Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çocuk hafızlar Kur’an-ı Kerim ziyafeti yaşattı

İlk gününde rekor bir katılıma imza atan Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali ikinci günü akşamında Regaib Kandili özel programıyla davetlilere Kuran ziyafeti sundu.

Çocuk hafızlar Kur’an-ı Kerim ziyafeti yaşattı
Regaip Kandili’nde Konya’da geleneksel olarak kutlanan şivlilik etkinliği kapsamında Şivlilik Çocuk Festivali düzenleyen Selçuklu Belediyesi, festivalin ikinci günü akşamında hafız Bekir Köse ve çocuk hafızlarla Kuran-ı Kerim, kaside ve ilahi ziyafeti sundu. 
Selçuklu Kongre Merkezi’nde 2-6 Şubat tarihleri arasında devam eden Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali hem çocuklara hem de ailelerine yönelik birçok program, etkinlik, konser ve konferanslarla unutamayacakları bir festival yaşatıyor. Festivalin ikinci günü akşamında düzenlenen Regaib Kandili özel programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı. 
Programı çocuk hafızlarla icra eden hafız Bekir Köse eski Türkiye’de hafızlığın saklanarak yapıldığı yüksek sesle söylenemediği dönemlerden gururla söylendiği ve kıymet bilinir bir duruma geldiğini ifade etti.
Program çocuk hafızların ve hafız Bekir Köse’nin Kuran tilavetleri, ilahi ve kaside okumalarıyla devam etti. 
“Kendini yetiştiren donanımlı hafızlarımız yetişiyor”
Hafız Bekir Köse ve çocuk hafızların çok güzel bir Regaib gecesi icra ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: "Bugün elhamdülillah hafızlarımız göğüslerini gere gere ben hafızım diyorlar ve bugün 4-6 yaş grubunda çocuklarımız Kuran’ı öğreniyorlar hafız oluyorlar. O dönemlerden bu dönemlere geldik ve inanıyoruz ki gizlenilen dönemlerden bu dönemlere ulaştıysak inşallah bu dönemden sonra da önümüzde çok aydınlık günler var. Çünkü hafızlarımız gururla hem kendilerini ifade ediyorlar hem de yetişiyorlar. Biz küllerimizden uyanıyoruz ve mutlaka coğrafyamızda, bölgemizde ve dünyada da söz sahibi olan bir milletiz ve ülkeyiz. Hem milli, manevi değerlerimizle hem de bütün zenginliklerimizle birlikte geleceğe de damga vuracağız. Bugün yağmura rağmen salonumuzu dolduran misafirlerimize de çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Üç aylarımız, Regaib Kandilimiz mübarek olsun. Rabbim hepimizi sağlık, sıhhat içerisinde Ramazan’a eriştirsin. 2022 yılı inşallah bereketli olacak. Üç ayların başlangıcından yeni yılın başlangıcından bunu görüyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın"  dedi. 
Program Başkan Pekyatırmacı’nın Bekir Köse ve çocuk hafızlara hediye takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 4
  • 2
  • 2
  • 4
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English