Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında geldiği Konya’da, sanayicilerle bir araya geldi. Toplantının moderatörlüğünü yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a sanayicilerin taleplerini içeren bir dosya sunarak, Konya’ya serbest bölge kurulması ve uçak sefer sayılarının artırılması gibi konularda destek istedi.
Konya programı kapsamında Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Kaçmazlar Otomotiv firmasını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada Konyalı sanayicilerle istişare toplantısına katılarak, sanayicilerin taleplerini dinledi. Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konyalı sanayicilerin tüm olumsuz şartlara rağmen üretim ve ihracat kararlılığını sürdürdüğünü vurguladı. Konya’nın geleceğini üretimle kurguladıklarının altını çizen Başkan Büyükeğen, “Güçlü üretim güçlü devlet anlayışıyla hareket ediyor, şehrimizin geleceğini üretimle kurguluyoruz. Devletimizin desteği ile Konya’mızı Türkiye Yüzyılı vizyonunun en güçlü sanayi şehirlerinden biri haline getirmekte kararlıyız” dedi.
Konya’ya serbest bölge kurulmalı, şehrin uçak sefer sayıları artırılmalı
Konyalı sanayicilerin görüş ve önerileriyle, taleplerinin yer aldığı dosyayı da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a sunan Başkan Büyükeğen, şöyle devam etti: “Konya’ya bir serbest bölge kazandırılması, şehrimizdeki uçak sefer sayılarının artırılması, demiryolu alt yapımızın güçlendirilmesi, sanayimizin insan kaynağı sorununun çözülmesi bizim öncelikli taleplerimiz arasında yer almaktadır. Bu konularda desteklerinizi bekliyoruz.”
Yılmaz sanayicilerin taleplerini dinledi
Daha sonra konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, Konya sanayisinden övgü ile bahsetti. Konyalı sanayicilere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, geçmişte tarım şehri olarak bilinen Konya’nın artık bir sanayi ve ticaret şehrine dönüştüğünün altını çizdi. Konya ile iftihar ettiklerini kaydeden Yılmaz, sanayicilerin taleplerini dinledi.
Düzenlenen istişare toplantısına, Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Fatih Özgökçen, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konyalı sanayiciler katıldı. (Veli Şengül)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
sanayi odası başkanı sanayicinin sorununu iletirde ziraat odası başkanları ne iş yapar, sürekli aidat almak için mesaj göndereceğinize hazır cbaşkanı yardımcısı ayağınıza gelmiş çiftçinin tarımın sorunlarının giderilmesi hususunda bir kaç dosya da siz verseydiniz. birde Sayın Bşehir Belediye Başkanı lütfedip çevre yolu ve mobilyacılar kavşağındaki sorunu da cbaşkanı yardımcısına çözdürseymiş. zaten hiç bir şey yapıldığı yok.
İlk önce asgari ücret ten yapılan sigorta primleri gerçek maaş üzerinden göstererek siz başlayın
SUYUMUZ BİTİYOR SU BİTERSE HERŞEY BİTER ACİL ÇÖZÜM BULMALIYIZ
İsrafı bırakmanı öneririm. Birde sukretmeyi öğrenmeyi
Agalar paraya doymadı
Memed senin gibiler çalışmayı sevmez çalışıp üretenlerin malında gözü olur. Ve senin gibiler aç yaşar aç ölür. Çünkü şükür bilemezler senin gibiler
Yorum Yap
Plajda katliam! 16 ölü, 40 yaralı, 1 gözaltı
6 araç zincirleme trafik kazasına karıştı! 12 yaralı
Bakan Fidan Üç Kademe Toplantısı'na katıldı
Konya'da silahlı bıçaklı kavga! 2 yaralı
Konya’da okuyan 2 öğrenci Hasan Dağı’nda mahsur kaldı! Askeri helikopterle kurtarıldılar
Doğum izni süresi uzatılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay için taziye mesajı
Ev hayali kuranlar dikkat! TOKİ’de son hafta...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 3 bin sözleşmeli personel alınacak
Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı
Yük treni hemzemin geçitte otomobile çarptı: 5 yaralı
Konya'da kız kaçırma iddiası cinayetle bitti! Olayla ilgili yeni gelişme
Haber Ara