Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağım"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Başkan Erdoğan faiz belasını milletin sırtından kaldıracağını belirterek "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Tüm milletimizin, tüm İslam aleminin başı sağ olsun"
Sözlerimin hemen başında, dün vefat eden mütefekkir, şair, yazar ve mücadele insanı Sezai Karakoç'a Allah’tan rahmet diliyorum.

Yakınlarının, sevenlerinin, bir medeniyet tasavvuru olarak gördüğü diriliş davası yolunda kendisini takip edenlerin, okuyucularının, tüm milletimizin, tüm İslam aleminin, tüm insanlığın başı sağ olsun.

"İslam medeniyetini aynı zamanda bir fikir medeniyeti olarak telakki ediyordu"
Mehmet Akif'ten Necip Fazıl’a uzanan milli sanat ve düşünce nehrimizin günümüze akan temsilcilerinden olan bu müstesna değerimizin vefatı, hepimiz için çok önemli bir kayıptır. Kendisi İslam medeniyetini aynı zamanda bir fikir medeniyeti olarak telakki ediyordu. İnsanı düşüncede hayat arayan, düşüncesi dirilmeden inancı dirilmeyecek, inancı dirilmeden sanatı ve edebiyatı dirilmeyecek bir varlık olarak görüyordu. Şiirleri, yazıları ve sohbetleriyle dal budak salan, sanatını da işte bu diriliş ağacının gölgesi altında şekillendirmişti.

Onun “Ben Müslümanım, insanlığın türküsünü söylüyorum” sözü bile tek başına hepimizi üzerinde uzun uzun düşündürmeye yeterli mesajlarla yüklüdür.

Bizden önceki neslin ve bizim neslimizin olduğu gibi bugünkü gençlerin ve sonraki kuşakların da kendisinden öğrenecek çok şeyi, alacak çok feyzi, ilhamı olduğuna inanıyorum. Elbette Sezai Karakoç’u hepimizin gençliğinin şiiri Mona Rosa’sız anmak olmaz.

Bir daha ölmemek üzere ölünün ayağa kalkışı olarak tasvir ettiği ebedi dirilişine kavuşan Sezai Karakoç’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

"Sayın İsmet Yılmaz’a yeni görevinde başarılar diliyorum"
Biraz önce sizlerin takdiriyle AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi GrupBaşkanlığına seçilen Sivas Milletvekilimiz Sayın İsmet Yılmaz’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Prof. Dr. Naci Bostancı hocamız, 2023 seçimleri hazırlıklarında önemli sorumluluklar üstleneceği için görevinden affını istedi. Naci Hocamıza, Grup Başkanı sıfatıyla bugüne kadar yaptığı hizmetler için şahsım, grubum adına ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisiyle yeni vazife alanlarında yakın çalışmayı inşallah sürdüreceğiz.

İsmet Yılmaz kardeşimiz, geçmişte kamuda ve özel sektörde başarılı hizmetleri olan, 2011 yılından beri de milletvekili, bakan, Meclis Başkanı, Komisyon Başkanı olarak görev üstlenen tecrübeli bir arkadaşımızdır. Bütçe görüşmeleri ve sonrasında çok önemli yasa çalışmalarının gündeminde olduğu grubumuzun, İsmet Yılmaz kardeşimizin riyasetinde ahenkli ve verimli bir şekilde çalışmayı sürdüreceğine inanıyorum.

"Meclis’in lokomotifi, Cumhur İttifakını oluşturan partilerin milletvekilleridir"
Milli iradenin tecelligahı olan Meclis’in lokomotifi, Cumhur İttifakını oluşturan partilerin milletvekilleridir. Sizler ne kadar iyi çalışır ne kadar hayırlı işlere imza atarsanız, demokrasimizin üç sacayağından biri olan yasamanın gücü ve itibarı o derece artar.

Her ne kadar bu çatı altında istisnai de olsa milletvekilliği sıfatının gerektirdiği vakara, duruşa, ahlaka ve haysiyete sahip bulunmayanlar çıkabilse de Meclisimiz milletimizin gözbebeğidir.

"Bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez"
Hukuki süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, şehit yakınlarına hakaret edenlerin, bizim de milletimizin de gözünde milletvekilliği sakıt olmuştur. Bu küfürbaz, terbiyesiz, yüzsüz, erdemsiz kişiliklere hak ettiği dersin, gittikleri her platformda ve sandıkta mutlaka verileceğine inanıyorum. Hele hele genel başkanı bir bayan olanın küfrü asla yenilir yutulur değil. Ne yazık ki bu çatı, bu çatının altı bunu da gördü. Ben diyorum ki millet işte bu tür bu bayana gereken dersi, gereken cevabı inşallah 2023’ün haziranında verecektir. Zira bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez.

"Milletimizin değer dünyasında bu iki tavrın yeri de adı da bellidir"
Karşınıza geçip bölücü örgüt propagandası yapana mahcup bir edayla mukabele ediyorsunuz. Buna karşılık şehit yakınının hiçbir hakaret içermeyen isyanına bacısına söverek ve kendisini tekmeleyerek cevap veriyorsunuz. Milletimizin değer dünyasında bu iki tavrın yeri de adı da bellidir. Şehitlerinin emanetlerine ve gazilerine saygı göstermeyenler, ülkesinin milli güvenlik çıkarlarına öncelik vermeyenlerden bu millete hayır gelmez.

"Bu defa doğrudan ülkemizin güvenliği hedef alınmıştır"
Meclisimiz bölücü terör örgütünün payandasından kurtulmayı başaramamış bir kesimin özellikle yükünü zaten uzunca bir süredir çekmektedir. Ülkenin ikinci büyük partisinin de kısır siyasi hesaplarla ve geçmişte verdiği oyları inkar pahasına bölücü örgütün çizgisine dümen kırması hepimizi üzmüş ve öfkelendirmiştir. Biz bunların yüzleri kızarmadan aynı yalanı tekrarlamalarına alıştık.

Kendileriyle hukuk önünde hesaplaşıyor, attıkları iftiraların bedelini ödetiyorduk. Ama bu defa doğrudan ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru, insanlarımızın geleceği hedef alınmıştır. Evet, CHP’nin tezkere oylamasında ve sonrasındaki tutumu doğrudan Türkiye’yi hedef almaktadır. Daha vahimi bu tutum değişikliğinin CHP’nin kendi iradesiyle değil, sınırlarımız dışından verilen talimatlarla gerçekleştirilmiş olmasıdır.

Bu oylamadan sonra CHP’nin sırtını kimler sıvazlıyor, CHP’ye kimler teşekkür ediyorsa ipini de onlar tutuyor demektir.

"Karın ağrılarını hepimiz biliyoruz"
Türkiye’nin Suriye’de oluşturduğu güvenli bölgeler vasıtasıyla terör tehdidini kendi topraklarından ve vatandaşlarından uzak tutmasına tahammül edemeyenlerin karın ağrılarını hepimiz biliyoruz.

"Sen önce benim bu başörtülü kızlarımdan helallik iste"
Dün helalleşme kavramına böyle bakan bir zatın, bugün birden böyle aydınlanma yaşayıp 180 derecelik bir dönüşle helalleşme peşine düşmesi ne kadar ilginç değil mi? Ey Bay Kemal, sen önce benim bu başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan git helallik dile. Utanmadan, sıkılmadan hala kalkıyorsun diyorsun ki onların hukukunu biz koruduk. Neyi korudun be? Hayatın yalan, hayatın yalan… Biz bu işin gerisindeki niyeti görmesek, Kılıçdaroğlu’nun eline tutuşturulan senaryodaki rolünü oynamadan öte bir işlevi olmadığını bilmesek diyeceğiz ki olabilir. İnsan değişebilir, geçmişteki yanlışlarını görüp helalleşmek suretiyle önünde yeni bir sayfa açmaya herkesin hakkı vardır. Bay Kemal, ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi? Çektim be, çektim. Ama sen bunların hiçbirinin kadrini kıymetini bilmedin, anlamadın. Sende anlayacak yüz de yok. Buradaki sorun şu ki; maalesef ortada bir değişim de yok, değişen kimse de yok. CHP aynı CHP, Kılıçdaroğlu aynı Kılıçdaroğlu, zihniyet aynı zihniyet. Sadece bunlara verilen rol değişti.

CHP'nin öncülüğünde hayata geçirilmeye çalışılan proje, eski Türkiye'yi hortlatma, demokrasimizi yıkma, ekonomimizi çökertme, insanımızı esir alma projesidir. Ülkemizi yabancılara şikayetle, yalan yanlış ifadelerle milletimizin gündemini fuzuli yere işgalle başlayan süreç milli çıkarlarımıza darbeler vurma safhasına geçmiştir.

"Elektriği maliyetinin yarısına hanelere ulaştırıyoruz"
Salgın döneminde hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında yer aldık hem de süreci geçirmesini sağlayacak tedbirleri aldık. Aynı şekilde küresel düzeydeki fahiş artışlar sebebiyle birim maliyetleri döviz bazında 3-4 kat artan doğalgaz, akaryakıt, elektrik gibi ürünlerin fiyatlarını kontrol altında tutuyoruz. Doğalgazı maliyetinin dörtte birine, elektriği maliyetinin yarısına hanelere ulaştırıyoruz. Bay Kemal, bunu niye konuşmuyorsunuz? Herkes gibi bizim de dövizle aldığımız petrolden üretilen akaryakıtı Avrupa’nın en ucuz fiyatlarıyla vatandaşlarımıza biz sunuyoruz. Bunu niye söylemiyorsunuz?

"Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz"
Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlilerin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz.

Milletimizle birlikte 15 Temmuzun ardından bu kirli kanalları kapatınca bu defa ekonomimiz doğrudan saldırı altına alındı. 2022 ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden, geride bırakabilirsek önümüzde hakikaten çok parlak bir gelecek bizi bekliyor.

"Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik"
Türkiye halen 3 derin deniz sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle Akdeniz’de ve Karadeniz’deki arama, sondaj çalışmışlarını sürdürüyor. Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik. Üstelik bu gemi diğerlerinden farklı olarak yedinci nesil olarak adlandırılan en modern, en son teknolojiyle donatılmış, ilk defa bizim kullanacağımız sıfır, yeni bir gemidir. Dünyada bu geminin sınıfında toplam 5 gemi bulunuyor. Birine de biz sahibiz. Boyu 238 metre, eni 42 metre olan yeni gemimizle denizin 3665 metre derinliğine kadar sondaj yapabileceğiz. Hamdolsun artık sahip olduğumuz büyük sondaj filosuyla ülkemiz sınırları dışında da faaliyet gösterecek bir kapasiteye ulaştık. Ülkemize kazandırdığımız son teknolojiye sahip yeni gemimizin ülkemize, milletimize, enerji sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 12
  • 7
  • 72
  • 27
  • 5
  • 32
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (30)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • EY
    Erkan YILDIZ
    2 yıl önce

    Ekonominin kitabını yazan Reis fakat tersten yazmış galiba. Faizden kurtaracakmış bazen çok komik açıklamalar yapıyor kurduğu cümleye kendisi bile inanmıyor. Bir taraftan da seçim hızla yaklaşıyor...

    • Cevapla
    • Begen (13)
    • Begenme (0)
  • BG
    BİR GENÇ
    2 yıl önce

    tek adam demişlerdi doğru , bu milletin sırtından faizi kaldıracak tek adamsın .BÜYÜK GENÇ GÜÇLÜ DİNAMİK AYDINLIK YARINLARIN TÜRKİYE SİNİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAYACAK SEVİYORUZ SENİ UZUN ADAM

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (25)
  • C
    Cafer
    2 yıl önce

    Ekmeği azalt, daha fazla et ye. Protein ağırlıklı beslen.

    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • M
    Memo
    2 yıl önce

    Yanındayız reis.Faiz lobisine inat.pes etmeyeceğiz reis.sana güveniyoruz reis.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (18)
  • Z
    Zafer
    2 yıl önce

    Faiz lobisi: tamam

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Düşünen Adam
    2 yıl önce

    Haberin olsun, Ekonomi can çekişiyor Reis.

    • Cevapla
    • Begen (21)
    • Begenme (2)
  • A
    Ali
    2 yıl önce

    Batiyoruz ..bilerek yapiliyor bu .merkez bankasi doviz satiyor piyasaya millet umurlarinda degil bunlari

    • Begen (9)
    • Begenme (0)
  • F
    FR
    2 yıl önce

    Başkanını sizin atadığınız bir kurum nasıl bağımsız olabilir, buna kim inanır (sadece kadir inanır)

    • Cevapla
    • Begen (27)
    • Begenme (2)
  • A
    A.A
    2 yıl önce

    Herşey bi tarafa, Konhaberin çok istikrarlı bi yorumcu kitlesi var. Bende dahilim bu kitleye. Selamlar

    • Cevapla
    • Begen (21)
    • Begenme (4)
  • A
    Ahmed
    2 yıl önce

    Faiz sebep değil sonuçtur.. perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bütün ekonomistler bas bas bağırdı yıllardır ve halen bağırıyor. Aklı öldürürsen, Ahlak da ölür. Akıl ve Ahlak öldüğünde, millet bölünür. Kadı'yı satın aldığın gün Adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün: Devlet de ölür... Fatih Sultan Mehmet

    • Cevapla
    • Begen (32)
    • Begenme (0)
  • A
    Ali
    2 yıl önce

    Sifirlat merkeze faizleri ozaman eger cittiyseniz reis hadi gorelim yarin ne okacak merkezin faiz karari 18 kasimda. Sen konustun dolar altin euro yu firlattin reis TL cok buyuk dustu dovize altina karsi

    • Cevapla
    • Begen (20)
    • Begenme (0)
  • KF
    Konyalı Fehmi
    2 yıl önce

    1) bu millet değil Türk milleti 2) bankaya faize bulasmayan insan 2021 yılı itibariyle yok. Hayırlı günler

    • Cevapla
    • Begen (21)
    • Begenme (0)
  • ersöz
    2 yıl önce

    PEYGAMBER EFENDİMİZDEN BİR HADİS miraç gecesi birkısım insanlara uğradım karınları evlergibi iri idi karınlarının içi yılanlarla dolu idi ve bunlar dışarıdan görünüyordu bunlar kimdir ya cebrail diye sordum cebrail aleyhisselam bunlar faiz yiyenlerdir cevabını verdi

    • Cevapla
    • Begen (14)
    • Begenme (5)
  • B
    bosnalı
    2 yıl önce

    dedi ve dolar 11 lira oldu

    • Cevapla
    • Begen (37)
    • Begenme (2)
  • Konyali
    2 yıl önce

    Hep boş bunlar

    • Cevapla
    • Begen (33)
    • Begenme (2)
  • ersöz
    2 yıl önce

    Bakara Suresi, 275. ayet: Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alış-verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır.

    • Cevapla
    • Begen (14)
    • Begenme (7)
  • IE
    İbrahim eken
    2 yıl önce

    Ümmet karnına taş bağlamaya hazır. Yeterki sizler saraylarda rahat edin.

    • Cevapla
    • Begen (34)
    • Begenme (3)
  • Mehmet
    2 yıl önce

    Yastık altında olanları bozduralım Türk lirası yapalımmı reis. Ne dersin dolar olarak mı dursun yoksa yazdığın kitabın hangi sayfasında ordan bir tüyo alsak en azından sayfa nosunu söylesen biz biliriz buluruz ne yapmam gerektiğini öğrenirim

    • Cevapla
    • Begen (27)
    • Begenme (4)
  • H
    hatice
    2 yıl önce

    Altına endeksli yeni bir para birimine geçelim faiz sıfır olsun. Paranın değer kaybetmesi demek emek ve alın terinin yok olması demektir

    • Cevapla
    • Begen (24)
    • Begenme (2)
  • A
    Aliş
    2 yıl önce

    Devalasyon oliyor herhalde para eridi oyice

    • Cevapla
    • Begen (29)
    • Begenme (2)
  • O
    ÖZKONYALI
    2 yıl önce

    Bence başkanlık sistemine geçmeliyiz.. hem ülkemiz sırtındaki yüklerden ve iplerinden kurtulur hemde reisimiz faizle dolarla nasıl uğraşılır bize gösterir..sonuçta 20 yıldır iktidarda reisimiz olsaydı bunların hepsi çoktan çözülmüş olurdu

    • Cevapla
    • Begen (44)
    • Begenme (3)
  • V
    Vatandaş
    2 yıl önce

    Faizi indiriyorsun, çorap değiştirir gibi MB başkanını değiştiriyorsun, Dolar Eurodan dolayı gelen zamlardan, kiralardan, gıda fiyatlarından haberin var mı acaba? Bu vatandaşı pişman ettirmeyin, yeter artık..

    • Cevapla
    • Begen (42)
    • Begenme (4)
  • A
    Akli
    2 yıl önce

    Konustukca turkiye ekonomisi batiyor doviz firladi altin firladi .piyasalar guven azaldi hersey kat kat zamlandi .

    • Cevapla
    • Begen (53)
    • Begenme (6)
  • O
    okıocha
    2 yıl önce

    İnadınız yüzünden gün geçtikçe fakirleşiyoruz cb ım.

    • Cevapla
    • Begen (49)
    • Begenme (5)
  • Hamzaa
    2 yıl önce

    20 yıldır ne yapıyorsun diye sormazlar mı;tayyip efendi

    • Cevapla
    • Begen (52)
    • Begenme (5)
  • semih
    2 yıl önce

    ekonominin kitabını yazmış reis ama, TL yerlerde sürünüyor...

    • Cevapla
    • Begen (52)
    • Begenme (4)
  • MB
    Mr Bean
    2 yıl önce

    Faizleri inmesi niye bireysel kullanıcılara yansımıyor peki ? Tüketici kredilerinde faiz yüzde 20 lerde hala

    • Cevapla
    • Begen (39)
    • Begenme (3)
  • A
    ahmet
    2 yıl önce

    olan hep küçük esnafa oluyor kimsenin umurunda değil esnaf siftah yapamaz hale geldi avrupa burnunu kaşısa olan halka oluyor

    • Cevapla
    • Begen (36)
    • Begenme (4)
  • S
    Sert
    2 yıl önce

    Avrupayla ne alaka yonetemiyorkar ulkeyi .ic guc dis guc yalaniyla milleti uyutuyorlar kulliyen yalan enbuyuk ihracaati almanyaya ABD ye yapiyoruz .italatida burdan e bunasil dis guc boyle

    • Begen (24)
    • Begenme (2)
  • Körler sağırlar birbirini ağırlar
    2 yıl önce

    Malum üfürmeden duramıyoruz, bugün ne var? Sefalet içinde ki Almanya mı, kuyrukta bekleşen İngilizler mi?

    • Cevapla
    • Begen (50)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English