Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:Türkiye'nin en güvenli bölgeleri arasında olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kahramanmaraş, depremden etkilenen bölgelerimiz, önümüzdeki süreçte Türkiye'nin en güvenli bölgeleri arasında olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:Türkiye’nin en güvenli bölgeleri arasında olacak
Yılmaz, Kahramanmaraş ziyareti kapsamında, Dulkadiroğlu ilçesindeki TOKİ uygulama alanında incelemelerde bulundu, örnek daireyi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Cevdet Yılmaz'a, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Vahit Kirişci, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mehmet Şahin, Tuba Köksal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve AFAD İl Müdürü Tayfun Temur eşlik etti.

Daha sonra basın açıklaması yapan Yılmaz, depremden sonra ihale edilip inşaatına başlanmış bir TOKİ projesinde inceleme yaptıklarını belirterek, yeni konutları afetlere karşı son derece dirençli bir şekilde inşa ettiklerini söyledi.

İnşaat alanındaki yapıların etütleri yapılan sağlam zemine, afetlere karşı en iyi tekniklerden olan tünel kalıp yöntemiyle inşa edildiğini aktaran Yılmaz, "TOKİ biliyorsunuz 11 ilimizde 133 binden fazla konut inşa etmişti. Depremde iyi bir imtihan verdi TOKİ, bu konutlarda bir can kaybı yaşanmadı, depreme karşı iyi bir testten geçmiş oldular. İnşallah en kısa sürede buradaki yapıları tamamlayıp hak sahiplerine tahsis edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yeni alanlarda yeni inşaatların başlayacağını belirterek, deprem sonrasında 650 bin konut ve köy evleri, depolar, ahırlar dahil yaklaşık 850 bin yeni birimin inşa edileceğini kaydetti.

"En kısa sürede depremin yaralarını saracağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin ilk anından bu yana süreci yakından takip ettiğini ve sadece Kahramanmaraş'a altı ziyaret gerçekleştirdiğini dile getiren Yılmaz, "Bunlar imtihan zamanları, afetler hakikaten millet olarak sınandığımız zamanlar, devlet ve millet olarak bu imtihandan da inşallah alnımızın akıyla çıkacağız. Geçmişte birçok afet yaşadık, afetlerin yaralarını hep birlikte sardık Van, Malatya, Elazığ'da, Bingöl'de... Yine yangınlarda, sellerde, Akdeniz Bölgesi'nde, Karadeniz'de bunları gerçekleştirdik. Bu bölgelerimizde de inşallah en kısa sürede depremin yaralarını saracağız." diye konuştu.

Yılmaz, geçici konut ve barınma alanlarından kalıcı konutlara geçişi sağlarken yol, kanalizasyon, içme suyu gibi zarar gören altyapılarla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini, esnafın, sanayicinin toparlanması, gerekli alanların yenilenmesi ve yeni yatırımlar yapılması suretiyle ekonomik hayatı da canlandırma gayreti içinde olduklarını söyledi.

"Her türlü çabayı sarf ediyoruz"
"Kahramanmaraş, depremden etkilenen bölgelerimiz, önümüzdeki süreçte Türkiye'nin en güvenli bölgeleri arasında olacak." diyen Yılmaz, projeler tamamlandıkça bölgenin yaşamaya ve yatırım yapmaya uygun bölgeler olarak öne çıkacağına inandığını kaydetti.

Yılmaz, bu süreçte devlet ve hükümet olarak her türlü çabayı sarf ettiklerini, bütçe imkanları, teşvikler ve desteklerle vatandaşların, çalışanların ve iş dünyasının yanında olduklarını belirtti.

Asrın felaketine asrın dayanışmasıyla karşılık verdiklerinin altını çizen Yılmaz, "Depremin yaralarını büyük oranda sarmış olarak, daha farklı bir şekilde önümüzdeki bayramları hep birlikte yaşamayı temenni ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, daha sonra cuma namazını kılmak üzere Onikişubat ilçesindeki Zekeriya Tanrıverdi Camisi'ne gitti ve buradaki vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English