Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nın romanını siz kardeşlerimle yazacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı 25 ilin valiliklerinde onların sesi soluğu olacak bir koordinatör belirlediklerini, Roman kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak üzere kuracakları müzenin çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı’nın romanını siz kardeşlerimle yazacağız
Başakşehirli Romanlar Geleneksel İftar Buluşması'nda konuşan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı bünyesinde Roman Koordinasyon Merkezi'ni açtıklarını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı 25 ilimizin valiliklerinde sizlerin sesi, soluğu olacak bir koordinatör belirliyoruz. Roman kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak üzere kuracağımız müzemizin çalışmaları devam ediyor." bilgisini verdi.

8 Nisan tarihini "Romanlar Günü" ilan ederek ülke genelinde kutlama programları düzenlenmesini sağladıklarına dikkati çeken Erdoğan, bu vesileyle tüm Roman vatandaşların Dünya Romanlar Günü'nü tebrik etti.

Kalkınma ajansları KOSGEB ve İŞKUR aracılığıyla Roman vatandaşları ticari, mesleki ve ekonomik açıdan desteklediklerini, Roman kadınların kurduğu kooperatiflere hibelerde öncelik verdiklerini, okul öncesinden üniversiteye kadar Roman çocuklara sahip çıktıklarını anlatan Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ihtiyaç duydukları her konuda Roman vatandaşların yanlarında olduğunu ve yanlarında olmayı sürdüreceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projeleriyle Roman vatandaşları huzurlu, modern ve nezih evlerine kavuşturduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar çeşitli şehirlerimizde 5 bin 133 konutu parkları, bahçeleri, spor alanlarıyla yapıp Roman kardeşlerimize teslim ettik. Ayrıca 6 bin 700 Roman kardeşimizin evini onararak veya yeni baştan yaparak kendilerine takdim ettik. Her yaptığımız hayırlı işte olduğu gibi bu çabalarımızda da maalesef muhalefetin eleştirilerine hedef olduk. Aslı astarı olmayan iddialarla bizi engellemeye çalıştılar. 'Rantsal dönüşüm' gibi iftiralarla projelerimize takoz koymaya kalktılar. Biz bunların hiçbirine prim vermedik. Deprem felaketi sonrasında bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Başta Romanlar olmak üzere, 85 milyonun hiçbir ferdinin dayanıksız, sağlıksız yapılarda hayatını sürdürmesine gönlümüz razı değildir. 'Her Roman'a bir yuva' hedefiyle bundan sonraki çalışmalarımızı çok daha kararlı bir şekilde yürüteceğiz. Roman vatandaşlarımızın bütün haklarının, bütün sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz."

"Türkiye Yüzyılı'nın romanını siz kardeşlerimle yazacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roman vatandaşlarla çocukluk çağlarından bir, beraber ve kader arkadaşı olduklarını belirtti.

"Roman kardeşlerimizle beraber büyüdük. Bu yollarda beraber yürüdük." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin en sıkıntılı, en sancılı dönemlerine beraber şahitlik ettik. Kendi öz yurdumuzda kimi zaman parya muamelesine maruz kaldık. Kimimiz inancından dolayı ötekileştirildi, kimimiz kılık kıyafetinden dolayı aşağılandı, kimimiz dış görünüşünden dolayı hor, hakir görüldü, kimimiz sırf dayatılan kalıplara uymadığı için baskıyla karşılaştı. Bizi yıllarca yok saydılar, dışladılar. Adeta ademe mahkum ettiler. Kendilerine hak gördükleri çoğu şeyi bizlere layık görmediler. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Aba altından sopa gösteren kibir kulelerine asla boyun eğmedik. Hakkımız olanı almak ve korumak için, 'Bu ülkede biz de varız.' demek için çok çetin mücadeleler verdik."

40 yılı aşan zorlu ve sancılı yolculuğun sonunda bugün hayal dahi edilemeyen yerlere ulaştıklarını anlatan Erdoğan, Türkiye'yi sadece elitlerin, sadece beyazların, sadece bir avuç mutlu azınlığın ülkesi olmaktan çıkardıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkenin, toplumun diğer kesimleri gibi Romanların da vatanı olduğunu, Romanların da bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul ettirdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bugün geriye doğru baktığımızda şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz: Eksiklerimiz olsa da inşa ettiğimiz Türkiye, her türlü ayrımcılığın dışlandığı kuşatıcı bir Türkiye'dir. İnşa ettiğimiz Türkiye, hiç kimsenin inancından, kökeninden, kültüründen ötürü horlanmadığı kucaklayıcı bir Türkiye'dir. İnşa ettiğimiz Türkiye, 85 milyonun tamamının birinci sınıf vatandaş olarak hizmete ve hürmete layık görüldüğü eşitlikçi bir Türkiye'dir. Noksanlarımız, yapmak isteyip de yapamadıklarımız olsa da bu Türkiye 10 yıl, 20 yıl, 40 yıl öncesinden çok daha özgür, daha adaletli, daha vicdanlı, hepimiz için daha yaşanabilir bir Türkiye olmuştur. Hiç şüphesiz bu, hepimizin ortak başarısıdır. Bu, sizler gibi iradesine ve geleceğine sahip çıkan Roman kardeşlerimizin de başarısıdır."

14 Mayıs'ta bu başarı hanesine yeni yıldızlar ekleyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Türkiye'yi inşallah her alanda hep beraber bir üst lige taşıyacağız. Buna hazır mıyız? 14 Mayıs'a kadar durmadan, usanmadan çalışmaya hazır mıyız?" sorusunu yönelttiği Roman vatandaşlardan "Hazırız." yanıtını aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:
"Nasıl ülkemizin son 20 yılına mührümüzü vurduysak Türkiye Yüzyılı'nın romanını da siz kardeşlerimle birlikte yazacağız. Bedel ödeyerek, uğrunda çile çekerek elde ettiğimiz kazanımlara güçlü bir şekilde sahip çıkacağız. Bugüne kadar bu kardeşinize sizler yoldaşlık yaptınız. Ta Kasımpaşa Kulaksız'dan bugüne kadar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan beri, bizi asla yalnız bırakmadınız. Neşenizle, sevginizle, salonlara sığmayan şu coşkunuzla hep yanımızda oldunuz. Sırt sırta vererek nice badireler atlattık, nice zorluğun üstesinden beraberce geldik. Dayanışma içinde, birlik içinde sarılıp kucaklaşarak nice acıyı bal eyledik. Türkiye'nin bugünlere gelmesinde sizlerin çok büyük emeği var. Türkiye'nin demokratikleşmesinde, devletimizin sosyal devlet kimliğinin güçlenmesinde sizlerin çok büyük katkısı var. Her birinize dayanışmanız, ahde vefanız, kadirşinaslığınız için teşekkür ediyorum. Sizlerden 14 Mayıs'ta yine çok güçlü bir destek bekliyorum. Ben Roman kardeşlerimin samimiyetine güveniyorum. Rabb'im yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Bir kez daha ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum."

İftarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Roman vatandaşlar eşlik etti.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 5
  • 4
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English