Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İki depremle yıkılan binlerce bina için başlatılan soruşturmalar sürerken, Osmaniye'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sorumluların gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'de açıklamalarda bulundu.

"Hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçti, 115 bin insanımız da yaralı kurtarıldı"
Dün Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8'lik depremlere biz de Kahramanmaraş'ta yakalandık. Enkaz çalışmalarında sona geldikçe kayıplarımızın sayısı da artıyor. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken, 115 bin insanımız da yaralı olarak kurtarıldı. Bir kez daha depremde vefat eden kasrdeşlerimize Allah'tan rahmet diliyuorym.

"Dünyada karada meydana gelen en şiddetli deprem"
Bilim adamları 6 Şubat günü deprem felaketinin dünyada karada meydana gelen en şiddetli deprem olduğunu söylüyorlar. Yıkımın şiddetini yerinde görme imkanı bulmuştuk. Birileri önemsizleştirmek istese de ülkemiz tabi afetlerle karşı karşıya.

"271 bin görevlimizle vatandaşlarımızın imdadına koştuk"
Hayata sıkı bir şekilde tutunmaya çalışıyoruz. Bölgenin genişliği çalışmalarımızı zorlaştırmış olsa da tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'devlet yok, iktidar yok' deseler de bunların gözü gör, kulakları sağır, kalpleri mühürlenmiş. Tüm güvenlik güçleri 11 ilimizde yerini almıştır, 271 bin görevlimizle vatandaşlarımızın imdadına koştuk.Ayrıca depremzedelerimizin yeme içme ihtiyaçları için gerekli tedbirleri aldık. Günde yaklaşık 2,5 milyon insana Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Yenilir, yutulur bir şey değil.
"865 bin vatandaşımız çadırda, 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlarda"
Enkaz çalıştırma çalışmalarımızı yürütürken konteynerlerin yerleştirilmesi de devam ediyor. 300 bin çadırın da kurulumu gerçekelştirildi. Bunların kulakları var ama duymaz, gözleri var ama görmez. 865 bin vatandaşımız çadırda, 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlarda. Buralarda da çadırlardaki vatandaşlarımızın belli bir kısmı buralara yerleşmiş olacak. Diğer illere gitmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. 

"Hasar tespit çalışmaları tamamlanmak üzere"
Hasar tespit çalışmaları tamamlanmak üzere. 4 milyon 253 bin bağımsız bölümden oluşan incelemesi yapıldı. Şimdiye kadar deprem bölgesindeki illerimizde 1 milyon 123 bin bina incelendi. Bunlardan 139 bin binadaki 458 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Tüm bu raporlara e-Devlet üzerinden kimlik bumaralarıyla ulaşabilirler. 

"Kalıcı konutları 1 yıl içinde yapacağız"
Kalıcı konutların inşası için de adımları atmaya başladık. İnşallah 1 yıl içinde bu kalıcı konutları yapacağız, vatandaşlarımızı da yerleştireceğiz. 

 "Köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz"
Osmaniye'de 9 bin 550 konutla işe başlıyoruz. İlimizin elektrik, su, doğal gaz hatları gözden geçirilmiş ve alt yapı hizmetleri verilmeye başlamıştır. Şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Toplam 70 bin köy evi kendi özgü mimarisine uygun bir şekilde yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Mart ayında toplam 270 bin vatandaşımızı ev sahibi yapmak için "Bismillah" demiş olacağız. 
"Bu süreçte 17 Ağustos Marmara Depremi sonrası ne kadar doğru adımlar attığımızı görmüş olduk"
Depremle ilgili detaylı muhasebeyi ileriki günlerde yapacağız. Hepimizin dersler çıkaracağı açıktır. Bu süreçte özellikle 17 Ağustos Marmara Depremi sonrası ne kadar doğru adımlar attığımızı görmüş olduk.

"Kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım"
Kentsel dönüşüm olmazsa olmazdır. İşte bunun bedellerini ödüyoruz. Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım. Bütün ailelerimiz huzurla uyuyabilsin. Depremin etkilediği bölgelerde tek bir TOKİ binası yıkılmadı. Şimdi bu başarıyı deprem bölgesinden başlayarak tüm şehişrlerimize uygulamayı hedefliyoruz. Söz verdfiğimiz gibi konutlarını 1 yıl içinde teslim etmeye başlayacağız. Yatay mimari içinde zemin 3+4 katı geçmeyecek. Kayıplarımızı geri getiremesek de devletimiz yıkılanın yerine daha güçlüsünü yapmaya muktedirdir.

"Devlet ile millet arasına fitne sokmaya çalışanlara prim vermeyin"
Devlet ile millet arasına fitne sokmaya çalışanlara prim vermeyin, kulak asmayın. Fırsatçıların sizi karamsarlığa sürüklemesine izin vermeyin. Devletimiz depremzedelerimizin de yanındadır. Hukuk önüde sormak da boynumuzun borcudur, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.   

"Can kayıplarında kimin ihmali, kusuru varsa gözünün yaşına bakmayacağız"
Can kayıplarında ihmali, kusuru, kastı olanlar varsa hesabını hukuk önünde sormak boynumuzun borcudur, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.
Erdoğan ve Bahçeli depremzedeleri ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'de depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaret etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 2
  • 36
  • 17
  • 0
  • 30
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English