Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz

İsveç Başbakanı Kristersson'u Ankara'da kabul eden Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili güvenlik taahhütlerini görmek istediklerini söyledi. Erdoğan, "İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile ortak basın toplantısı düzenledi.

PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DHKP-C terör örgütlerinin, İsveç'in demokratik ortamını istismar etmesinin engellenmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, "İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

Türkiye NATO'nun açık kapı politikasının destekçisidir. Savunma sanayiinde ülkemize uygulanan kısıtlamanın kaldırılması olumlu görülüyor.

"Terör örgütlerinin İsveç'in demokratik yapısını etkilemesi muhakkak engellenmelidir"

Terörizmle mücadelede iş birliği, NATO'nun önemli ilkesidir. Terör örgütlerinin İsveç'in demokratik yapısını etkilemesi muhakkak engellenmelidir.

PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DHKP-C terör örgütlerinin, İsveç'in demokratik ortamını istismar etmesi muhakkak engellenmelidir.

İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz.
 
Stratejik ortağımız İsveç'le her alanda gelişim sergilemek istiyoruz. Ticaret hacminiz rekor kırdı. 5 milyar dolar ticaret hacmi hedefliyoruz. Sayın Başbakanla bu konuları da konuştuk.

"NATO'daki dostlarımızla dayanışma içinde olalım istiyoruz"

Özellikle yapmış olduğumuz görüşmedeki hedef terörle mücadelede İsveç'in bu noktadaki tutumu. Bu rakamların 30, 70 veya 100 olması tartışılabilecek konular. Şu anda FETÖ'cü Bülent Keneş'in İsveç'ten Türkiye'ye deport edilmesi bizim için önemli, biz bu konuda daha hassas davranmasını bekliyoruz İsveç'in. Bunun yanında PKK, PYD, YPG terör örgütleri de var.

Biz 70 yıldır NATO'da bunun mücadelesini veriyoruz. İsveç ve Finlandiya'da terör örgütü paçavralarıyla dolaşınca benim vatandaşım bunları görüyor.  Biz vatandaşımıza hayır diyemeyiz. Siyaset yaptığımızı bilmeniz lazım. Eskiden kamuoyu araştırmalarında terör birinci çıkardı, artık sıralamaya bile neredeyse girmiyor. Biz de şimdi istiyoruz ki NATO'daki dostlarımızla dayanışma içinde olalım. Sadece İsveç'te mi var bu teröristler, hayır. Birçok Avrupa ülkesinde bu teröristler var. Buraları zemin edinmişler, yaşam sürdürüyorlar. Önümüzdeki temmuz ayına kadar bir süre var.
  
Ulf Kristersson'un konuşmasından satır başları:

Ankara'da olmak benim için bir şereftir. Türkiye-İsveç ilişkisinin her alanda ilerlemesini istiyoruz. Çok verimli bir görüşme yaptık sayın Erdoğan'la. Yüzyıllar öncesine dayanan bir ilişkimiz var Türkiye ile.

"PKK bir terör örgütüdür"

İsveç ve AB, PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ediyor. Hukuku yüceltmek amacıyla terör örgütleriyle mücadele etmek istiyoruz. İsveç ve Finlandiya NATO'ya başvurdu. Bu olay bizim içib hayati derecede önemli bir güvenlik meselesi. Elbette bir NATO üyesi olmak başka müttefiklerin de sorumluluklarını gözetiyor. Biz NATO üyeliğinin sorumluluğunun farkındayız.

Terörden en çok etkilenen ülkelerden birisi Türkiye. 3'lü muhtırayı tam olarak uygulayacağız.
 
"Türkiye terörden çok fazla mağdur oldu"

Pek çok firma Türk ekonomisinde büyük bir potansiyel olduğunu söyledi. Kaynak bulma ve ihracat için Türkiye'nin zengin bir yer olduğunu hissettik. Siyaset, iş kapılarının açılmasına imkan sağlayabilir.

Üçlü muhtıradaki her şeyi konuştuk. Bunu çok ciddiye alıyoruz. İsveç'in tutumu; terörle mücadele etmek. Türkiye terörden çok fazla mağdur oldu. İsveç de bunu biliyor. NATO iş birliğinin bir ayağının terörle mücadele olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English