Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çiftçilere yüzde 50 hibeli Macar fiği tohumu ve korunga desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçeden daha önce başvurusu alınan çiftçilere yüzde 50 hibeli 286 ton Macar Fiği Tohumu ve korunga desteğinde bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, amaçlarının kırsalda yaşayan üreticilerin gelirini artırmak ve hayvansal üretimde kaba yem açığının kapatılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Çiftçilere yüzde 50 hibeli Macar fiği tohumu ve korunga desteği
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayvansal üretime katkı sağlamak amacıyla Konyalı çiftçilere olan desteği sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda daha önce başvurusu alınan çiftçilere Macar Fiği ve korunga tohumları teslim edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayvansal üretimde girdi maliyetlerinin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla yaptıkları desteklemeler ile Konyalı üreticiye ve ekonomiye katma değer ürettiklerini söyledi.
“ÜRETİCİMİZ İÇİN ÇİFTÇİMİZ İÇİN BEREKETLİ OLSUN”
Başkan Altay, “Hedefimiz kırsalda yaşayan üreticilerimizin gelirini ve refah seviyesini artırmak. Temmuz ayında aldığımız başvuruları neticelendirdik. 2022 yılında ilk destek kalemimiz olan Macar Fiği ve Korunga dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 31 ilçe ve mahallelerinde başvurusu aldığımız 1.553 çiftçimize yüzde 50 hibe destekli 286 ton sertifikalı Macar Fiği ve Korunga desteklemesi yapıyoruz. Amacımız, kıraç ve verimsiz arazilerin az su tüketen bitkilerle desteklenmesiyle bu arazileri tarımsal üretime dahil etmek. Desteklemelerin üreticimiz için, çiftimiz için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Üreterek şehrimize ve ülkemize katkı sağlayan çiftçimizin her zaman yanındayız.” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİ BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ
Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, “Büyükşehir Belediyemiz Yeni Büyükşehir Yasası’ndan sonra tarımla ilgili bütçesini ayırıyor ve her yıl tarıma büyük destek sağlıyor. Bugün yapılan 290 tona yakın tohum desteği nedeniyle Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, “Ülkemiz tarım ve hayvancılıkta dünyada yedinci sırada. Sürdürülebilir bir hayvancılığın gerçekleşmesi açısından kaba yem ihtiyacı çok önemli yer teşkil ediyor. Bunun oranları da yüksek. Üretim maliyetlerini aşağı çekmesi açısından bugün dağıtılan tohumlar kaba yem ihtiyacımızı karşılayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Üreticiler olarak bizlere çok büyük bir katkı sağlıyor.” diye konuştu.

YAKLAŞIK 30 BİN DEKAR ALANDA EKİMİ YAPILACAK
Hayvancılıkta büyük sorun oluşturan kaba yem açığının kapatılması için yapılan Macar Fiği ve korunga tohumu desteklemesi ile bölgemizde 28 bin 360 dekar alanda ekim yapılacak. Bu üretimle ülke ekonomisine yaklaşık 50 milyon TL katkı sağlanması öngörülüyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 2
  • 3
  • 2
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    Hacı
    1 yıl önce

    Boşuna övünmeyin Ankara büyükşehir belediye başkanlığı bu konularda sizden çok ileride hemde bedelsiz veriyor tohumda veriyor mazotta veriyor

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English