Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamlarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin, "Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde genel ekonomiyi sarsmayacak bir artış yapılacak. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi yormayacak, istihdama zarar vermeyecek bir hedef ile bu süreç yönetilecek." ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün yoğun gündemle toplandı.

 

3 saat 15 dakka süren toplantı sona erdi.

 

Gazze, enflasyon ve asgari ücret ile Yunanistan ziyaretinin görüşüldüğü toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

 

Asgari ücrette ekonomiyi sarsmayacak bir zam yapılacak

Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin, "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımıza her ay 450 milyon liradan 850 milyon liraya çıktı. 10 ay evvel yaşadığımız ülke ekonomisine 104 milyar ilave yük getiren deprem felaketine rağmen hiçbir insanımızı ihmal etmiyoruz. Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde genel ekonomiyi sarsmayacak bir artış yapılacak. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi yormayacak, istihdama zarar vermeyecek bir hedef ile bu süreç yönetilecek.Önümüzdeki yılı dengeleri yeniden sağlamlaştırma bir sonraki yılı ise atılım süreci olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

 

Teröristlerin kümelendiği alanları eninde sonunda temizleyeceğiz

Geçtiğimiz hafta yaptığımız grup toplantısında hem ülkemizin güncel siyasetine dair konuları, hem de mahalli idareler seçimiyle ilgili hazırlıklarımızı değerlendirdik. Bir fetret dönemi yaşayan muhalefetin yönetimindeki belediyeleri inşallah merkezindeki hizmet, eser, yatırımın olduğu gerçek belediyecilikle yeniden buluşturacağız.

 

MGK toplantısında terörle mücadeleden bölgemizdeki konuları ele aldık. Suriye'nin kuzeyinde teröristlerden temizlediğimiz bölgelerde huzur ve güven iklimi hakim. Tel Rıfat başta olmak üzere teröristlerin kümelendiği alanları inşallah güvenli hale getireceğiz. Irak'ta Pençe harekatıyla bölücü terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırdık.

 

Kimin kiminle iş tuttuğunu biliyoruz

Sınırlarımız içinde bölücü örgütü bitme noktasına getirdik. 40 sene önce milletimizin başına musallat edilen terör belasından Türkiye'yi kurtarmakta kararlıyız. Ülkemizi terör örgütü eliyle sıkıştırmaya çalışanlara sesleniyorum, Türkiye'nin güneyinde bir terör yapılanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Operasyonlarımız neticesinde bitkisel hayata giren terör örgütünü yeniden canlandırma çabalarının farkındayız.

 

Kimin ne yaptığını kimin kiminle iş tuttuğunu biliyoruz. Daha önce yaptığımız gibi bir gece ansızın gelerek tüm senaryoları yırtıp atmaktan çekinmeyiz. Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Kimi kuyu kazar her gelen içsin diye, kimi kuyu kazar her gelen düşsün diye. Biz ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için her gelen içsin diye barış, huzur, dostluk, kardeşlik, güven, refah kuyuları kazıyor, herkesin hizmetine sunuyoruz. Kendi akıllarınca bize ama aslında milletimize ve ülkemize kuyu kazanları kirli hesaplarıyla başbaşa bırakıyoruz.

 

İklim değişikliği

İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine giderek daha fazla maruz kalıyoruz. Akdeniz çanağında yer alan Türkiye aynı coğrafyayı paylaştığı diğer ülkelerle birlikte iklim krizini en çok hisseden ve mağdur olan devletlerin başında gelmektedir. İklim değişikliğinden bahsederken, şu noktanın asla gözden kaçırılmaması gerekiyor. 8 milyar insanın hayatını etkileyen krizin müsebbipleri gelişmiş, batılı, gelişmiş, müreffeh ülkelerdir.

 

Tabiatı bir emanet olarak değil de sömürülmesi gereken bir meta olarak gören zihniyet son 2 asırda dünyamıza çok büyük zarar vermiştir. Bu zihniyette köklü değişim olmadan iklim krizinin önüne geçemeyiz. Bir başka hakikat, iklim değişikliği ile mücadelenin yeni adaletsizliklere, yeni sömürü düzenine yol açmamasıdır.

 

Biz insanlığa ve gelecek nesillere karşı mesuliyetimizin gereği olarak iklim değişikliği meselesinde elimizi taşın altına koyuyoruz. Sera gazı emisyonunda tarihi sorumluluğumuz eser miktarda olmasına rağmen insanlığın ortak geleceği adına katkıda bulunmak adına çok önemli adımlar atıyoruz. Net sıfır emisyon hedefine 2053 yılında ulaşmayı öngörüyoruz. Dubai'deki zirvede tüm bu konuları çok net biçimde ifade ettik.

 

Ticaret hacmimizi daha da artıracağız

Zirvede Gazze'de yaşanan insanlık dramını gündeme getirdik. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin 9. toplantısını başarıyla icra ettik. Farklı alanlarda 12 belge imzaladık. Katar'ın onur konuğu olarak Körfez İşbirliği Konseyi 44. zirvesine iştirak ettik. 23 milyar dolara çıkarttığımız ticaret hacmimizi daha da artıracağız. Yarın Yunanistan'a ardından 18 Aralık'ta Macaristan'a ziyaret gerçekleştireceğiz.

 

"En zoru geride kaldı, inşallah bundan sonra daha iyiye gideceğiz"

Ülkemizin uluslararası platformlar ile ikili ilişkilerinde siyasi, diplomatik, ekonomik alanda kat ettiği her mesafe bizi Türkiye Yüzyılı'na bir adım daha yaklaştırmaktadır. Hem içeride hem de küresel düzeyde belirlediğimiz hedeflere doğru yürüyüşümüzü kararlılıkla gerçekleştiriyoruz.

İhtiyaç duyduğumuz her durumda yanımızda yer alarak Türkiye Yüzyılı vizyonumuza omuz veren her bir vatandaşımıza şükranımızı sunuyorum. İnsanımızı günlük hayatta sıkıntıya sokan meseleleri bire birer çözüme kavuşturuyoruz. En zoru geride kaldı inşallah bundan sonra daha iyiye gideceğiz.

 

Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz

Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz. Salgın ve küresel krizlerle sarsılan makro finansal istikrarı güçlendirecek adımları kararlılıkla atıyoruz. Yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5,9 oranında büyüyerek OECD ülkeleri arasında en iyi performansı gösteren ülke olduk. Kaliteli ve sürdürebilir büyüme hedefimizden en küçük sapma yoktur.

 

Emeklilerimizin sıkıntılarını gideriyoruz

Son verilere göre istihdam 32 milyona ulaştı. İşsizlik oranı ise yüzde 9,2'lere geriledi. Çalışan emeklilerimizde serzenişlere sebep olan sıkıntıyı gideriyoruz. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına bir defaya mahsus 5'e bin lirayı süratle yatıracağız.

 

Üniversiteli gençlerimize seçim öncesi verdiğimiz ücretsiz internet ve indirimli teknoloji desteği sözümüzü tuttuk. Doğalgaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programımıza dahil ettik. Toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3500 liraya yükselttik.

 

Birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım, gerisi sabır işidir

85 milyon olarak birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, huzurumuza sıkı sahip çıkalım, aramıza fitne fesat sokulmasına izin vermeyelim. Gerisi sadece sabır ve vakit işidir. inşallah 2028'i siyasi, ekonomik, beşeri ve askeri bakımından bölgesi ve dünyanın sayılı güçleri arasına girmiş bir ülke olarak karşılayacağız.

 

Bedel ödeme pahasına şahit olduğumuz kötülüklere karşı durduk

Gerektiğinde bedel ödeme pahasına şahit olduğumuz kötülükleri, yapabiliyorsak elimizle düzeltmenin, mümkün değilse dilimizle anlatmanın, ona da mani varsa kalbimizle buğz etme gayreti içinde olduk. Son 70 yılına baktığımızda bu yaklaşımın pekçok örneğini görüyoruz. Kore'ye bu hissiyatla gidip kan döktük can verdik. Kıbrıs'ta barış harekatı gerçekleştirdik. Irak, Suriye, Ukrayna'da başı dara düşenlere kapımızı açtık.

 

Karabağ'ın işgaline Türkistan'daki zulme, Keşmir ve Arakan'daki haksızlıklara bu düşünce ile rıza göstermedik. Bugün aynı onurlu duruşu Gazze'ye yönelik barbarlık karşısında Filistin halkının yanında yer alarak sergiliyoruz.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 12
  • 20
  • 0
  • 12
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • V
    Vatandaş
    143 gün önce

    Asgari ücretli ve emekliler perisan..aileleri ile beraber ülkenin yarısından fazlası açlık ve yoksullukla çaresizlikten kıvranıyor siyasiler havanda su dövüyor. gündem ekonomi ve fakirlik, yokluk pahalilik olmasi gerekirken saçma sapan gündemlerle millet uyutulup uyusturuluyor çok yazık..

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • K
    Karip
    143 gün önce

    Sayın Cumhurbaşkanım, iyi, hoş, güzel de kimseyi üzmeyecek ve yormayacak bir ücret demişsiniz. O zaman kamuya da devleti yormayacak, vergi artışlarına vesile olmayacak ve çalışanları da üzmeyecek bir zam verebilir misiniz? Madem enflasyon ile mücadele var. Bunun için zati alinizden başlamak üzere, tabana kadar bu mücadeleyi birlikte verelim. Veya seyyanen bütün çalışanlara ve emeklilere 10 bin lira verilsin. Oran oldumu çoğa çok, aza az oluyor. Hiç olmazsa sosyal denge olur. Bunu kamu çalışanı olarak istiyorum. 16 bin lira alan kardeşime asgari ücret zammını işveren en iyi 3bin lira yansıtır. Çünkü asgari ücretten fazla veriyoruz diyecekler. Asgari ücret en düşük memur maaşından az olmamalı bence.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English