Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En öncelikli konumuz deprem bölgesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Resmi kurumlarımızla, belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve gönüllülerimizle el ele vererek barınma başta olmak üzere acil ihtiyaçları karşılamaya, sorunları çözmeye gayret ettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Kahta'da vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

 

Geçen sene 20 Mayıs'taki Adıyaman mitingimizde Kahtalı kardeşlerime söz vermiştim. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini suhuletle atlattıktan sonra inşallah ilk fırsatta Kahta'nın misafiri olacağız demiştik. Nasip bugüneymiş. Gönüllerimizi buluşturan rabbime hamdolsun. Kahta'da bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Sözlerimin hemen başında Kahtalı kardeşlerime hem 14 Mayıs hem de 28 Mayıs seçimlerindeki güçlü destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Kahta deyince akla söz verdi mi sözünü yerine getirir. Seçimlerin ilk turunda yüzde 79 ile bu kardeşine sahip çıkan Kahta, ikinci turda yüzde 81,5 ile rekor bir oy oranıyla bizleri bağrına bastı. Ya hu siz ne güzel insanlarsınız. Bu güzelliğiniz zaten sandıklara vurdu. İnşallah inanıyorum ki 31 Mart seçimlerinde Kahta, bu defa sandıkları patlatacak, ben buna inanıyorum. Kahta'ya ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

Bir siyasetçi için böyle bir sevgiden daha büyük bir ödül olur mu? Bir devlet adamı için milletinin teveccühünden daha büyük bir şeref payesi olur mu? Sizlerin şu sevdasını gördükçe inanın mesuliyetimizin büyüklüğünün daha fazla farkına varıyoruz. Sizlerin bize olan şu muhabbetine şahitlik ettikçe omuzlarımızda ne kadar ağır bir yük taşıdığımız tekrar hatırlıyorum. Hamdolsun bugüne kadar emanetinize halel getirmedik. Sizlere mahcup olacak, sizlerin güvenini sarsacak hiçbir adım atmadık. İnşallah bundan sonra da yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.

Her zamankinden daha fazla çalışacağız ve geldiğimde birçok pankartlar gördüm. Ama bir pankart çok dikkatimi çekti. İstasyon talebiniz var. İçişleri Bakanıma da söyledim, Ulaştırma Bakanım da yanımda, ona da talimatı vereceğim, buyruğumu vereceğim, inşallah bu istasyon sorununu da halledeceğiz. Sizlere olan minnettarlığımızı eser ve hizmet siyasetimizin çıtasını yükseğe taşıyarak tüm aleme göstereceğiz.

 

Rahmetli anacığımın da apartmana pankartını asmışsınız. "Tenzile Ana, emanetin emanetimizdir." Tenzile Anamın emaneti, sizlere efendi değil, hizmetkardır. İnşallah her zaman söylediğim gibi biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. İlçemizin yeniden ayağa kalkması için ne gerekiyorsa onu yapmaktan geri durmayacağız.

 

Bundan bir sene önce tarihimizin en büyük yıkıcı doğal afetlerinden birini yaşadık.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 53 binden fazla canımızı toprağa verdik. Adıyaman ilçeleriyle birlikte depremden en fazla zarar gören, en ağır kayıpları yaşayan illerimizin başında geliyor. Kahtalı vatandaşlarımız da depremin yıkıcı etkisine maruz kaldılar.  İlçemizde 62 kardeşimiz enkazın altında kalarak vefat etti. Rabbim deprem şehitlerimizin tamamının ruhunu şad, mekanlarını cennet eylesin. Allah yakınlarını kaybeden siz Kahtalı kardeşlerimize de sabır versin.

 

Depremlerde ilçemizde 613 bina yıkıldı. Acil yıkılacak bina sayısı ise 197'ydi. Ağır kış şartlarına ve deprem alanının büyüklüğüne rağmen ilk günden itibaren depremzedelerimize ulaşmak için seferber olduk. Resmi kurumlarımızla, belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve gönüllülerimizle el ele vererek barınma başta olmak üzere acil ihtiyaçları karşılamaya, sorunları çözmeye gayret ettik. İrademizi aşan sebepler dolayısıyla gecikmeler yaşanmış olabilir ama 6 Şubat'tan beri verdiğimiz mücadelenin şahidi sizlersiniz. Toplam 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen böylesi bir afetin altından kalkmanın kolay olmadığını biliyorsunuz. Biz bunlara aldırmadan çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Depremin birinci yıldönümünde inşasını tamamladığımız afet konutlarının teslimini yapmaya başladık.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 4
  • 3
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English