka Başkanlığı'na yükselince ismi 'Müthiş Türk kızı' olarak anılan Hafize Gaye Erkan'ı getireceği iddiaları dile getiriliyor.

Şimşek'in göreve gelmesiyle birlikte Merkez Bankası Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan'ın getirileceği konuşuluyor. 1982 doğumlu olan Erkan 41 yaşında. 2017'de ABD'de Banka Başkanlığı'na yükselince ismi 'Müthiş Türk kızı' olarak anılmaya başlanmıştı.

1982 doğumlu olan Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'ni ikincilikle, Boğaziçi Üniversitesi'ni birincilikle bitirip tam burslu olarak ABD'ye gitti. Erkan, ABD'nin en genç finans profesörü olup iş dünyasında başarı basamaklarını hızla çıktı, banka başkanlığına kadar yükseldi, finans alanında önemli kadınlar listesine girdi.(Tahir Yılmaz)


 

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 3
❤️ 2
😊 2
😡 2
👎 2
😂 0
😢 1
😲 2
Toplam 14 tepki

Yorumlar

  • galip 923 gün önce

    Çalışmayan yan gelip yatan devlet memurları tesbit edilip kamudan temizlensin.

  • alanında ihtisas yapmis olan,devlet adamlarından getirilmeli böyle makamlara. 923 gün önce

    devlet makamlarina,devlette tecrübesi olanlar,yaşlı olmayan bürokratlar,özenle seçilip getirilmeli.Hele mit gibi yerlere istihbarat kokenli tecrubeli bürokratlar getirilmeli.Aman dikkatedelim bu hususlara.

  • ALİ GÜLEÇ 923 gün önce

    İbrahim Kalın beyin MİT müşteşarlığına getirilmesini destekliyoruz. Bu görev ona cuk diye oturur. Berat Albayrak bey efendiye cumhurbaşkanlığı sözcülüğü çok güzel yakışır. Merkez Bankası başkanlığına da bankalarda görev yapmış genel müdürlerden birisi çok uygun olur.

Yorum Yap