Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 açıklaması: Karar memnuniyet verici

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantıya dair açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, ABD ile yürütülen F-16 savaş uçağı müzakereleri için "Talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi. Başkan Erdoğan, Mısır'a 12 yıl sonra gerçekleştireceği ziyaretle ilgili de öncelikli olarak Gazze'deki durumu ele alacaklarını söyledi.

2024 yılının ikinci Kabine Toplantısı, Başkan Erdoğan liderliğininde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi ekonomik gelişmeler ve terörle mücadele oldu.

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

Bölgemizde yaşanan çatışmalar kesintisiz sürüyor, küresel ekonomideki belirsizlik devam ediyor. Bunlara rağmen Türkiye, hedeflerine doğru ilerliyor.

 

Turizm gelirimiz bir önceki yıla göre yüzde 17 artarak 54 milyar dolara yükseldi. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 57 milyon kişiyi buldu. 2024 yılı hedefimiz 60 milyon ziyaretçi 60 milyar dolar gelir.

 

"İKİNCİ ASTRONOT DA UZAYA GİDECEK"

Milli Uzay Programımız kapsamında insanlı uzay misyonunu başarıyla tamamladık. Alper Gezeravcı, ISS'deki deneylerini tamamlayarak ülkemize döndü biz de kendisini kabul ettik. İkinci astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.

 

F-16 SATIN ALMA SÜRECİ

ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Türk savunma sanayii artık daha hızlı yol alacaktır.

 

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye, uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisiyle bölücü terör örgütünü dar bir alana hapsetmiştir. Türkiye, ne pahasına olursa olsun, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına müsaade etmeyecektir. Bu sene yaz aylarında Pençe Harekâtı bölgesindeki tahkimatımızı önemli ölçüde tamamlamış olacağız. Terör örgütü mensuplarını nerede bulursak orada kafalarını ezmeyi, bu amaçla oluşturulan altyapıları imha etmeyi sürdüreceğiz. Terörün yok edilmesi, Irak'la hayata geçirmeyi planladığımız Kalkınma Yolu Projesi için de önemlidir.

 

İSTANBUL'A DEV PROJELER

Önümüzdeki aylarda yapacağımız açılışlarla birlikte 4 ayrı proje kapsamında 34 kilometrenin üzerinde uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız.

 

DEPREM KONUTLARININ TESLİMİ

Depremzede kardeşlerimizi en kısa sürede güvenli, dayanıklı ve huzurlu yuvalarını kavuşturmak için gece gündüz koşturuyoruz. İki ay içinde deprem bölgesinde 75 bin konutun teslimini gerçekleştireceğiz. Bunu takiben her ay 15-20 bin konutu teslim edeceğiz. Hedefimiz, yıl sonuna kadar 200 bin evi vatandaşlarımıza teslim etmektir.

 

"HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ"

Mahallî idareler seçimlerini ülkemizi tökezletmenin aracı haline dönüştürme hayali kuranların heveslerini inşallah yine kursaklarında bırakacağız. Türkiye artık hem siyasi hem askeri hem de ekonomik olarak bambaşka bir ligin oyuncusu.

 

MISIR'A ZİYARET

Gündemimizin ilk sırasında İsrail'in Gazze'ye saldırıları olacak.Mısır'da gerçekleştireceğimiz görüşmelerde Gazzeli kardeşlerimiz için daha fazla ne yapabiliriz, buna bakacağız. Elimizden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz. Hitler özentisi Netanyahu yönetimi, 7 Ekim'den beri sürdürdüğü vahşet ve katliam politikasında her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 12
  • 4
  • 3
  • 6
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • S
    SADIK
    75 gün önce

    F35 LER NE OLDI

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English