Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trafiği sorun olmaktan önemli ölçüde çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı" açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "İstanbul'da ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşürerek trafiği bir sorun olmaktan çıkaracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İstanbulumuzun ulaşımını rahatlatacak bir projenin açılışını gerçekleştirmek için bir aradayız. Metro ve raylı sistem seferberliğimizi hız kesmeden sürdürüyoruz.

Neredeyse 1,5 asır boyunca şehrimize hizmet etmiş bu eseri, tekrar ayağa kaldırdık. İstanbul'un giderek ağırlaşan trafik sorununu görev biliyoruz.

5 yıl bitti 5 yıl, Büyükşehir Belediyesi acaba kaç adet metro hattı yaptı? Yalandan başka bir şey yok.

Nereye kadar metrobüs hattı uzadı, hiçbir şey duydunuz mu? Yok yapmaz ve yapamazlar. Sadece yalan.

İstanbul'un hayatına metrobüsü kazandıran kim AK Parti Ak Belediyecilik. Aynı şekilde bütün metro hatlarını yapan yine AK Parti.

5 yıl bitti, 5 yıl. Büyükşehir belediyesi acaba kaç metro hattı yaptı? Yalandan başka bir şey yok. İşte şimdi bu hattın devreye girmesiyle çok geniş bir çevrede yaşayan İstanbullu kardeşlerimizin hayatı daha da kolaylaşacaktır.

Bu duvarlardaki hani 'Tam ileri' diyor ya şimdi ona 'Tam ileri yolun açık olsun' demek lazım. 

Metro hattımızın önümüzdeki 25 yıllık süreçte ekonomimize 6 milyar doların üzerinde kazanç sağlayacağı hesaplanıyor.

Uzunluğu 8,4 kilometre olan, günlük 1 milyon yolcu kapasiteli hattımızın üzerinde 7 istasyon bulunuyor."

Bugünkü açılışımızla birlikte İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğunu 348 kilometreye çıkarıyoruz.

Elbette burada durmayacağız, halen yapım aşamasında iki önemli metro hattımız daha var. İstanbul Havalimanı, Arnavutköy, Halkalı ile Altunizade, Çamlıca Camii, Bosna Bulvarı metro hatlarındaki çalışmalar devam ediyor.

Biri 31,5 kilometre diğeri 4,5 kilometre uzunluğundaki bu iki projemizi de en kısa sürede tamamlayarak şehrimizin istifadesine sunacağız.

Böylece İstanbul'un raylı sistem uzunluğu 384 kilometreyi bulacak Bakırköy sahil Bahçelievler, Güngören, Bağcılar, Kirazlı metro hattının ülkemize milletimize şehrimize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum.

Ulaştırma bakanlığımızın yanı sıra yüklenici firmalarımızı mühendisinden, işçisine projede emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.

Bu hattı kullanacak İstanbullu kardeşlerime şimdiden hayırlı, güvenli, huzurlu, konforlu yolculuklar temenni ediyorum.

Aziz kardeşlerim İstanbul şehirlerden bir şehir değildir. İstanbul bizim için aşktır, sevdadır, tutkudur.

Bu Şehir aynı zamanda Türkiye'nin en büyük değeri, en büyük hazinesidir. İstanbul'a hizmet etmek İstanbul'un hizmetkarı olmak İstanbul'a eser kazandırmak açık söylüyorum bizim için şereftir onurdur bahtiyarlıktır.

CHP'nin güdümündeki ideolojik çevrelerin her türlü engelleme çabalarına rağmen bu yatırımları şehrimize kazandırdık.

İstanbul'a karşı mesuliyetimizin bilinciyle 2019'dan sonra da İstanbul'u kaderine terk etmedik.

Ulaştırma Bakanlığımız vasıtasıyla metro hatları başta olmak üzere raylı sistem projelerin devamını sağladık.

CHP'nin takoz siyasetine boyun eğip Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapmasaydık bugün durum çok daha kötü olurdu.

E Bunlar ne diyorlardı gerek yok… E peki Niye kullanıyorsun? Kullanma. Fakat biz isteseler de istemeseler de insanoğluna hizmet için varız.

Kardeşlerim İstanbul'u fetret devrinden kurtarmak için önümüzde tarihi bir fırsat var. 31 Mart seçimlerinin İstanbul için bir kader ve karar seçimi olduğu anlaşılıyor

Bu Şehirde yaşayan, meselelere vicdan penceresinden bakan herkes artık şu gerçeği görebiliyor. İstanbul'u tahliye vazifesi olarak gören, yapacak başka işi olmadığı vakitlerde burayla ilgilenen zihniyetin şehri layıkıyla yönetmesi mümkün değildir.

Çünkü İstanbul maddi ve manevi kendisi dışında gül koklanmasına tahammülü olmayan bir şehirdir.

Önümüzdeki 5 yıl boyunca 650 bin konutun dönüşümünü sağlayarak inşallah şehrimizi depreme daha dayanıklı hale getireceğiz.

İstanbul'un bir an önce sağlıksız yapı stokunu yenilemesi ve depreme hazırlanması gerekiyor.

Trafik, İstanbullu kardeşlerim için artık sorundan öte zulüm haline geldi.

Bir sonraki adımda inşallah karayolu ağırlığıyla raylı sistem ağırlığını eşitlemiş olacağız.

Dolayısıyla raylı sistem uzunluğunu 2029 yılına kadar 650 kilometrenin 10 yıl sonra da 1000 kilometrenin üzerine çıkaracağız.

Böylece Beylikdüzü'nden Avcılar'dan metroya binen bir istanbullunun boğazın altından geçerek Söğütlüçeşme'ye kadar güvenle metro konforunda ulaşmasını temin edeceğiz.

Deniz ulaşım payını üç yeni hat ile iki kat artıracağız. İstanbul'un iki yakasına iki büyük tünel yaparak ulaşımı rahatlatacağız.

Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşürerek trafiği bir sorun olmaktan önemli ölçüde çıkaracağız.

Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum. İstanbullu kardeşlerimin tercihinin hizmetten eserden Cumhur İttifakı’nın gerçek belediyecilik vizyonundan yana olacağına yürekten inanıyorum.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 6
  • 5
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English