DOLAR : 42,97₺
EURO : 50,53₺
STERLİN : 58,15₺
GRAM : 6.282,84₺
ÇEYREK : 10.321,68₺
CUMHURİYET : 40.957,42₺
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim değerlendirmesi

Eklenme: 02.04.2024 - 22:53 Güncelleme: 02.04.2024 - 22:58

Seçim sonrası ilk kez toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim değerlendirmesi
Reklam alanı

Türkiye 31 Mart'ta 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçti.

AK Parti ise kurulduğu 2001 yılından bu yana girdiği 18 seçimde ilk kez birinci parti olamadı.

14'ü büyükşehir 35 belediye kazanan CHP, Türkiye genelinde en çok oyu alan parti oldu. AK parti ise oy oranında, ilk kez 2. sıraya geriledi.

AK Parti'nin 2019 seçimlerine göre, hem kazandığı belediye sayısı, hem de oy oranı düştü.

SEÇİM SONRASI MYK TOPLANTISI

AK Parti yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek için Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topladı.

Parti genel merkezinde gerçekleşen toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık etti.

Saat 15.00'te başlayan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alınan bilgilere göre Erdoğan, 31 Mart seçiminde bariz bir oy kaybının söz konusu olduğunu, AK Parti olarak 21 yıldır kendilerini destekleyen seçmeni bu kez sandığa götüremedikleri değerlendirmesini yaptı ve bunun nedenlerini analiz etti.

Toplantıda Erdoğan’ın mevcut durumda hem genel merkez, hem teşkilat, hem de adayların payı bulunduğunu ortaya koyduğu, aday belirleme sürecinden seçimin sonuçlanmasına kadar yaşananların uzun uzun değerlendirileceğini özellikle vurguladığı öğrenildi.

Kaynaklara göre Cumhurbaşkanı’nın yaptığı değerlendirmede hayat pahalılığını, Covid-19 salgını ve Ukrayna-Rusya Savaşı süreçleri ile başlayan ve artış gösteren enflasyon baskısı ve sonuçlarının 31 Mart’ta derinden hissedildiğini, önleyici tedbirlerin yeterli olamadığını, tüm illerde serzenişlerini dinlediği emekliler başta olmak üzere toplumun birçok kesiminin refah kaybına uğradığını, süreç içinde emeklilerin sıkıntılarını hafifletme çalışmalarının da istenilen noktaya ulaşmadığını belirttiği ifade edildi.

MYK’da Erdoğan’ın vatandaşlardan gelen şikayetleri gündeme getirdiği, parti yönetimi, il, ilçe, belde teşkilatları, belediye başkanları, milletvekilleri ve bürokraside görülmeye başlanan olumsuz tutumlardan kurtulmanın ve onunla mücadele edilmesinin öneminin altını çizdiği de alınan bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, milletin bağrından çıkan AK Parti’nin vatandaşla arasına duvar öremeyeceğini, bunun en büyük düşman olduğunu, hangi konumda olursa olsun millete karşı olumsuz tutumlarda bulunanların hesap verme sorumluluğundan kaçamayacağını net bir biçimde belirttiği de ifade ediliyor.

AK Parti yönetimi tarafından, Cumhur İttifakı partilerinin rekabet ettiği ve bu nedenle CHP’nin kazandığı Amasya, Kütahya, Kırıkkale gibi illerin durumu da ayrıca değerlendirilecek.

Parti kaynaklarına göre toplantıda özeleştiri yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıldır AK Parti’nin arkasında duran milletin bu kez kendilerini neden ikinci parti yaptığının çok iyi analiz edilmesi gerektiği görüşünde.

Ortada oy kaybının yanında, kan ve ruh kaybı bulunduğunu düşünen Erdoğan'ın acizler ve gafillerin yaptığı gibi bu tablonun suçunun millete atılamayacağını, AK Parti’nin hatayı millette aramak gibi bir geleneğinin asla olmadığını ve olamayacağını belirttiği öğrenildi.

Kaynaklara göre toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını, oy kayıplarının tek bir soruna ve tek bir başlığa indirilemeyeceğini, bunun kolaycılık olacağını ve nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

Erdoğan’a göre milletin verdiği mesaj net. Güneşi gören buz gibi erimemek, eleştirdikleri partilere benzememek ve daha ağır bedeller ödememek için AK Parti, hatalarını görüp kendini toparlamak, milletle gönül köprülerini yeniden güçlendirmek zorunda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 yıllık zorlu mücadelenin heder edilmesine izin verilemeyeceğini söylediği de öğrenildi.


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 11
❤️ 2
😊 10
😡 3
👎 12
😂 2
😢 1
😲 0
Toplam 41 tepki

Yorumlar

  • Hacı emmi 630 gün önce

    Her kurumda Mülakat kalkmalı dır. Liyakat. İki kelime konuşamayan, 2 koyunu güdemeyen müdürler, evine gitmeden her şey boş beeee....

  • Ben varya 630 gün önce

    hepiniz ürünleri indirin maaşları arttırın diye yorum yazmışsınız. Buğün zaten bu yüzden geldik bu noktaya. Bence EYT lilerin emekliliği iptal edilmeli, muhtarlık kalkmalı, imamların ve memurların sayısı azaltılıp tasarruf yapılmalı.

  • M 630 gün önce

    Secim bitti senin başkanların zam yapmaya devam ama bir gün Konyalı tamamen uyanacak o zaman sizlere kimse oy vermeyecek tabi rantçılar hariç.

  • talat 630 gün önce

    REİS im KONYA İL YÖNETİCİLERİNİ SELÇUKLUYU BİRAN GÖREVDEN AL.. ALLAH AŞKINA VEKİLLERDE BİZ ÇEKEDİ ASARSAK FALAN SANMASIN !!!!! GENEL SEÇİM OLSAYDI BİTMŞTİ OLAY .ÇOK RADİKAL ÖNLEMLER ACİLEN ALINLAI ..ALLAH AŞKINA HER ŞEYİ REİS TEN BEKLEMEYİN..AKASYA AĞACINA TÜEMEYİ BİR BIRAKIN SAHAYA İNİN BAŞARIN KAZANIN

  • Sayın Reis 630 gün önce

    Hayat pahalılığı, emeklilerin durumu ve yanlış aday tercihleri, mülteci sorunu, sokak köpekleri, yüksek vergiler, ulaşım ve fatura zamları, vergi adaletsizliği.... ÖTV yi kaldırın, Yüksek ev, kira ve araç fiyatları, gıda ve temel ihtiyaç ürünlerindeki fahiş zamlar ve buna çözüm bulunmaması... sayılır da sayılır bunları çözerseniz halkı yeniden kazanırsınız.

  • Muammer 630 gün önce

    Bir emekli vatandaş olarak 21 yıl AKP yi destekledim ve savundum. Ama memura 12 bin lira seyyanen zam verip emekliyle dalga geçen bir Cumhurbaşkanına artık oy veremem. Hakkımı da helal etmiyorum. Ben yıllarca en yüksek düzeyden prim ödedim. Karşılığını istiyorum. Ben havadan para istemiyorum. Ne zaman 12 bin TL seyyanen zam emekliye de verilir o zaman düşünürüm.

  • ali 630 gün önce

    Maaşı düşük emekli 3-5 milyon kişi. Bunların kök maaşlarına 8-10 bin lira zam yapılmalıydı 16 milyon emeklinin hepsine değil. Promosyonda bile en az maaş alan en düşük promosyonu alıyor. Adalet nerde? Hurdası 18 milyon eden okulun yeri ve yurduyla 18 milyona verilip otel yapılıyorsa bunu büyükşehir ve ılgınlılar biliyor sizede bildiriliyorsa adalet nerde? Şehir içi otobüsünü kaldırıp yolcu taşıma belgeli dolmuş var deniyor ve vatandaş yürüyerek işe gitmeye çalışıyorsa adalet nerde?

  • Ali 630 gün önce

    Vatandaşin,can ve mal güvenliğini tesis etmelisiniz. Suçu,önleyici ve caydırıcı kanun ve yasalar çıkarılmış olsaydı, bu sonuçlar böyle olmazdı sandıkta. Hayatımda ilk defa chp ye oy verdirttiniz bana.

  • Ak partili 630 gün önce

    Emekliler hiçe sayıldı gerçek bu 3 er bin TL zam yapsaydiniz bu sonuçlar olmazdi sandıkta tepkilerini gösterdiler Reisim chp bunu çok iyi kullandi emekliler zaten hakli olarak çok tepkililer idi buda bize ciddi oy kaybetti Turkiyede 16 milyon emekli var bunun en yarisi 8 milyonu Ak partiye oy vermedi bunu 1\'5 ile carpin eşleri olan vefat edenleri baz aldığınızda toplam 12 milyon oy yapar buda Turkiyede 60 milyon oy kullanıldı buda % 20 oy kaybı demektir hesap bu

  • ali 631 gün önce

    Mesaj net! Konya dahil her yerde temizlik şart... Vatandaşa kulak vermek lazım tıkamak değil... İçişleri Bakanımız dahil duyun. Danışmanlar size bilgi vermiyor sanırım.

  • H. G. 631 gün önce

    AK Parti ise kurulduğu 2001 yılından bu yana girdiği 18 seçimde ilk kez birinci parti olamadı.

  • Selçuklu torunu 631 gün önce

    Konyada ilk önce hasan angi ve ekibi istifa etmeli, uğur ibrahim Altay ve ilçe belediye başkanlarına çalışma arkadaşlarını değiştirmeli Kamudaki görev yapan il müdürleri ve şube müdürleri gözden geçirilmeli. Çalışmayan kamu görevlileri derhal görevden alinmali

  • hüseyin gör 631 gün önce

    reisim canım liderim senin anladıgını ugur ibrahim altay pek anlamamıs pazar secim paxartesi ZAM

  • bozkırlı 631 gün önce

    kaybetmenizin birnumaralı sebebi aziz vatanımıza doldurduğunuz göçmenlerdir milletle inatlaşmayın türk milleti vatanını kimseyle paylaşmaz aziz milletimizin kırmızı çizgisi şehit kanıyla yurt yapılmış vatanıdır

  • alit 631 gün önce

    Yol haritası doğru çizilmiş.. Ama ne kadar uygulanır bilemem

Yorum Yap