Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Çalışan Gazeteciler Günü bisiklet sürüş etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Haber Kameramanları Derneği ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen bisiklet sürüş etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Çalışan Gazeteciler Günü bisiklet sürüş etkinliğine katıldı
Eymir Gölü yakınında gerçekleştirilen etkinlik öncesi yarışa katılan gazetecilerle sohbet eden Oktay, ardından yarışmaya geçilmeden, katılımcılarla birlikte bir süre bisiklet sürdü.
Oktay, daha sonra kadın ve erkek kategorilerindeki yarışmaların başlama işaretini verdi. Yarışmaların tamamlanmasının ardından dereceye giren gazeteciler madalyalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın elinden aldı.

Tören sonrasında basına açıklamalarda bulunan Oktay, Ankara'da havanın soğuk olmasına karşın, etkinliğin son derece sıcak geçtiğini belirterek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nden önce etkinliğe davet edilmesinden ve katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"Bilinmediğini zannetmeyin, bu emeklerin farkındayız"

Oktay, gazetecilerin ne kadar zor şartlarda iş yaptığının bizzat şahidi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugünkü etkinlik güzel, bisiklet kullanmak güzel, böyle güzel havada ailelerle birlikte bir arada olmak çok güzel ama biliyoruz ki, savaş ortamı olsun, barış ortamı olsun, afetler olsun, soğuk-sıcak hava olsun terleyerek, üşüyerek her türlü şartlarda, ne pahasına olursa olsun görevini ifa etmek için gecesini gündüzüne katan arkadaşlarımızsınız sizler. Biz bunun farkındayız, millet olarak bunun farkındayız. Hele hele siyaset dünyasındaki insanlar olarak, hükümetteki kişiler olarak, biz zaten bunun çok çok bilincindeyiz. Yürekten teşekkür ediyoruz verdiğiniz tüm emeklere. Bilinmediğini zannetmeyin, bu emeklerin farkındayız ve bunun için de sizlere gerçekten teşekkür ediyoruz ve sizlerle iftihar ediyoruz."

Gazetecilerin, doğru haber kaynağını araştırmak, doğru haberi vermek ve doğru fotoğrafı, görüntüyü aktarmak için büyük çabalar göstermesinin muhteşem bir iş olduğuna işaret eden Oktay, "Bunun en güzel örneklerinden birisini biliyorsunuz; tek bir foto, tek bir karenin neler ifade ettiğini... Rusya-Ukrayna krizinde tek bir kareyle, bütün dünyaya olayı Türkiye'den neredeyse duyurduk, duyurdunuz ve duyurmaya devam ediyorsunuz." dedi.

Oktay, bisiklet kullanmanın ayrı bir güzellik olduğunu ve yarışmanın bir mesaj daha verdiğini dile getirerek, ulaşım için bisiklet kullanımının dünyada ve Türkiye'de yaşam tarzı şeklinde gelişmeye başladığını ve bu konuda birkaç şehrin öncülük yaptığını kaydetti.
İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde bisiklet kullanımının artmasını arzu ettiklerini ifade eden Oktay, "Bisikletin daha yoğun kullanılıyor olması ve yaşam tarzına dönüşüyor olması için tüm yerel yönetimlere de bisikletin daha rahat kullanımıyla alakalı altyapının oluşturulması görevi düşüyor. Bunu biz hükümet olarak da teşvik ediyoruz." şeklinde konuştu.

"10 Ocak Gazeteciler Gününüz hayırlı olsun"

Oktay, bisiklet kullanmanın bir defa öğrenildiğinde ömür boyu unutulmadığını ancak bisikletin üzerinde durmak için de hareket etmenin gerektiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Gazetecilikte de zaten siz biliyorsunuz. Türkiye'de böyle aslında sürekli hareket etmek zorundasınız. Sürekli dinamik olmak zorundasınız. Sürekli ileriye bakmak zorundasınız. Biz de Türkiye olarak böyle yapıyoruz, sizler de gazeteciler olarak zaten böyle yapıyorsunuz. Tüm dünyayla rekabet ediyoruz. Siz de kendi sahanızda tüm dünyayla rekabet ediyorsunuz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nda tüm dünyayla rekabet eden ve rekabette de artık öncü rolü oynayan bir Türkiye'yi gazetecileri ile birlikte göreceğiz sahnede. Hepinize tekrar hayırlı olsun diyorum. Sizlerin tekrar 10 Ocak Gazeteciler Günü'nüz hayırlı olsun, kutluyorum. Yürekten tebrik ediyorum."

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Genel Başkanı Aytekin Polatel'in takdim ettiği plaketi kabul eden Oktay, ardından yarışmada yer alan ve yarışmayı takip gazetecilere yemek ikram etti.

Yarışmanın katılımcılarına "Teşekkür Belgesi" belgesi verilirken, ilk üçe giren Pınar Torlak, Derin Akbaş, Tuğba Şenkazan ile Hakan Karaduman, İbrahim Kördemirci ve Faruk Ayaz'a bisiklet hediye edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English