Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu: (1)

"Türkiye'nin en zorlu, en sancılı yıllarında Konya, yerli ve milli duruşuyla cesareti ve dirayetiyle daima kendinden söz ettirmiştir. Sizler, 12 Eylül'den 28 Şubat'ın karanlık günlerine kadar demokrasimize yönelik tüm tehditler karşısında tavrınızı milli iradeden yana koydunuz" "Merhum Erbakan Hocamıza her zaman sahip çıkan Konya, AK Parti'yle tecessüm eden yeni siyaset anlayışının da en büyük kalesi olmuştur" "Türkiye'nin en güçlü partisi olarak ve ayrıca Cumhur İttifakı olarak bu gücümüzü ülke

Anadolu Ajansı haberine göre;

KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin en zorlu, en sancılı yıllarında Konya, yerli ve milli duruşuyla cesareti ve dirayetiyle daima kendinden söz ettirmiştir. Sizler, 12 Eylül'den 28 Şubat'ın karanlık günlerine kadar demokrasimize yönelik tüm tehditler karşısında tavrınızı milli iradeden yana koydunuz." dedi.


Erdoğan, Selçuklu Kongre Merkezi'nde AK Parti Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.


Konuşmasına salondakileri selamlayarak başlayan Erdoğan, "Şehre geldiğimiz andan itibaren bizleri hasretle bağrına basan tüm kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Hazreti Mevlana'nın şehri, medeniyetimizin göz bebeği, güzel Konya'da bir kez daha sizlerle birlikte olmanın memnuniyetini duyuyorum." ifadelerini kullandı.


Konya'nın sanayisi, tarımı ve turizmiyle göz doldurduğunu belirten Erdoğan, Konya'nın sadece belediye hizmetlerinde, kamu ve özel sektör yatırımlarında değil aynı zamanda uluslararası spor etkinliklerinde de ön plana çıktığını söyledi.


Ağustos ayında gerçekleştirilen 5. İslami Dayanışma Oyunları'na Konya'nın başarıyla ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, Konya'nın 54 farklı ülkeden binlerce sporcuyu, takımı ve spor severi misafir ettiğini belirtti.


Çatışmanın, nefretin tırmandığı bir dönemde bu oyunlar münasebetiyle Konya'dan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verildiğini bildiren Erdoğan, "Ekim ayı sonunda Konya'da Dünya Karate Şampiyonası düzenlendi. Genç karatecilerimizin 12 madalya kazanarak göğsümüzü kabarttığı bu etkinlik de son derece başarılı geçti. Sizlerin şahsında tüm Konyalı kardeşlerimi misafirperverlikleri ve başarılı ev sahiplikleri dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum." diye konuştu.


- "Konya'nın bizim siyasi mücadele tarihimizde çok özel bir yeri var"


Selçuklu İlçe Başkanlığının 3 bin 300 yeni kadın üye kaydettiğini söyleyen Erdoğan, "Davamız burada farklı bir şekilde güç kazanmış oldu. Sağ olun." dedi.


Salondaki partili kadınların açtığı "Canımız feda olsun al bayrak ve vatana. Reis, tüm soysuzları gönder Yunanistan'a" ve "Elmaların yongası, sağ cebinde aynası. Adı altılı masa aslı kurtlar sofrası" pankartlarını okuyan Erdoğan, "Hanımlar maşallah bayağı şair olmuş. Biz size inanıyoruz. Hani bir sözümüz var ya 'Kale içeriden fethedilir.' Kalenin içindeki fatihler kimler? Hanımlar. O kadar. Durmak yok, yola devam." diye konuştu.


Modern spor altyapısı ve elde ettiği tecrübeyle Konya'nın artık uluslararası spor organizasyonlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olacağına inandığını söyleyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:


"İnşallah bizler de bu konuda şehrimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Konya'nın bizim siyasi mücadele tarihimizde çok özel bir yeri var. Türkiye'nin en zorlu, en sancılı yıllarında Konya, yerli ve milli duruşuyla cesareti ve dirayetiyle daima kendinden söz ettirmiştir. Sizler, 12 Eylül'den 28 Şubat'ın karanlık günlerine kadar demokrasimize yönelik tüm tehditler karşısında tavrınızı milli iradeden yana koydunuz. Merhum Erbakan Hocamıza her zaman sahip çıkan Konya, AK Parti'yle tecessüm eden yeni siyaset anlayışının da en büyük kalesi olmuştur.


Her ne kadar Erbakan Hocamızdan sonra kurmuş olduğu partinin varisleri aynı istikamette yürümemişse de biz AK Parti'mizle yepyeni bir dönemi başlattık ve Türkiye'nin bir numaralı partisi olduk. Şu anda da bir numaralı, Türkiye'nin en güçlü partisi olarak ve ayrıca Cumhur İttifakı olarak bu gücümüzü, ülkemizin geneline yaymak suretiyle yolumuza devam ediyoruz. Bugüne kadar girdiğimiz seçimlerin tamamında Konyalı kardeşlerimizin desteğine mazhar olduk. Sizlerin hayır duasını daima yanımızda hissettik."


- "Konyalı vatandaşlarım birinci sınıf hizmetlere kavuşsun diye gayret gösterdik"


Kendilerine gönül veren, destek veren tüm Konyalılara teşekkür eden Erdoğan, "Rabbim aramızdaki muhabbeti, dayanışmayı, daim eylesin. Biz birbirimizi sadece Allah için, Allah'ın rızasını kazanmak için seviyoruz. Bu sevdamızı da öyle birileri gibi lafta bırakmıyoruz. İcraatlarımızla, eserlerimizle ortaya koyuyoruz." dedi.


Salondakilerin, "Dik dur eğilme AK Gençlik yanında" sloganına karşılık Erdoğan, "Biz de sizin yanınızdayız. Sizler bize nasıl sahip çıkıyorsanız biz de sizin için gece gündüz demeden aşkla çalışıyoruz." yanıtını verdi.


Konya'nın kamu yatırımlarından her zaman hak ettiği payı aldığını söyleyen Erdoğan, "Geride bıraktığımız 20 yılda şehrimize toplam yatırımımız ne kadar biliyor musunuz? 80 milyar liralık yatırımı Konya'mıza yaptık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaştırmadan tarıma, sanayiden gençlik ve spora, tarıma her alanda şehrimizi tarihinin en büyük yatırım hamlesiyle tanıştırdık. Konya'mız gelişsin, Konya'mız büyüsün, benim Konyalı vatandaşlarım birinci sınıf hizmetlere kavuşsun diye samimiyetle gayret gösterdik." ifadelerini kullandı.


Yatırımları sayesinde Konya'nın, AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetinin sembol şehirlerinden biri haline geldiğini ifade eden Erdoğan, "Konya aynı zamanda gönül belediyeciliğinin vücut bulduğu, ete kemiğe büründüğü şehirlerimiz arasındadır. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz çalışmalarıyla tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını yürüten, ulaşımda Türkiye'nin en ucuz şehri unvanını elinde tutan Konya, belediyecilikte örnek bir model ortaya koymuştur." diye konuştu.


- "Kanları yerde kalmayacak evelallah"


Konuşması sırasında salondakilerin, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı üzerine Erdoğan, "Eyvallah, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Rabbimiz Kur'an'dan haberini veriyor. 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz.' Mesele bu. Dolayısıyla şu anda bizim ölenlerimiz, Allah yolunda vatan yolunda şehadete yürümüşlerdir." yanıtını verdi.


Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 3 askerin şehit olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:


"Onların kanları yerde kalmayacak evelallah. 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan, beni dünyada cüda.' diyerek bu yolda yürüdüler. Bizde analar, evlatlarını askere gönderirken kınayı niye yakarlar? İşte bunun için ve bütün bunlarla beraber şehadete inanarak. Bu yola koyulan bizim Mehmet'imiz boşuna bu yolda yürümedi. Dünyada, tüm İslam dünyasını da buna dahil ediyorum. Askerine Mehmet adını veren başka hiçbir ülke yoktur. Nereden geliyor bu? Sevgililer sevgilisi Peygamberimizin adından geliyor. Muhammed, Mehemmet sonunda Mehmet. Daha sevgili olsun diye adını ne yapmışız? Mehmetçik. Buralara öyle kolay kolay gelinmedi, gelinmez. Onun için de evelallah bizim Mehmetçiklerimizi hiçbir zaman bu din düşmanları, bu kafir zümresi bitiremez. Bunu bilerek, buna inanarak bu yolda yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Rabbim bizlere de bu şehadeti nasip etsin."


(Sürecek)



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English