Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sergiledikleri nobranlık tarihe utanç vesikası olarak geçecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi Adıyaman'da seçmene seslendi. Erdoğan, "14 Mayıs sonrası yaşanan utanç verici hadiselerin sizleri üzdüğünü biliyorum. Daha düne kadar bedava ev sözü verenlerin sandıkta istedikleri netice çıkmayınca sergiledikleri nobranlık tarihe bir utanç vesikası olarak geçecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar: 

Cumhurbaşkanlığından yüzde 66'yı geçen oy oranıyla Adıyaman tercihini bizden yana kullandı. Meclis'te de Adıyaman'ın tercihi yine bizden yana oldu.

Biz Adıyaman'ı hiçbir hesap gütmeden karşılıksız seviyoruz. Resmi rakama göre, alanda 40 bin katılım var. Aramıza hiçbir engelin girmesine müsaade etmiyoruz. 

"Siz olsanız da olmasanız da devletimiz kardeşlerinin yanında"
Bizimle 85 milyon arasında nice bağlar, nice yollar var. Kem gözler bunu göremediler, millete tepeden bakanlar bunu göremediler. 50 bin deprem şehidimiz var. 50 bin deprem şehidimize bu bay bay Kemal'in takımı nasıl baktı? Siz olsanız da olmasanız da bay bay Kemal, devletimiz kardeşlerinin yanındadır. AFAD'ı, Kızılay'ı, bütün imkanlarıyla yanındadır. Ve bundan sonra da yanında olacaktır.

CHP zihniyetinin temsilcileri sorunu kendilerinde aramak yerine her seferinde insanımızı suçladı. Bugün de aynısını yapıyorlar. Sandıkta tecelli eden iradeyi kabullenmek yerine insanlarımıza ‘cahil’ diyorlar, ‘oylarını sattılar’ iftirası atıyorlar. Ne dediler? '"Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?" diyerek içlerindeki kini ortaya döktüler. Gazete manşetlerinden küstah bir şekilde 'Milletin karnı tomuş' diyorlar. Ama bir kez olsun biz nerede yanlış yaptık demiyorlar. Pazar günü ile beraber 16. ve 17. seçimlerini de kaybettiler. Milleten bu kadar şamar yediler ama her seferinde hiçbir şey olmamış gibi pişkince hayatlarına devam ettiler. Hatalarından dolayı çıkıp milletimizden özür dilemediler samimi bir özeleştiri vermediler kendilerince atlarla asla gitmediler.

'Oy yoksa hizmet yok' diyen, insanları kutuplaştıran, mahalle baskılarıyla gençlerimizi bastıran kendileridir. Milletimiz bunları kaç defa sandığa gömerse gömsün bu kibirli ve kaba tavırlarından asla vazgeçmiyorlar.

Siyasetçi demek milletin hizmetkarı demektir. Kardeşlerim, milletin desteğini hak edeceksin. Bunun için çalışıp eser ortaya koyacaksın. İnsanlara umut ve güven aşılayacaksın. CHP Genel Başkanı hep aynı şeyleri yapıyor, her defasında farklı sonuçlar bekliyor.

Biz milletimizin derdine derman olmanın yollarını arıyoruz. Biz insanlarımıza güvenli bir gelecek kurmanın çabası içerisindeyiz. Milletimiz bizi, bir faninin görmek istediği her türlü makama getirdi. 
"Amacımız, ekim-kasım gibi kalıcı konut teslimine başlamaktır"
Biliyorsunuz, depremden hemen birkaç gün sonra Adıyaman’a geldik vatandaşlarımızla dertleştik, kucaklaştık, acımızı paylaştık. Ardından tekrar geldik. Ramazan-ı Şerif’te yine şehrimizdeydik. Seçim kampanyası döneminde de bir gözümüz hep deprem bölgesindeydi, Adıyaman’daydı. Şehrimize görevlendirdiğimiz bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, mülki idare amirlerimiz de sahayı hiç boş bırakmadılar. Her bir vatandaşımızın sorunlarıyla ilgilendiler, derdiyle dertlendiler, taleplerini yerine getirmeye çalıştılar.

Milletimizin derdiyle dertlendiler. İlk günlerde bazı eksikler olsa da, hamdolsun, bunları da hızla gidererek Adıyaman’ın yaralarını sarmaya, şehrimizi yeniden ayağa kaldırmaya başladık. Giden canlarımızı geri getiremesek de inşallah diğer tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız. Bu vesileyle yaşamış olduğumuz asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde Adıyaman ve diğer illerimizde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en başında deprem mağduru şehirlerimizin ayağa kaldırılması hedefi vardır. Bu hedefe ulaşana kadar çalışacağız. Yıkılanın yerine daha iyisini, daha dayanıklısını yapacak evi ve düzeni bozulan kardeşlerimizi yuvalarına mutlaka kavuşturacağız. Verdiğimiz sözleri yerine getirene kadar durmadan, dinlenmeden gece gündüz çalışacağız. Evi kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı yeni yuvasına kavuşturana kadar çalışacağız. Amacımız, ekim-kasım gibi kalıcı konut teslimine başlamaktır. Köy evlerinin inşası da sürüyor. Geçici olarak diğer şehirlere giden vatandaşlarımızı da yalnız bırakmıyoruz.

Kardeşlerim, Türkiye bir seçimini daha demokrasi havasında tamamlamıştır. 

Koltuğunu kaybetmemek için milletin her türlü sinir uçlarıyla oynuyor. Bu CHP LGBT'ci midir? yanındaki HDP LGBT'ci midir? diğerleri de aynı mı? Peki LGBT AK Parti'ye, MHP'ye, Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? Gazi'nin hatırasına hürmeten CHP'ye oy veren vatandaşlarımın, bu partinin marjinallerin ve mezhepçi fanatiklerin operasyon aracına dönüştürülmesine rıza göstermeyeceğine inanıyorum.

"Sandıkta istedikleri netice çıkmayınca sergiledikleri nobranlık tarihe bir utanç vesikası olarak geçecektir"
Tüm Türkiye'ye sesleniyorum 28 Mayıs iyi bir fırsattır. Kökenine, mezhebine, siyasi tercihine bakmaksızın her Adıyamanlı bizim kardeşimizdir. 14 Mayıs sonrası yaşanan utanç verici hadiselerin sizleri üzdüğünü biliyorum. Daha düne kadar bedava ev sözü verenlerin sandıkta istedikleri netice çıkmayınca sergiledikleri nobranlık tarihe bir utanç vesikası olarak geçecektir.

28 Mayıs'ta sandıklara çok sıkı sahip çıkıyoruz. Çünkü 28 Mayıs'ta ben, Cumhur İttifakı Adıyaman'dan farklı bir ses bekliyoruz. Bizi ve hizmetlerimizi biliyorsunuz. Ülkeye hiçbir hizmeti olmayan diğer adayı da gayet iyi biliyorsunuz. 

"Yurt dışındaki vatandaşlarımın oylarını kullanmalarını rica ediyorum"
Sandık, irademizi, tercihlerimizi, ülkemize ve geleceğimize dair düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz en güzel alandır. Şimdi Yurt dışındaki vatandaşlarımın ikinci turda da aynı iradeyi sağlayacağına gönülden inanıyorum. Vatadanşlarıma sandıklara giderek oylarını kullanmalarını rica ediyorum. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 1
  • 16
  • 10
  • 1
  • 14
  • 3
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English